[ goran Ivcic @ 12.12.2004. 00:31 ] @
Pozdrav,

Narucio sam knjigu na temu visual basic-a, al sam malo nestrpljiv pa me nesto zanima ako mi mozete pomoci...

Da li bi mi neko mogao objasniti ili jos bolje napisati algoritam, tj. napraviti .frm file u visual basic-u 6.0 koji bi se sastojao od jednog buttona koji bi, kada ga se aktivira (pritisne), otvorio neki file sa diska (pr: C:\proba.doc). Da li je to moguce napraviti tako da de ne vidi da je to Word, da se ne vide njegovi alati i okruzenje nego samo tekst?

[ Eror_CRO @ 22.12.2004. 18:58 ] @
Malo neobično pitanje. Ti možeš stavit jedan TextBox na formu i kada klikneš na Button da ti se u njega ispiše sadržaj od "C:\file.txt". Nadam se da će ti knjiga pomoći:)

[ goran Ivcic @ 01.01.2005. 17:20 ] @
Da to je logički OK, al kako glasi sintaksa pozivanja?
[ Aleksandar Ružičić @ 08.01.2005. 23:28 ] @
ne znam da li sam te razumeo....
Code:

Private Sub Command1_Click()
   Open "C:\test.txt" For Binary As #1
       Text1.Text = Input (LOF(1), #1)
   Close #1
End Sub

[ goran Ivcic @ 18.01.2005. 21:27 ] @
Ok, ovo radi. Hvala puno!

Moze jos jedno pitanje?

Da li bi mi mogao napisati code koji bi pr. na aktiviranje (pritisak) buttona pokrenuo neki .exe file npr. Windows-ov digitron'????
[ mladenovicz @ 19.01.2005. 09:10 ] @
Code:

Private Sub Command1_Click()
    Shell "calc.exe", vbNormalFocus
End Sub

Sva pitanja koja nemaju veze sa ovom temom treba postavljati u novoj temi.
[ Pr[o_O]F @ 19.01.2005. 10:46 ] @
Code:

Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" _
(ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, _
ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long
Const SW_SHOWNORMAL = 1

Private Sub Command_Click()

ShellExecute Me.hwnd, vbNullString, "imefajla", vbNullString, VbNullString, SW_SHOWNORMAL

End Sub

mislim da je ovo bolje jer ne treba odredjivati da li je fajl exe ili neki drugi...