[ FlashGrounder @ 12.12.2004. 15:39 ] @
| Situacija sledeca, koristim wifi net preko access pointa, znaci na krovu zgrade je ap phenet wl-318+ i antena yagi od 19dBi (plastikaner ) . vazdusnom linijom daljina ap-a od moje sobe nema vise od 4-5 metara jer sam na poslednjem spratu.
E sad kada je desktop ukljucen i povezan na net preko tog ap-a skenirao sam etar iz sobe sa notebookom u kome je pcmcia kartica d-link dwl-g650 i kartica nije nista prepoznala, a mene interesuje da li bi trebala da prepozna to sto leti iznad moje glave ili ne.
znaci hteo bih ponekad da se sa access pointom otkacim sa provajdera i povezem peer to peer sa laptopom ali ne znam vredi li da pokusavam ako kartica nece da prepozna nikakvu mrezu dok sam desktopom povezan na provajdera.
thanks |
[ Milan Andjelkovic @ 12.12.2004. 16:04 ] @
Moraćeš prvo i AP da prebaciš u p2p mode, pa onda da isprobaš. A da li će i tada raditi... ne znam, probaj :)
[ FlashGrounder @ 12.12.2004. 23:21 ] @
heheh probao sam i sve rastelovao :)
zato se sad javljam sa dial-up-a
[ cajic @ 13.12.2004. 07:11 ] @
Pa mozes to da izvedes, ali posto je tvoj AP ustvari klijent provajderu, znaci da trebas da namestis da ti notebook bude access point (da glumi provajderov AP) - i eto ti sreca,sreca, radost! :)
c
[ FlashGrounder @ 13.12.2004. 13:31 ] @
Citat:
cajic: Pa mozes to da izvedes, ali posto je tvoj AP ustvari klijent provajderu, znaci da trebas da namestis da ti notebook bude access point (da glumi provajderov AP) - i eto ti sreca,sreca, radost! :)
c
moz da bude :)
a sta mi otprilike treba od softwera za to?
pcmcia je dwl-g650
[ konektor @ 14.12.2004. 09:21 ] @
Ako sam dobro razumeo, imaš AP na krovu koji je vezan na nekog provajdera. Što znači da radi u klijent modu.
Da bi ga pcmci kartica na notebooku videla, prebaci ga u AP-mod. Onda bi trebalo da ga vidi, jer razdaljina od 4-5m nije problem čak iako ima prepreka. Možeš na AP-u da dozvoliš pristup samo mac adresi tvoje pcmci.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.