[ smjesko @ 23.12.2004. 16:51 ] @
| ehh dragi moji opet ja :)) vako, imam bazu interbase nesto.gdb i u njoj 3 tabele
roba racun tarifa. roba i tarifa su mi kao tabele na njih ide po 1 data source a racun sam stavio kao query isto sa svojim d.s. to sve stoji na jednom datamodulu a a svaka tabela ima svoja polja. sada hocu da u racun ide polje a iz robe i polje b iz tarife i to dvoje da mi usput izracuna i rezultat upise u polje c u tabeli racun.. znam da je malo lose objasnjeno al smatram da cete skontat o cemu se radi. Hvala :)) |
[ Srki_82 @ 23.12.2004. 17:47 ] @
Napises SQU upit ovako:
SELECT a FROM Roba, b FROM Tarifa
To ce ti u Query-u vratiti polje a iz Roba i polje b iz Tarifa za svaki recordset (ne znam das najbolje SQL pa neka ti neko malo pomogne ako sam pogresio). Zatim dodas novo polje u field editoru tipa Calculated i stavis da bude float, int ili sta ti vec treba i kada se desi OnCalcFields samo izracunas svoje novo polje :)
[ Riste Pejov @ 24.12.2004. 08:07 ] @
SELECT a kolicina, b cena, (a * b) as ukupno FROM roba, tarifa JOIN roba, tarifa ON tarifa.a_id = tarifa.id
U principu zavisi od dizajna tabele na primer ali to je generalni slucaj spajanja dve tabele.
I neko nek prebaci ovaj post u DB forum.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.