[ Shadowed @ 24.12.2004. 15:45 ] @
Konacno sam instalirao betu i zaista mi se svidja (da ne nabrajam :)).
1. Da li je moguce koristiti stari Framework (1.1) u novom VB-u? Hteo bih da iskoristim neke novine u VB-u (kao npr. definisanje operatora) ali da mi ostane kompatibilnost sa starim framework-om.
2. Kakve se lose posledice mogu javljati abog beta faze u kojoj se VB nalazi? Koje vrste gresaka se javljaju u beta razvojnom alatu, uopste? Greske u radu ili u napravljenom programu?
3. Ima li smisla raditi neku malo vecu aplikaciju u beta verziji pa kasnije kompajlirati u finalnoj? Znaci, kolike su sanse da se u samom jeziku menjaju stvari od bete do finalne verzije?
[ ZokiR @ 25.12.2004. 05:47 ] @
1. Ne. VS2005 radi samo sa .NET 2.0

2. Loše posledice su postojanje grešaka u kodu (pogledaj http://lab.msdn.microsoft.com/productfeedback/) i to što proizvod još uvek nije finalizovan, tj. vidi pod #3.

3. Nema smisla raditi ništa ozbiljno u beta 1 verziji zato što je velika šansa da kod koji radi u beti 1 neće moći ni da se kompajlira u beti 2. Bolje sačekaj betu 2, koja bi trebalo da izađe početkom 2005 i za koju obećavaju da neće biti strukturalnih promena do finalne verzije. Takođe, korisnici VS2005 Beta 2 će moći da dobiju tzv. "Go Live" licencu od Microsofta koja dozvoljava komercijalnu distribuciju programa razvijenih u toj verziji.
[ bokini @ 25.12.2004. 13:58 ] @
Moze li neko da mi kaze da li je ova express familija proizvoda potpuno besplatna? Ako jeste, da li postoje neka druga ogranicenja u koriscenju (ako izuzmemo tehnicke nedostatke u odnosu na VS 2005).

Imam Beta1 od C# i WebDeveloper-a, i koliko vidim, dosta korektno su uradjeni. Mnogima ce to biti potpuno dovoljno za razvoj.

pozdrav
[ Shadowed @ 25.12.2004. 16:05 ] @
Jeste besplatna ima za download (mada to verovatno vec znas jer imas C# ;)).

@ZokiR. Koristan ovaj link. Nasao sam na njemu nesto sto daje malo drugaciji odgovor na prvo pitanje (mada je vezano za nesto drugo).
[ ZokiR @ 26.12.2004. 01:28 ] @
Citat:
Shadowed: Koristan ovaj link. Nasao sam na njemu nesto sto daje malo drugaciji odgovor na prvo pitanje

Naravno, moguće je koristiti VS2005 čisto kao editor za pisanje koda za 1.1, s tim što onda moraš da ignorišeš intellisense i automatsku generaciju koda i da ne koristiš ništa od 2.0 novotarija, pa onda kompajliraš to sa csc.exe iz .NET-a 1.1. Ali to bi bio totalni mazohizam, gore nego kodiranje u Notepad-u.
[ ZokiR @ 26.12.2004. 01:42 ] @
Citat:
bokini: Moze li neko da mi kaze da li je ova express familija proizvoda potpuno besplatna? Ako jeste, da li postoje neka druga ogranicenja u koriscenju (ako izuzmemo tehnicke nedostatke u odnosu na VS 2005).

Na Express sajtu http://lab.msdn.microsoft.com/express/faq/default.aspx kažu sledeće:
Citat:
We have not announced pricing and licensing and will not do so until next calendar year. For the time being, we can tell you that the Express Editions will be low-cost and will continue to be easy to acquire.

Znači da najverovatnije neće biti besplatni u finalnoj verziji ali će biti veoma jeftini.

Takođe, čini mi se da će Express proizvodi imati isto ograničenje kao i prethodne Academic verzije, tj. da neće biti dozvoljena komercijalna upotreba (znači neće biti legalno prodavati bilo šta napravljeno u VS Express) mada izgleda da ni ti detalji u vezi sa licencom još uvek nisu finalizovani.
[ bokini @ 26.12.2004. 14:00 ] @
Mislim da ce ipat biti moguce koristiti ga legalno za prodaju softwera. Ipak je to osakacena verzija "pravog" visual studija, koji opet ima sve svoje podverzije. Takodje, ovde u paketu dobijas SAMO po jedan jezik/alatku (C#, VB, J#)