Zvanicno frekvencijje koje su dozvoljene za wireless (tj ne traze nikakve posebne dozvole za emitovanje) su na oko 900MHz, 2.4GHz i 5GHz. I svi standardi do sada su razvijeni ili se razvijaju za te frekvencije. Do sada nisam video uredjaje koji su za 3.5GHz. A i da ih ima IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) je definisao samo ove frekvencije kao slobodne. A zasto nije jos zaziveo A standard kod nas. Jer je on pre svega zbog frekvencije dizajniran za Severnu Ameriku. U Evropi se to frekventno podrucje koristi za satelite i radare pa postoji opasnost od interferencije signala. A uz sve to ti je verovatno poznato da veca frekvencija znaci manji domet, sto znaci da je za jednog wireless internet provajdera u nasim uslovima vise nego dovoljan B, eventualno G standard. Ja koliko vidim nema uredjaja za taj standard. Bar ih albicom nema, a onda ne znam ko bi trebalo da ih ima. Mislim da 802.16 standard radi sa frekvencijama do 11Ghz, ali nista od toga nije standardizovano (a i pitanje da li ce biti) a ti ako te ne mrzi idi na
www.ieee.org pa ako nadjes nesto interesantno a ti pusti link. Tu bi morala da postoji neka informacija.