[ ITman @ 14.12.2004. 00:52 ] @
Prijavi mi ovo u Delphiju 6 kada bilo gde u kodu postavim za neki adoTable active:=true; Podesen je connectionj string, ime tabele cak radi kada ga povezem preko datasourcea na Dbgrid, ali kada pokrenem program kaze:
Project xxx raised exception "Invalid variant type conversion", niti je tabela filtritana
nista bas, samo aktivna. Kada je rucno aktiviram dok sam u Delphi okruzenju sve je ok, cim startuhem program i kliknem na dugme gde je kod pukne! Inace samo to imam ispod dugmeta. Do cega je ovo?

p.s. Kada iskljucim integrated debugging dve je ok.
[ ITman @ 15.12.2004. 14:57 ] @
Ne znam i dalje u cemu je caka.

Sada sam otvorio novi projekat, postavio jedan ADOTable postavio string konekcije,
odabrao tabelu. Stavio sam jedan button sa kodom AdoTable1.active:=true;
i opet isti exception!!

[ Srki_82 @ 15.12.2004. 15:44 ] @
Hajde posalji kod i bazu.
[ ITman @ 15.12.2004. 17:05 ] @
Evo saljem ti kod + bazu ovog test programa, pazi se meni oce da spuca Delphi kada pritisnem Button1, a od koda ima samo AdoTable1.active:=true;

Inace imam Delphi 6, XP SP2, Access 2003.
[ sasas @ 15.12.2004. 17:21 ] @
A zasto ne koristis MSJet kao provajder (u konekšn stringu)? To je najoptimalniji nacin za rad sa Access bazom, i naravno radi bez problema. Imas neki poseban razlog za korsicenje ODBC-a?

ss.

[ Srki_82 @ 15.12.2004. 17:32 ] @
Samo sam ConectionString promenio u:
Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=db1.mdb;Persist Security Info=False
i sve radi savrseno :)
[ ITman @ 16.12.2004. 12:49 ] @
Ma postojeci kod na kome sam radio modifikacije je uradjen preko ODBC-a, a mene je zbunjivala poruka o gresci, uopste mi nije palo na pamet da gledam con.string.-ove...hvala puno na pomoci!
[ ITman @ 16.12.2004. 15:51 ] @
Sada je sve ok sa JET driverom! Zanima me kako ce se ponasati program na
masinama koje imaju XP bez SP-a? Posto je program do sada "radio posao" preko ODBC-a a ja bih da sada ipak prebacim sve konekcije preko JET 4.0, da li ce se program izvrsavati ok i tamo gde su stariji Jet-ovi?
[ Srki_82 @ 16.12.2004. 15:53 ] @
Ako imaju stariji Jet engine nece sigurno raditi, ali to nije problem. Mozes sa Microsoft-ovog sajta da skines nove MDAC komponente i da ih distribuiras sa svojim programom ;)
[ ITman @ 16.12.2004. 16:09 ] @
Toga sam se i plasio, posto instaliram program na daljinu najbolje mi je da to uradim
sa InstallShield-om...