[ Tweety Bu @ 13.12.2004. 06:50 ] @

gde mogu da na netu da nadjem aspi codec za download?
i da li se to tako pise uopste?
[ m4rk0 @ 13.12.2004. 10:37 ] @
Ne postoji aspi codec. Ili si mislila na ASPI adaptec ili na neku njegovu alternativu, ili mozda gresim. Reci mi zasto ti treba, pa ce biti lakse da razmotrimo.
[ Tweety Bu @ 13.12.2004. 11:14 ] @

pa evo ovako: buraz mi je rekao da bi mogla koristiti sve prednosti audiocatalysta, (da ne koristim grabber za audio-mp3, navodno kad radim grab audio u mp3 stvara neke sumove?!?) treba mi taj neki aspi codec. ovaj software sam skinula. kad ga startujem javi mi sledecu gresku:

16 bit Windows Subsystem
C:\WINDOWS\SYSTEM32\SUTOEXEC.NT. The system file is not suitable for running MS-DOS and Microsoft Windows applications. Choose 'Close' to terminate the application.
Pa Close and Ignore.

Na ingore ne reaguje samo moze close.
E pa onda ja kontam po ikonici, da je ko neki kompresovan file, i uradim unzip, on ga unzipuje u neki folder aspi i kad otvorim folder, 10-15 filova, nigde set up, ili tako nesto.
[ Shadowed @ 13.12.2004. 11:15 ] @

Khm!
[ henrik @ 13.12.2004. 11:32 ] @
To ti uopšte ne treba, fazon kod audio>mp3 prevođenja ti je samo u kvalitetu mp3 enkodera. I catalyst i grabber će ti isto prevesti audio u .wav, a onda gledaš da uzmeš dobar enkoder za mp3. Koliko se sećam, catalyst je imao neki Xing, a grabber dolazi sa nekim svojim koji je šugav. Uzmi Lame (kao interni) ili Razorlame (kao eksterni) i nećeš imati šumova niti problema. A ne znam na koje je prednosti catalysta mislio.

Ja recimo koristim WinDAC za .wav (pošto se ispostavilo da grebuje neke oštećene fajlove koje grabber neće), i onda RazorLame za mp3.
[ Tweety Bu @ 13.12.2004. 11:34 ] @

To isto mi javlja vec nekoliko puta kad sam htela instalirati i neki english dictionary, i taj aspi 471a2...

Do sada nisam uopste imala taj problem, sve mi je normalno instalirao.
[ mitar1982 @ 13.12.2004. 11:50 ] @
Citat:
henrik: I catalyst i grabber će ti isto prevesti audio u .wav....

Ovo nije tačno, zašto bi neko koristio EAC u tom slučaju?

Citat:
henrik: Koliko se sećam, catalyst je imao neki Xing, a grabber dolazi sa nekim svojim koji je šugav. Uzmi Lame (kao interni) ili Razorlame (kao eksterni) i nećeš imati šumova niti problema. A ne znam na koje je prednosti catalysta mislio.

Xing je valjda najgori MP3 enkoder koji postoji, pričalo se o tome i na ES-u, ja koristim EAC za grebovanje sa diskova + LAME za kompresiju. LAME se fino integriše u EAC, i MP3 dobijam direktno, kao kad bih koristio Catalyst, jedino je kvalitet mnogo bolji :)
[ henrik @ 13.12.2004. 12:02 ] @
Kao što sam već rekao, koristim WinDAC samo zbog toga što čita i neke oštećenije fajlove. A .wav ti je kompjuterski ekvivalent audio formatu, nemaš nikakvu kompresiju i svejedno je sa stanovišta kvaliteta zvuka čime ćeš ga generisati. A mp3 koder ti određuje kvalitet kompresije, i to ti je najbitnije u celoj priči.

Inače, Lame se lepo integriše i u grabber, samo prekopiraš .dll u instalacioni folder.
[ Shadowed @ 13.12.2004. 12:04 ] @
@Tweety Bu. Pogledaj http://www.elitesecurity.org/poruka/507461
[ m4rk0 @ 13.12.2004. 12:37 ] @
Citat:
Shadowed: Khm!

@Tweety Bu
Shadowed te je uputio na ovaj link ( zadji post by Shadowed ) posto je vec mnooogo bilo reci o "16 bit Windows Subsystem error-u" koji se tebi javlja.
[ -=k3rn3l=- @ 13.12.2004. 14:03 ] @
Samo da razjasnimo stvari: ASPI layer ima skroz druge funkcije od encodera itd. On ti omogucava da na primer grebujes pesme digitalno a ne analogno (1x). Ako tvoje grebovanje radi preko 1x onda nemas problema sa ASPI layerom. A sto se tice kvaliteta zvuka e tu je u prici kao gore sto su naveli Lame encoder i ostale stvarcice.
[ Tweety Bu @ 16.12.2004. 06:49 ] @

Probala sam da resim problem 16 bit system kako je tamo navedeno

Cim upisem prvi red kad ubacim windows xp i pokrenem cmd.exe, javi se poruka:

Windows cannot opet this file CONFIG.NT_

i ponudi mi da koristim web service ili select the program from a list. Web service mi ne pomaze.

[ BytEfLUSh @ 16.12.2004. 07:12 ] @
Hmm Shadowed, ti si tamo napisao:

Citat:
3. U Command Prompt upisati sledece naredbe (enter posle svake, X zamenite slovom svog CD/DVD drive-a):
X:\i386\config.nt_ c:\windows\system32\config.nt
X:\i386\autoexec.nt_ c:\windows\system32\autoexec.nt
X:\i386\command.co_ c:\windows\system32\command.com

A zar ne treba:

Citat:
3. U Command Prompt upisati sledece naredbe (enter posle svake, X zamenite slovom svog CD/DVD drive-a):
expand X:\i386\config.nt_ c:\windows\system32\config.nt
expand X:\i386\autoexec.nt_ c:\windows\system32\autoexec.nt
expand X:\i386\command.co_ c:\windows\system32\command.com

Nisam probao na onaj prvi način, ali ja mislim da tako ne može. Čudno da sam ovo tek sad primetio, a koliko sam već puta slao korisnike na tu poruku.... :)
[ Shadowed @ 16.12.2004. 15:01 ] @
Tacno, greska je usledila kad sam menjao sadrzaj kopiran sa MS-ovog sajta.
Hvala na ispravci.
Ispravljeno.