[ sasas @ 14.12.2004. 08:14 ] @
| Za jedan projekat ljudi traze turbo-cool-ultra vizuelni izgled programa, pa me zanima sta mi mozete preporuciti od komponenti. Idealna bi bila kompletna biblioteka (sve vrste edita, listview, i sve jos sto mi moze zatrebati). Pozeljna je besplatna ili open-source varijanta (yes, I am that cheap ;)
U cajtnotu sam, tako da otpada da sam pisem bilo sta.
turbo-cool-ultra bi podrazumevalo flat look, hover efekte, style manager i slicno.
Zasad mi je najbliza slolucija JEDI Vcl, ali ako imate sta drugo...
ss. |
[ IgLo @ 14.12.2004. 11:54 ] @
Ja obicno koristim komponente sa ovog sajta:
http://www.tmssoftware.com/
Imaju zamenu za sve zivo, jedni je problem sto nisu free. Ali 90% komponenti koje sam probao nisu imale NIKAKVO ogranicenje.
[ sasas @ 14.12.2004. 13:56 ] @
tnx, probacu ih. ako jos neko ima neki predlog, bilo bi super.
ss.
[ reiser @ 19.12.2004. 23:30 ] @
@sasas
Sta si izabrao ? JVCL ili TMS komponente ?
[ sasas @ 20.12.2004. 00:42 ] @
Na kraju sam se odlucio za:
Toolbar2000 + TBX za toolbar-ove
JVCL - JvDotNetControls za button, edit i listview kontrole
JVCL - JvNavPane za Outlook bar
JVCL - JvTimeFrameWork za kalendare (planer)
+ ownerdraw na par mesta (uglavnom iscrtavanje gradienta da kontrole dobiju office 2003 look).
Dosad mi je najveci za*** bio izbor JvDotNetControls-a. U zamenu za fancy hover efekat sam izgubio dosta kontrola (ne postoji combobox, spinedit i jos mnogo toga). Ovih dana, kad uhvatim vise vremena pokusacu uraditi i rewrite tih kontrola, da dobijem makar jos combobox. Ako neko zna dzabe biblioteku koja edit kontrolama daje flat look, hover efekat i sl, mnogo bi mi pomoglo.
TMS je otpao zbog odnosa cena/kvalitet. Nije mi se isplatilo davati 150 evra za tih par efekata kojih JEDI nema.
ss.
ps. stvar me i dalje zanima, pa ako neko zna kakvih dz. kontrola (a da su lepe), javite...
[ susumige @ 20.12.2004. 06:33 ] @
Developer Express i možeš da zaboraviš na sve druge komponente pa i na Borlandove.
www.devexpress.com
[ sasas @ 20.12.2004. 07:54 ] @
Sa developer expressom mogu da zaboravim i na zaradu :) odnosno potrebne komponente bi me kostale vise nego sto cu dobiti za program :)
tnx, u svakom slucaju. imho devexpress komponente su jako dobre - radio sam par projekata s njima, ali za ovaj slucaj su jednostavno preskupe.
ss.
ps. ako mene pitate vecina komercijalnih komponenti su prepevane jvcl kontrole sa boljim dizajnom. npr. devexpress scheduler pack i JvTimeFrameWork jezivo lice jedan na drugog.
[ neuromancer @ 20.12.2004. 13:16 ] @
Ako zelite ultra dobru, lepo dizajniranu, funkcionalnu, sa animacijama i sim lepim izgledima koje nudi web, koristite Flash. Malo action script-a, i umetnickog dara i mogu da se naprave zaista lepe forme, kao sto ima npr. PICASA. Yatim te forme uvezete preko AcitiveX-a u delphi projekat i to je to, lakse ne moze biti...
poz
[ obucina @ 23.12.2004. 03:40 ] @
[ Aleksandar Ilić @ 11.01.2005. 12:21 ] @
Ima li neko link za download komponente
ExpressBars od DeveloperExpress-a???
Hvala.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.