[ postmortem @ 18.12.2004. 13:09 ] @
znachi, muche me dva problema od kad instalirah prokleti Slackware 10 1) nadjem drajver za modem, naravno u tar.gz pakovanju. nakon raspakivanja, kucam make install i u daljoj proceduri, istalacija zakuca jer kaze permission denied (ili restricted, ili sta god kaze od tih sinonima) kada god treba da kreira neki hard ili soft link!! nema veze, probam ja da instaliram k3b, kad ono isti problem! napominjem da sam ulogovan pod root-om kako resiti ovaj problem? 2) prekompajlirao sam sinoc novi kernel 2.6.7 da bih zamenio moj 2.4.26 nakon prekompajliranja, on startuje skriptu da mi u lilo.conf (koji upotrebljavam) ubaci parametre za load novog kernela. sta on tu uradi, pojma nemam. izgleda apsolutno nista, jer gledam lilo.conf koji je neizmenjen. ok, nema veze, odem u /boot folder, i po nekom uputstvu, trebalo bi tamo, da pored starog vmlinuza, bude i novi vmlinuz_xxxverzija i onda bih ja rucno to podesio u lilo.confu i sve bi bilo okej. medjutim, nema novog vmlinuza! ono sto jeste novo je datoteka "boot.0300" i sysmap su updateovani. kako ja to da iskonfiguriem da podignem novi iskompajlirani kernel??? znaci, ovo sve radim pod slackom 10 hvala. podpitanja dozvoljena. moj nivo znanja: advanced lamer (premium) :) |