[ overburn @ 22.12.2004. 23:48 ] @
Novogodisnji poklon "Linux Overburn"-a za posetioce "Elitesecurity" foruma: 10 live-cd distribucija i 3 original paketa od po dva cd-a Ubuntu 4.10 final (instalacioni+live cd).
Sve sto treba da uradite jeste da u odgovoru na ovu temu navedete koji od live-cd-ova (ili live-dvd-ova) iz nase ponude (vidi adresu u potpisu) zelite da dobijete i da posaljete privatnu poruku sa adresom na koju zelite da vam cd-ovi stignu.
Ponuda vazi za prvih trinaest ljudi koji odgovore na ovu temu sa zeljom da dobiju diskove.
Zelja nam je da podjednako diskove dobiju kako ljudi koji su ranije isprobavali neku od Linux distribucija i nisu bili zadovoljni njenim karakteristikama (da vide koliko je sistem uznapredovao do sada), tako i ljudi koji do sada nisu imali iskustva sa Linuxima a zele da vide kako to sve izgleda na "zivom" primeru, kao i redovni korisnici Linux sistema koji zele da probaju neku novu distribuciju u odnosu na one koje su do sada koristili.
Happy Linuxing !
[ Mitrović Srđan @ 23.12.2004. 00:13 ] @
jep ;p ako vec nije istroseno mislim zalihe SimplyMepis 2004.06
[ coyote_kv @ 23.12.2004. 00:41 ] @
Hocu i ja paketic i meni je nova godina:)
[ Mortst @ 23.12.2004. 01:17 ] @
Može i meni?
[ BojanBG @ 23.12.2004. 01:48 ] @
kad si toliko velikodusan sto da ne ;)
[ anon676 @ 23.12.2004. 01:54 ] @
Ok. Može SimplyMepis 2004.06.
[ japan @ 23.12.2004. 02:06 ] @
ja bih taj knoppix ako nije problem :)
[ cicika @ 23.12.2004. 02:10 ] @
Jedan Mandrake bi bio zgodan
[ zaraza @ 23.12.2004. 02:15 ] @
meni bi pasovao slackware
[ dandellion @ 23.12.2004. 02:32 ] @
jel moze meni deda mraz donese vector?

[ weB_KiLeR @ 23.12.2004. 02:39 ] @
Ja bih jedan Xandros ili Slax, posto nisam uspeo da ih skinem...
(Osecam da ce Gojko da pobrise par poruka pa da se ubaci u prvih 13 :PPP)
[ DOGMA @ 23.12.2004. 03:16 ] @
Ja bih zelio Slackware!
[ Nikola Denić @ 23.12.2004. 03:30 ] @
Ja bih jedan SuSe 9.2 ak moze ... ;) da zavrtim i to kod mene .. posle onog nesrecnog mandraka :)
[ Prethorian @ 23.12.2004. 03:34 ] @
Kad je dzabe i sirce je slatko.

Salim se koristan i lep poklon stoga, posaljite.

