|
[ SmilieBG @ 23.12.2004. 16:17 ] @
| Pozdrav,
Moji u Beogradu (keva konkretno) je uzela klincima (brat(9) i sestra (11)) neki komp i sada su mi trazili da im postavim net kada budem bio u Beogradu.
E, sada zanima me par stvari (posto iskreno jako dugo nisam nista sa dial-up radio pogotovo u Beogradu).
1) Koji ISP? U smislu: niko u kuci nema pojma oko racunara (mada me klikci DERU na CS-u :). Koji ISP ima najmanje 'problema' (povezivanje, zagusenost, izbacivanje itd..)?
2) Da li ima neki program koji bi eventualno sam uspostavio i/ili opravio vezu? Ovde u NL sam video jednom prilikom neki mali (cini mi se C++) programcic i kada ga aktivirate on sam napravi ponovo konekciju sa netom (i sva podesavanja, nova veza, proxy, dns, ma sve..). Da li neko od ISP-ova ima slicnu alatku? Ovo zbog toga sto se plasim da ce kliknci vec nesto pobrljaviti... :)
3) Da li ima neki program koji ce vezu sam ugasiti nakon x minuta ne-aktivnosti? Ili ima vec Windows XP nesto ugradjeno?
Takodje cu im napraviti poseban account za njih, da ne mogu previse oko sistema (Windows-a) da ceprkaju... :)
Hvala!
Poz,
Sale |
[ UroS @ 23.12.2004. 16:30 ] @
Pod 2 i 3 možeš da podesiš u xp-u. Moja preporuka ti je da instaliraš sp2 pa nećeš morati da se smaraš sa aftermarket firewallovima i popup blockerima. Što se tiče provajdera za dial up situacija je manje više ista ali da bi najbrže(i najjeftinije) pristupali es-u onda uzmi verat(+imaš 20% novogodišnji poklon).
[ maj1991 @ 23.12.2004. 16:52 ] @
Reklama bato
[ Deda_Mraz @ 23.12.2004. 19:48 ] @
SezamPro kupiš karticu na svakom ćošku, veze su im bruka dobre, i najjeftiniji su!
[ Gojko Vujovic @ 23.12.2004. 20:40 ] @
Najjeftiniji? Koliko je mesec dana dialup flatrate kod sezamproa?
[ djricky @ 23.12.2004. 20:52 ] @
hehehe, samo vas gledam (i zalim sto ovde nisam mod)
verat = 690din
sezampro = 849din
ovo nije reklama, nego cinjenice izazvane nedolicnim ponasanjem prisutnih :)
sta moze sezampro da ponudi sa svojim malim bednim linkom??
[ Slobodan Milivojevic @ 23.12.2004. 21:11 ] @
Ja bi preporucio verat, u zadnje vreme bas dobro radi, nemam ni jednu primedbu.
Kupis lepo Fast Internet karticu, i online otvoris nalog, kupuje pakete... ma milina.
12din 1h ili 690din flat, pa ti biraj. Ima i jeftinijih provider-a sto se flat-a tice, al mislim da flat neces uzimati...
[ SmilieBG @ 23.12.2004. 21:23 ] @
Ne, flat mi (tj njima) ne treba... Nemoj, jos su mladi da ih navucem na net :)
Bitna mi je stabilnost (koliko je to moguce) + jednostavnost upotrebe u svakom smislu! Keva mi je tip zene koja bi misa nogom, pod sto, ako ste citali taj vic :) A klinci, znaju da 'koriste' mis, ali imaju iskustvo samo iz igraonica :)
Video sam recimo da EuNet ima bash tu 'alatku' koja instalira sve... Znaci, ako nesto skantaju 2 x click i to je to :)
Tako da u tom smislu za sada eunet ima + ... (nikakav marketing!)
Poz,
Sale
[ crews_adder @ 23.12.2004. 21:47 ] @
EUnet.yu, InfoSky.net, BeoCity.net, Sezampro.yu, AbsolutOK.net, ...
E, da, zaboravih isp.b92.net
[Ovu poruku je menjao crews_adder dana 24.12.2004. u 10:38 GMT+1]
[ kime1 @ 24.12.2004. 00:10 ] @
Koliko ja znam,verat je najjeftiniji,mana je što nema više režima (lite,mail,chat i sl.),nego samo full,fast kartice vrlo dostupne, ispb92 je isto jeftin,mada nisam koristio (nov je),neobee je ok, s EUnet-om nikad nisam imao problema (sa pristupnim linijama),malo je skuplji (25 din),ali su profesionalni... i imaju lite režim-za yu stranice,naprimer za es koristim EUnet@lite (=12,5 din)...
[ cicika @ 24.12.2004. 03:00 ] @
Ako su, kao i ja, na nekoj analognoj centrali na 1***..., ne pomišljaj na Eunet smoriće se samo tako. Sezam je stabilan na takvim centralama, ali konekcija ne ide preko 41.2kbps.
Trebalo je da kažeš koja centrala je u pitanju da bi ti dali konkretiju informaciju.
[ Mister Big Time @ 24.12.2004. 04:47 ] @
Citat: cicika: Ako su, kao i ja, na nekoj analognoj centrali na 1***..., ne pomišljaj na Eunet smoriće se samo tako. Sezam je stabilan na takvim centralama, ali konekcija ne ide preko 41.2kbps.
Trebalo je da kažeš koja centrala je u pitanju da bi ti dali konkretiju informaciju.
A ako na analognoj ima i PCM, onda bolje ni da ne pomislja na net :)
Salu na stranu, brzina zavisi od vise faktora... moja iskustva govore da za analogne centrale nema neke velike razlike pri odabiru ISP-a. Bitniju ulogu moze da igra modem koji moze, a i ne mora da se lepo slaze sa analognom centralom.
[ SmilieBG @ 24.12.2004. 06:58 ] @
Citat: cicika: Trebalo je da kažeš koja centrala je u pitanju da bi ti dali konkretiju informaciju.
Mislim da su na digitalnoj, pocinje sa 2 (dvojku su skoro dodali...)?
Pazi, nece koristiti vise od MAX(!) 10 sati nedeljno... Tako da nije toliko bitno da li kosta 15,17 ili 25 dinara sat, koliko je bitno da je 'stabilno' i da je bilo koja vrsta teh. pomoci sto dostupnija...
Poz,
Sale
[ Davor Vlajkovic @ 24.12.2004. 07:24 ] @
Ja koristim neobee i sve sljaka ok. Cena po casu je 24din u najskupljoj varijanti.
Imas i flat rezime day, night i full, kao i veoma korisne usluge tipa mail2sms i sl.
U svakom slucaju, nemoj ni da pomisljas na ptt.yu, support im je ocajan.
[ rajco @ 25.12.2004. 00:25 ] @
Ako cemo vec o ceni onda mislim da Silver net nema premca sa svojih 490 din flat.Inace veoma dobar provajder. www.yu1.net
[ Zoran Milovanovic @ 16.03.2005. 00:25 ] @
posto sam video da silver-ov full paket iznosi 490din, presao bih sa verata, gde inace koristim full paket na silver, da ili ne???
Mislim kakve su veze, i ostale sitnice !!!
NARAVNO KORISTIO BIH SMIN broj!!!
hvala
[ mmirilovic @ 17.03.2005. 11:07 ] @
To je Čačanski ISP. Ja mu pristupam preko lokalnog broja i zadovoljan sam.
Mada bih ti skrenuo pažnju na novi ISP, BlueNet. Koliko vidim cene kod njega
se kreću i oko 11 din za sat. Neznam koliki im je flat. Pogledaj na
http://blueisp.co.yu
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|