[ Aleksandar Ružičić @ 22.12.2004. 21:28 ] @
Na koji nacin mogu da vidim sa kojim fajlom je povezana neka precica (.lnk i .pif)? |
[ Aleksandar Ružičić @ 22.12.2004. 21:28 ] @
[ Aleksandar Ružičić @ 23.12.2004. 23:44 ] @
Hvala, ali nisam napomenuo da mi treba resenje bez subclassinga, a ovaj primer sam vec skinuo, mada nisam ni znao (
![]() U svakom slucaju hvala. Pozdrav Svima! [ mladenovicz @ 24.12.2004. 08:53 ] @
Ako dodas referencu na Microsoft Shell Controls And Automation, onda mozes da koristis neke objekte, a izmedju ostalog tu je i ShellLinkObject, koji bi trebao da radi posao
[ Aleksandar Ružičić @ 24.12.2004. 23:34 ] @
Pokusao sam ali nije uspelo (mislim nisam znao na koji nacin da otvorim precicu), pa sam otisao na MSDN i skinuo ovaj sample:
Code: Private Sub fnGetLinkVB() Dim objShell As Shell Dim objFolder2 As Folder2 Dim ssfPROGRAMS As Long ssfPROGRAMS = 2 Set objShell = New Shell Set objFolder2 = objShell.NameSpace(ssfPROGRAMS) If (Not objFolder2 Is Nothing) Then Dim objFolderItem As FolderItem Set objFolderItem = objFolder2.ParseName("Internet Explorer.lnk") If (Not objFolderItem Is Nothing) Then Dim objLink As ShellLinkObject Set objLink = objFolderItem.GetLink If (Not objLink Is Nothing) Then 'Add code here Else 'Folder object returned nothing End If Set objLink = Nothing Else 'FolderItem object returned nothing. End If Set objFolderItem = Nothing Else 'Folder object returned nothing. End If Set objFolder2 = Nothing Set objShell = Nothing End Sub koji NE RADI! ovde mi prijavljuje gresku: Code: Set objFolder2 = objShell.NameSpace(ssfPROGRAMS) ja sam pokusao da pronadjem resenje problema al bezuspesno! Molim te pomogni mi sa ovim. Pozdrav Svima! [ mladenovicz @ 25.12.2004. 14:02 ] @
Meni ovaj kod radi (XP SP2). Bice da na Win98 ne radi. Koju gresku dobijas?
[ Shadowed @ 25.12.2004. 15:04 ] @
Trebalo bi da radi. Link.
[ Aleksandar Ružičić @ 25.12.2004. 16:42 ] @
Isto i na ovom primeru ovde prijavljuje gresku:
Code: Set objFolder2 = objShell.NameSpace(ssfPROGRAMS) A kaze "Type mismatch"! A da nije sto je objFolder2 tipa Folder2 a NameSpace vraca Folder? Mada kada ovo promenim ne radi ostatak koda :( [ Shadowed @ 25.12.2004. 17:08 ] @
Hteo sam da kazem da bi trebalo da radi i na 98-ici (na onom linku pise da radi).
Inace sam i ja isprobao na XP-u i OK je. Gde prijavljuje gresku kad promenis stavis da ti je objFolder2 tipa Folder. [ Aleksandar Ružičić @ 25.12.2004. 23:22 ] @
prvo, evo celog koda (ako neko naidje da ne mora da ide na onaj link
![]() Code: Private Sub fnFolderItemVerbNameVB() Dim objShell As Shell Dim objFolder2 As Folder2 Dim ssfPROGRAMS As Long ssfPROGRAMS = 2 Set objShell = New Shell Set objFolder2 = objShell.NameSpace(ssfPROGRAMS) If (Not objFolder2 Is Nothing) Then Dim objVerbs As FolderItemVerbs Set objVerbs = objFolder2.Self.Verbs If (Not objVerbs Is Nothing) Then Dim szReturn As String szReturn = objVerbs.Item(0).Name Debug.Print szReturn End If Set objVerbs = Nothing End If Set objFolder2 = Nothing Set objShell = Nothing End Sub e gresku mi prijavljuje ovde: Code: Set objVerbs = objFolder2.Self.Verbs kaze: "Object doesn't support this property or method" i upravu je pogledao sam Folder klasu u Object Exploreru i ona nema 'Self' kao folder2. Stvarno ne znam sta da radim. A dal mogu sa api-jem da izvucem target file iz precice? Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|