[ dejan_su @ 14.12.2004. 17:56 ] @
Zasto svaki put kad udjem u Linux moram sa insmod da ubacim modul za wireless karticu? Da li moram da kompajliram kernel? Inace u listi wireless kartica uopste ne vidim svoju, ni posle insmod. Mislim da moram da rekompajliram kernel...zar ne?
[ VRider @ 14.12.2004. 18:09 ] @
Easy, baby, easy...
Da li ti radi wifi karica nakon loadovanja modula? Ako radi, onda mozes da dodas tu komandu u rc.local (koji se nalazi negde u /etc - svaki distro ga stavi na drugo mesto).
Mozes da ga dodas i u neki od fajlova koji su tu za ucitavanje modula (/etc/init.d/rc.modules na Slacku), a mozes i da napravis alias u /etc/modules.conf.
Ako ti kartica ne radi ni nakon ucitavanja modula, onda bate, bice (re)kompajliranja.
[ dejan_su @ 14.12.2004. 19:38 ] @
Radi mi kartica, ali nigde je ne vidim kod hardware-a. Mogu samo peko dhclienta da se spojim na ESSID i to je to. Ako rekompajliram kernel hocu li je videti? Ako hocu onda cu radije da rekompajliram nego da unosim to u rc.local....btw. koristim SuSE 9.1
[ VRider @ 14.12.2004. 20:32 ] @
Znas li ti sta je rekompajliranje kernela?
Ako kartica radi, onda radi. rc.local i sluzi da bi se u njega dodavalo.
Karticu ces videti ako otvoris oci, komp ili sta vec... Kako hoces da "vidis" karticu?
[ dejan_su @ 14.12.2004. 21:18 ] @
Uopste je ne vidim u listi wireless kartica. Nema je nigde! Ima par Cisco kartica i jos neke, ali moje nigde. Kod System Information mi pise Network Device : Asus ; Sve ostalo je Unknown, cak i posle insmod.
[ Sir_Oliver @ 14.12.2004. 23:09 ] @
Stara dobra izreka: "Ne popravljaj stvari koje rade". Ako ti sa naknadno ucitanim modulom radi WIFI kartica, onda lepo edituj rc.local fajl i ubaci liniju za ucitavanje modula i cao, problem resen.
[ VRider @ 15.12.2004. 11:21 ] @
Dejane, sta ima da je "gledas"? Kartica sluzi da bi radila, a ne da bi je tamo nesto videlo...

[ dejan_su @ 15.12.2004. 16:18 ] @
Sve je to ok, ali s obzirom da je ne vidim ne mogu u Yastu da pravim nove konekcije sa tom karticom. Kad bih ja mogao da napravim onda bi sve bilo ok. Ali ne mogu...ni za VPN ni za broadband...
[ VRider @ 15.12.2004. 16:23 ] @
Nudi li Yast da rucno uneses device?
Napravi link ka nekom njegovom defaut uredjaju sa kojim pokusava da radi...
[ dejan_su @ 15.12.2004. 16:50 ] @
Nudi mi da unesem ime modula, ali to mi ne pomaze bas nesto...
[ dejan_su @ 17.12.2004. 11:11 ] @
Evo ovako : malopre sam trazio i nigde na comput nemam rc.local fajl! Trazio sam i ranije, kada sam instalirao drivere i isto! Moguce je to??