[ gigorb @ 21.12.2004. 08:51 ] @
evo jedne zanimljive dileme.oba aparata ciljaju na iste korisnike,razlike su male pa me zanima vaše mišljenje o tome.canon ima AA baterije a kodak li-ion pa ne znam sta je bolje.ako neko ima kakav drugi prijedlog u ovoj klasi slobodno kažite.pozdrav
[ zorg @ 24.12.2004. 23:02 ] @
Ha !
Kodak i optika, pa to ne ide.
[ teta_lija @ 25.12.2004. 10:39 ] @
Slazem se da kodak nema bas najbolju optiku, ali bi jos dodao da su ti bolje AA baterije od lit-ion. Ako si recimo negde gde nemas punjac (ili utikac za struju), ti bas oces nesto da slikas, a baterija se istrosila!
Zato su bolje AA (NiMh) jer su jeftine i mozes da imas vise setova, a u krajnjem slucaju mozes na svakom cosku da kobis obicne AA.
[ toleander @ 27.12.2004. 10:55 ] @
Citat:
zorg: Ha !
Kodak i optika, pa to ne ide.

ovaj model ima schneider-kreuznach optiku, a ne kodakovu ;-)
[ gigorb @ 28.12.2004. 08:36 ] @
nisam na pamet došao do ovog kodaka,kažu ljudi da radi izvrsne fotografije čak i bolje od canona(barem šta se boja tiče),a lcd od 2.2 inča i 153k pixela je također na zavidnoj razini.inače se bavim analognom fotografijom pa znam sta znači schnedier-kreuznach!
nego evo i nešto novo u ovoj dilemi :panasonis LC70 i fuji E serija(510,550) koji su po pixelima u višoj klasi(fuji) a po sličnoj cijeni!
[ toleander @ 28.12.2004. 10:50 ] @
Citat:
gigorb: nisam na pamet došao do ovog kodaka,kažu ljudi da radi izvrsne fotografije čak i bolje od canona(barem šta se boja tiče),a lcd od 2.2 inča i 153k pixela je također na zavidnoj razini.inače se bavim analognom fotografijom pa znam sta znači schnedier-kreuznach!
nego evo i nešto novo u ovoj dilemi :panasonis LC70 i fuji E serija(510,550) koji su po pixelima u višoj klasi(fuji) a po sličnoj cijeni!

ja imam kodaka, samo dx6490... za razliku od vecine ljudi na forumu, li-ion je je bio jedan od razloga sto sam se opredelio bas za taj model. lcd je izuzetan, veliki, vidljiv i na suncu tako da je i to plus... e sad, ono sto se meni ne svidja, jeste previse agresivna jpg kompresija, pa fotke ponekad gube na kvalitetu na ustrb velicine fajla. ne znam da li je to slucaj i sa 7440. a ovo za schneider-a je bilo za one koji su sumnjali u optiku tog aparata:)