[ sale83 @ 22.12.2004. 22:41 ] @
Kako mogu da korisniku sajta ogranicim unos komantara na (npr komentar vesti ) tj da samo dva puta u roku 24 casa postavi iste . Komentare cuvam u bazi podataka. Struktura baze izgleda npr baza podataka Korisnici sa tabelom Komentari koja sadrzi polja Id Komentar Korisnik Vreme_unosa_komentara Datum_unosa_koomentara Meni treba: 1)kako da u bazi proverim dali je proslo 24 casa od postavljanja komentara. 2)ogranicim na samo dva komentara u roku 24 casa Na forumu sam nasao ovako nesto: Code: SELECT count(*) FROM poruke WHERE id_user = $userid AND DATE_ADD(datum_poruke, INTERVAL 24 HOURS) > NOW() samo mi ovaj kod nije jasan Ja sam ovako pokusao da iskoristim taj kod ali nije islo: Code: $provera_korisnika = "SELECT *FROM Komentari WHERE Korisnik= '$_POST[korisnik]'AND DATE_ADD(datum_unosa_komentara, INTERVAL 24 HOURS) > NOW() "; $rezultat_provere = mysql_query($provera_korisnika, $db_veza) or die ('Konekcija nije u redu'); if (mysql_num_rows($rezultat_provere) >1) { echo '<div align="center">Ispunili ste svoj bonus.</div>'; } Ovaj deo koda verovatno bi trebalo drugacije izvesti: Code: if (mysql_num_rows($rezultat_provere) >1) { echo '<div align="center">Ispunili ste svoj bonus.</div>'; } Molim vas pomozite ako znate . |