[ mrki05101967 @ 30.12.2004. 06:26 ] @
Pozdrav.


Imam 4 ISP-a i uspjesno se konektujem na sve cetiri.Medjutim kada podignem
Ie5 uopste nemam saobracaja tj.upozorenje da mi web stranica ne moze biti prikazana.Takodje ne mogu skinuti ni e-mail sa nijednog ISP-a.Molim Vas za pomoc.
OS mi je Win 98.

Zahvaljujem.
[ borstale @ 30.12.2004. 07:19 ] @
1. Da li imaš neki firewall, ako imaš proveri podešavanja
2. Pogledaj security opcije u IE i outlook-u. U IE treba da bude na medium.
Ako je to sve u redu javi, pa da vidimo dalje
[ mrki05101967 @ 30.12.2004. 08:54 ] @
Imam firewall ali mi je iskljucen,a sto se tice opcija na security sve je O.K.
Napominjem da nisam vrsio nikakva podesavanja vec je odjednom prestao da radi Ie5 i Outlook.
[ borstale @ 30.12.2004. 09:25 ] @
Moguće je da imaš neki spy, proveri (šta će ti firewall, ako ti je isključen?)
Ako imaš instalacioni CD reinstaliraj IE.
Probaj u internet options da vratiš na default ( internet options-programs-reset web settings).
Pregledaj forum, već je bilo nešto o tome.
A definitivno najbolje od svega je da zaboraviš na IE i skineš neki ljudski browser ( Mozila)l
[ Deda_Mraz @ 30.12.2004. 10:20 ] @
Definitivno imaš neki virus, i to virus ne neki mali spy!
Sada vraćam fil na nekih godinu dana u nazda, i isto tako sam imao taj problem. Konektujem se preko isdn-a otvorim bilo koji web čitač i ono stoji veza kao da je mrtva i stalno mi prijavljuje da proverim da li sam konektovan na internet! Isto tako ni e-mail nisam mogao da čitam, bukvalno akda se povežeš na net, kao da se nisi ni povezao, samo trošiš sate i tel. inpulse!

Ja mislim (nisam 100% siguran) da sam taj virus otklonio jedino tako što sam reistalirao ceo sistem (valjda tada nije bio adekvatni AV za taj virus), ali nemoj bezveze da reinstaliraš sistem ako možeš da otkloniš to čudo, probaj sa nekim AV programima, tako nešto, probaj nekako da nadješ u kom direktorijumu se nalazi taj virus. Recimo meni se zavukao u direktorujum WinAmp-a, zamisli mislim kome će da padne na pamet da pogleda u WinAmp direktorijum u potrazi za tim virusom! Koliko mene sećanje dobro sluši ja taj virus nisam mogao da otklonim ni jednim AV program, stoga sam i morao da reinstaliram sistem, da bih opet normalno išao na net!

Eto to je moje iskustvo sa tim problemom...
[ m4rk0 @ 30.12.2004. 10:26 ] @
Pre nego sto pomislis na formatiranje ili na neki virus, uradi mali test : Pokreni bilo koji browser (samo da nije IE ) i probaj da pokrenes neki web sajt. Ovo kazem iz razloga sto se neretko desava da i driveri za modem mogu da naprave slican problem. I ja sam imao gotovo isti problem i resio sam reinstalacijom drivera.
[ mrki05101967 @ 31.12.2004. 10:27 ] @
Puno hvala,problem je rijesen samo bih htio da malo prokomentarisem sta se u stvari desilo.

Posto mi nije radio Ie5 i outlook izvadio sam modem iz svog compa(bez deinstalacije) i instalisao ga na drugi racunar normalno da mogu da radim.
Sada sa uzeo antivirus(nod 32) i procesljao comp.Nije mi nasao ni jedan virus.
Zatim sam uzeo Spijunca(Spy Sweeper) i pronaso sam 20 uljeza.
Sada sa vratio modem u svoj comp. i sve je o.k.
Samo me interesuje da li je mogao biti i modem uzrok u ovom slucaju(uljezi svakako)
Napominjem da modem prije vadjenja nisam deinstalisao.
[ m4rk0 @ 31.12.2004. 11:53 ] @
Da...pored uljeza mislim da su ti upravo driveri za modem bili problem..Reci mi samo jednu bitnu cinjenicu...jel ti windows instalira generic drivere za modem...ako je tako, onda je problem bio i u driverima. Jer si ti vadio modem i kad si ga vratio na svoje mesto, windows je pri podizanju instalirao (tj. u ovom slucaju reinstalirao) drivere i time resio problem...I jedna moja preporuka za tebe:
Za zastitu kompa obavezno stavi sledece:
Av (Kav ili NOD)
Firewall (Kerio ili Zone Alarm)
Spy cleaneri (SpyBot i AdAware)
Redovan update svih navedenih programa i redovno skidanje windows zakrpa.
Nikada ne koristi dva Antivirusa ili dva firewall-a na kompu.
[ mrki05101967 @ 02.01.2005. 22:12 ] @
Da...pored uljeza mislim da su ti upravo driveri za modem bili problem..Reci mi samo jednu bitnu cinjenicu...jel ti windows instalira generic drivere za modem...ako je tako, onda je problem bio i u driverima. Jer si ti vadio modem i kad si ga vratio na svoje mesto, windows je pri podizanju instalirao (tj. u ovom slucaju reinstalirao) drivere i time resio problem...I jedna moja preporuka za tebe:


Kada sam vratio modem (OS mi je 98 se) nije mi ga prijavio kao "new hardware" tj nije reinstalirao niti je instalirao.Kao da nisam vadio modem uopste.Kada sam vec tu reci mi da li imas iskustva sa nod32 ja ga imam vec oko tri godine i o.k.je.
Naime da li ti se pojavila potreba da trebas nod 32 prebaciti na floppy(zadnji update) da bi sa njim pretresao drugi comp.
To je sada meni potrebno da prijatelju pretresem comp. kao sto F-prot moze stati na floppy.Sigurno rayumijes o cemu se radi.