[ LjubaMoljac @ 21.12.2004. 23:24 ] @
Ima li ko neku knjizicu o SQL-u, nesto osnovno, samo naredbe da su objasnjene? Naravno u el. obliku ili sajt Hvala Pozdrav |
[ LjubaMoljac @ 21.12.2004. 23:24 ] @
[ banom @ 21.12.2004. 23:57 ] @
[ LjubaMoljac @ 23.12.2004. 00:13 ] @
OK je ovo, hvala.
Ali meni treba za ispit da naucim bas SQL, tacnije osnovne naredbe. Zna li neko mozda da li sve naredbe iz SQL-a mogu da rade u Access-u? [ -=k3rn3l=- @ 23.12.2004. 10:20 ] @
Mogu da se rade u accessu ali ti to ne preporucujem jer onda neces nikada da naucis sql. Mozda ces nauciti nesto o bazama referencijalnom integritetu i slicnim stvarim ali sql tesko.
[ Simke @ 23.12.2004. 18:40 ] @
Sto ne moze da nauci SQL koristeci Access? Pored query designera, imas isto i SQL editor, gde lepo kucas SQL.
[ Ivand @ 23.12.2004. 23:13 ] @
Istina da mozes da naucis neke stvari o sql-u koristeci access, JEDNO VELIKO ALI
microsoft ne bi bio microsoft kada bi ispostovao neki od standarda u ovom slucaju SQL standard tako da postoji podosta odstupanja od sql-a tako da je moguce da ako ne koristis literaturu pisanu za access imas gomilu sintaksnih gresaka u upitima. Moje misljenje bolje probaj nesto "standardnije" i besplatnije : mySQL , PostgreSQL... [ Dragi Tata @ 23.12.2004. 23:40 ] @
Imaš i nekoliko lepih on-line kurseva sa sve testovima. "Guglaj" malo.
[ LjubaMoljac @ 23.12.2004. 23:48 ] @
Ma ne bih ni ja u access-u ali se uspit radi u njemu, kuca se SQL editoru (kao sto Simke rece) .
Moze li mi ko pomoci SUTRA mi je ispit a ne radi mi nesto. Zasto naredba LIKE ne radi u access-u (npr. WHERE x LIKE '%a%' - znate sigurno sta znaci ali ne funkcionise) I kako da mi neki datum uporedi sa sutrasnjim, tj. kako se "date()" uvecava za 1 dan? Help, help!!!!!!! P.S. Necu vas vise gnjaviti obecavam, samo ako moze ovo [ LjubaMoljac @ 24.12.2004. 01:18 ] @
Resio sam ovo sa datumom (o kako sam glup bio http://www.elitesecurity.org/images/thumbdown.gif) ali ovo drugo ne....
Zna li neko zasto ne radi naredba LIKE u Access-u, odnosno u SQL editoru? Npr. Ako trebam da izdvojim samo one podatke (stringove) koji u sebi imaju slovo "a" kako da uradim? where x like '%a%' - ne radi Pozdrav [ Ivand @ 24.12.2004. 08:54 ] @
zali se microsoftu sto nisu postovali standard !
inace Code: like '*a*' [ Zox @ 14.01.2005. 01:30 ] @
Zaista pomalo smesno.
Tacno u Accessu koriste * kao zamenu za bilo koj istring dok recimo ako iz ASP-a pokusavas da izvrsis query iz TAKODJE access baze ne radi * vec mora da se koristi %. Ista firma, ista baza i dva standardna u pisanju sintakse ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|