i moje znaje je vecinom teoretsko ali imam duboke osnove u mrezama(ccna) a i procitao sam dosta materijala o wirelessu ,sad kontam i polagati cisco wireless fundamentals , znaci nemoguce je spojiti 11b i 11g normalnim nacinom to je isto kao da spajas token ring i ethernet mrezu znaci ne moze bez routera.
e sad ovako d amalo razjasnim , zapravo ja sam postavio post o modovima.
imas sljedece modove koje mozes na AP-u postaviti(zavisi od osobina AP-a):
http://www.elitesecurity.org/tema/82162
E sad nisam bas ni siguran koliko bi WDS radio !!! posto nisam siguran jel mora na LOL-ovom AP-u biti postavljen WDS da bi to radilo ,alo mislim da mora, a i ako bi postavio WDS na normalnom AP-u(WL-330) a da niej router gdjedao bi ti tvoje kompjutere i LOLO-ovu mrezu kao jednu posto nemas routera koji je gateway izmedu mreza,.
tako da bi ti idealno rjesenje bilo nabaviti router izmedu te dvije mreze.
Al kao sto si vec i rekao mislis svakako postaviti desktop kompjuter kao server, ja bi uzeo neki P2 ubacuio mu divje mrezne kartice, snimio AP router software na njega i njega koristio umjesto AP-a , tako da bi vodio s njim lokalnu mrezu a imao bi na drugom portu izlaz prema LOL-u smao sto je taj kabel malo skup(pigtail) al zavisi kolika ti je udaljenost do krova il cak mozes i sa balkona ciljati AP
sto se antene tice nemam iskustva sa pravljenjem, al koliko vidim biquad antene nije problem napraviti i fino ispadnu imas i bazooka kantene, vrijedi pokusati !!!,
a antene su poskupe imas u mibo tradu antena ja mislim
www.mibo.com.ba al nisam siguran i imas u
www.kim-tec.com al su skupe posto su D-linkove obicno raja kupuje u mibo tradu , a opremu u plusu, a ako ces kod LOL-a dobijes za neku malu lovu opremu tj. da iznajmljujes mjesecno
ako hoces da probas napraviti kantenu ili biquad antenu evo ti nekih shema
http://www.geocities.com/lincomatic/homebrewant.html
pogledaj tu bazooka cantennu
i imas Trevor Marshall's BiQuad , mozes je i na satelistsku montirati al to je vishe za vece udaljenosti
ja mislimd a bi ti jedna biquad antena bila dovoljna, ima negdje u postovima kakose pravi biquad antena od nekog domaceg autora kaze da je dobio dobre rezulktate pravo i dobar je opis pa potrazi malo