[ gvero @ 27.12.2004. 21:23 ] @
počeo sam raditi sa winsockom.. spajanje računala itd. sad bih htio da kad u jednom prozoru na jednom računalu upišem naslov poruke, poruku i znak da mi se ta poruka prikaže na drugom računalu. npr. Code: MsgBox txtPoruka,Znak,txtNaslov no, problem je u tome što mi se pojavi poruka koja sve to stavlja u jedan sadržaj poruke.. da vam malo pojasnim ako sam bio nerazumljiv: na drugom računalu mi se ne pojavi poruka koja ima naslov definiran u formi na drugom računalu i koja nema znak koji je definiran na formi na drugom računalu, nego mi se pojavi poruka koja stavlja sve to u sadržaj jedne poruke, dakle pojavi se poruka bez naslova, bez znaka, sa sadržajem "txtPoruka, Znak, txtNaslov" (bez navodnika) evo koda: -dakle na prvom računalu gdje se bira koji će biti naslov, sadržaj i znak: Code: Private Sub cmdPosalji_Click() If vbCritical.Value = True Then Winsock1.SendData txtPoruka.Text & ", vbCritical," & txtNaslov.Text ElseIf vbQuestion.Value = True Then Winsock1.SendData txtPoruka.Text & ", vbQuestion," & txtNaslov.Text ElseIf vbExclamation.Value = True Then Winsock1.SendData txtPoruka.Text & ", vbExclamation," & txtNaslov.Text ElseIf vbInformation.Value = True Then Winsock1.SendData txtPoruka.Text & ", vbInformation," & txtNaslov.Text End If End Sub -a na drugoj formi koja bi trebala biti na računalu gdje će se ta poruka pokazati: Code: Private Sub wsChat_DataArrival(ByVal bytesTotal As Long) Dim incoming As String wsChat.GetData incoming MsgBox incoming End Sub |