Aleksandar Spasojević
Kočićeva 21
34000 Kragujevac
[ overburn @ 23.12.2004. 08:12 ] @
Posto svi ljudi nisu bas shvatili proceduru koja je ovako zamisljena da bi se izbegla svaka sumnja u "namestanje" ili nesto slicno, da ponovim redosled radnji koje je potrebno izvesti da biste dobili poklon (ne brinite, nije mnogo tesko, samo se mora biti jasan i precizan):
- procitate tekst teme koja je postavljena;
- prebrojite koliko je odgovora na temu bilo pre vas: ukoliko je taj broj manji od 10 (zahteva za live distribucije +3 za Ubuntu) napisete odgovor na temu u kome kazete "Ja bih zeleo 'tu i tu' live distribuciju" (ali tacan naziv te distribucije i njenu verziju - pogledati na sajtu!)
- zatim posaljete PP sa svojom adresom.
Ovo je, nazalost, do sada tacno uradilo samo 5 ljudi, pa ce za ostale koji su bili nepotpuni morati da uslede sledeca podpitanja:
- blood: ti si bio prvi, naravno da nisu potrosene zalihe, posalji pp sa adresom!
- coyote_kv: ne postoji oficijalni fedora3 live cd, pregledaj jos jednom koje distribucije postoje (ukoliko zelis nesto bazirano na fedori, to bi ti mogao biti Basilisk live cd) - poklanja se jedan cd po coveku.
- mortst: hvala na interesovanju, ali kako ne mogu da garantujem u kom ce stanju disk stici do Splita ne bih zeleo da saljem diskove ven teritorije SiCG. Ukoliko postoji neki Linux distributer u Hrvatskoj moze da se ugleda na neku ovakvu akciju (ili ga vi uputite na nesto slicno) - puno srece!
- BojanBG: sve OK
- dpanic: sve OK
- japan: sve OK
- cicika: sve OK (licna preporuka i za tebe i za ostale: cini mi se da je PCLinuxOS bolji izbor od oficijalnog Mandrake-a, ukoliko se predomislite saljite PP)
- zaraza: ne postoji oficijalni Slackware live cd, postoji samo SLAX baziran na njemu (pogledati osobine na sajtu) - posalji pp sa adresom
- dandelion: sve OK
- weB_KiLeR: ide SLAX, sve OK
- DOGMA: isto kao i za "zaraza", posalji i ime na koje da glasi posiljka na PP
- Nikola Denic: sve OK, posalji koju varijantu SUSE-a zelis: DVD (i GNOME i KDE), ili CD (postoje verzija samo sa KDE okruzenjem i verzija samo sa GNOME okruzenjem, koju od ove dve?)
- Prethorian: OK, ali koji disk?
Sada ljudi koji su poslali samo PP:
- banom: ostavi i odgovor na temu (da sve bude javno, vazi ista preporuka kao i za "ciciku")
- pctel: ostavi i odgovor na temu i posalji adresu na PP
- bukovski: odluci se (moj savet je Knoppix), ostavi odgovor na temu i posalji adresu na PP
- Obucina: ostavi odgovor na temu, a pogledaj i u "BSD distribucije" sekciju na sajtu, tamo imas dve live BSD distribucije (ako zelis da probas bas BSD, mozes uzeti novi FreeSBIE 1.1 - baziran na FreeBSD-u 5.3, postoji opcija za instalaciju na hard disk)
Koliko mogu da vidim, ima dovoljno ljudi da se podele sve predvidjene live-cd distribucije, ali mi se cini da su ostala jos dva paketa Ubuntu-a, pa ko je zainteresovan neka se javi.
Slanje diskova pocinje veceras, i bice zavrseno do ponedeljka.
Bilo bi lepo da se dobitnici nakon toga jave i kazu svoje utiske o dobijenim distribucijama (narocito ukoliko do sada nisu koristili Linux).
[ Burgos @ 23.12.2004. 09:51 ] @
Jel moze ovo:
Ubuntu Linux 4.10 Warty Final
Ako nisam zakasnio

[Ovu poruku je menjao Burgos dana 23.12.2004. u 10:57 GMT+1]
[ strba @ 23.12.2004. 09:51 ] @
Moze Ubuntu Linux 4.10 Warty Final
[ -=k3rn3l=- @ 23.12.2004. 10:23 ] @
E pa dobro poslao sam PP. Ali nisam dobio odgovor, pa bi bilo lepo da kazes da li je sve vec razgrabljeno.
[ overburn @ 23.12.2004. 13:59 ] @
OK, svi ljudi koji su se prijavili zakljucno sa -=k3rn3l=--om ce dobiti zeljene diskove. Ljudi kod kojih jos postoji neki nedostatak (ime, adresa ili naziv distribucije) ce dobiti podsetnik na pp.
Svima njima i svim ostalima puno srece u 2005-oj!
Overburn team
[ alex @ 23.12.2004. 14:31 ] @
Prema tome, tema zakljucana.