[ sokili @ 19.12.2004. 15:16 ] @
Imam live cd suse.Jel moze on da se instalira na hdd.Citam na forumu samo o instalaciji sa 5 cd,nigde nevidim dali ovaj live cd koji imam mogu da ga instaliram na hdd.Usput i kako.??? |
[ sokili @ 19.12.2004. 15:16 ] @
[ TiXo @ 19.12.2004. 15:54 ] @
Ne. Nađi instalaciju.
(tehnički možda i može, ali ti definitivno to nije potrebno u životu) [ tdjokic @ 19.12.2004. 17:23 ] @
Pre par dana sam imao u rukama Live i instalacioni CD jedne iste distribucije (Ubuntu) i ukapirao sam sustinu:
Live CD pokrece neki Linux u punom sjaju (recimo...), koristeci maksimalno resurse racunara itd. Cesto se trazi minimum 128 ili cak i 256MB da bi uopste krenulo. Neke distribucije postoje samo kao Live i prilikom instalacije se instalira priblizno ili totalno jednako kao sto je radilo Live. U toku instalacije nema biranja paketa, ni promena sta ce se instalirati. Nakon instalacije da. Jedan od najboljih takvih je Mepis, koji, uzgred budi receno, vlasnicima Lucent / Agere winmodema pruza dodatni komfor - taj modem radi odmah, i u Live i u instalisanom stanju, pod kernelom 2.4 i 2.6, sa retkim izuzecima (mozda preterano stari modeli, ne znam) Instalacioni CD krece mnogo skromnije i tako se taj isti Linux moze instalirati i na nesto skromniji PC. Naravno, ima i takvih distribucija kod kojih je i instalacija u grafickom obliku, pa sarena i bogata itd. Jos jedna napomena: cesto je kod vise-CD-ovskih distribucija prvi CD instalacioni a na ostalima je ono sto ce ti mozda zatrebati, mozda ne. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|