[ Pancho @ 21.12.2004. 01:17 ] @
Pitanje moje je: S kojim programom mogu da obradim MPEG2 i sacuvam ga u MPEG2 formatu. Virtual Dub?

Naime, imam .VOB fajlove sa DVD-ja. Hocu da uradim CROP (sa boznih strana) i da onda opet taj fajl sacuvam u MPEG2 formatu (ili VOB, mada je to isto koliko kontam), da bih mogao od toga da narezem DVD.

Probao sam ovo sa VIRTUAL DUB MOD ALL INCLUSSIVE i on ih lepo otvara(.VOB) ali ne mogu da sacuvam u tom istom formatu, nego samo u .AVI. Ova zadnja stavka mi je problem. Necu da sacuvam fajl u AVI, nego u MPEG2 (ili .VOB)
Nadam se da je neko jos imao slican problem, pa da mi pomogne.

Ako neki frugi program radi ovaj posao, molim vas za LINK ili ime programa.

Pozdrav
[ commissar @ 21.12.2004. 16:10 ] @
Ovo moze da se izvede ali nije bas lako i dugo traje .
Imam slicno iskustvo , imao sam i ja jedan "sakat" DVD (koji je bio VHS rip) , zvuk je bio samo na jednom kanalu . Uspeo sam to da resim , bila su mi potrebna 3 programa . Tvoj problem je malo drugaciji , ali ova tri programa ce i tebi pomoci , budi siguran u to .
Prvo sto ti treba je neki DVD ripper koji moze da enkodira u mpeg2 . Moja preporuka je #1 DVD Ripper (v1.3.26 ili noviji) . Malko pregledaj settings , namesti maksimalan bitrate i za sliku i za zvuk , tako ces sacuvati maksimalan kvalitet . Prebaci pomocu njega taj DVD sadrzaj koji imas u mpeg2 .
Ovo je ujedno i prvi korak , ne znam koliko ce dugo trajati (to iskljucivo zavisi od tvoje masine i velicine sadrzaja) .
Kad dobijes gotov mpeg2 fajl (imace ekstenziju .mpeg ili .mpg) , onda na red dolazi druga stavka . To je (u tvom slucaju) crop-ovanje slike . Za ovo ce ti biti potreban Vegas (3.0 ili noviji) . Kad odradis operaciju , izrenderuj sadrzaj opet u mpeg 2 , sa maksimalnim bitrate-om i za sliku i za zvuk . Ovo isto traje dosta dugo .
Kad zavrsis sa Vegas-om i dobijes OK sliku (bez crnih ivica sa strane) , onda taj fajl mozes pretvoriti u DVD . Za ovo ce ti trebati Sony DVD Architect (2.0b ili noviji) . Pomocu njega ces od tog .mpeg fajla dobiti i .vob i .ifo i .bup fajlove koji cine DVD . Kad dobijes sve te fajlove , izvoli i narezi DVD :)
Moja preporuka ti je da za svaku od ove 3 operacije izdvojis po jedan dan .

[ commissar @ 21.12.2004. 22:24 ] @
@Simche : nisam nikad radio sa tim programima . Koristio sam programe koje sam pomenuo za problem koji sam imao (opisano u post-u) , vidim slicnu situaciju kod coveka , dajem mu preporuku iz mog (ne bas bogatog) iskustva .
@Pancho : vidi sta ti odgovara od ova dva nacina , u zavisnosti od software-a i afiniteta sam odluci sta ces dalje .