[ ITman @ 20.12.2004. 15:47 ] @
Koristio sam do sad Php 4.x.x + IIS i sve je radilo. Odlucio sam da na instaliram Apache 2.0 i PHP 5.0.2. Uglavnom procitao sam gomilu dokumentacije i ne znam ti ja cega i nece da mi pokrene .php strane. Dogurao sam najdalje da me browser pita sa kojim programom cu da otvorim .php. Editovao sam i php.ini po uputstvu, kopirao u windows-ove foldere i php.ini i dll-ove.... Pokusao sam i CGI i modul varijantu sa Apache serverom. Recimo da hocu modul varijantu u dokumenatciji pise ubaci dva reda: (+path do php.ini - to sam postavio u win-u) LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2.dll" AddType application/x-httpd-php .php Normalno ubacio sam ih tamo gde treba da budu, ali cim sam postavio red za LoadModule (postavio sam tamo gde su postojeci redovi sa LoadModule direktivama) i snimio Httpd fajl, nisam mogao da ponovo pokrenem server kao nema greske ali da procitam HELPMSG 3534 (nije me bas prosvetlio). Ljudi ako neko pouzdano i tacno zna kako podesiti sve ovo neka post-uje jer vise nemam ideja! Cak sam citao u dokumentaciji da ne preporucuju Apache 2.0 kao nestabilan je za razvoj - ako je tako precicu na keca... |