[ Divjak @ 03.01.2005. 23:50 ] @
| Imam Access bazu i program koji radi sa njom i trebao bih da napravim instalaciju za njega (u okviru Install Shield-a)
Podesio sam da se instalira BDE i u okviru njega ODBC i podesio path za alias moje baze... i kada pokrenem program nema problema. Medjutim kada pokusam da promenim table tada dobijam neki ODBC error o tome kako nema DataBase Name ili tako nesto...
Pogledao sam alias moje baze se nalazi u BDE Administratoru ali ne i u ODBC...
Treba mi hitno... Puno hvala |
[ Srki_82 @ 04.01.2005. 00:11 ] @
To se i meni desavalo na 9x platformama i tamo gde nije bio instaliran drajver za bazu koju koristim. Ako je na tom racunaru gde si pokretao Install vec bio instaliram najnoviji MDAC i operativni sistem je bio XP, onda ne znam sta da ti kazem.
[ Divjak @ 04.01.2005. 00:16 ] @
pa sistem i jeste 9x...
ako si resio... kako?
P.S. ako manualno ubacim bazu, radi... mora da moze i auto...
[ Srki_82 @ 04.01.2005. 00:26 ] @
Na 9x nisam resio pa sam poceo da ucim ADO kontrole i sad sa njima radim tako da se ne patim sa ODBC. Zar ne mozes da u svom program kada se pokrece da proveris da li postoji taj alias koji ti treba pa ako ne postoji da ga kreiras pre Application.Run?
[ Divjak @ 04.01.2005. 00:35 ] @
Pa ja i radim sa ADO DB komponentama.
Pa jos bolje ako mogu da zaobidjem ceo ODBC... kako da se ADO konektuje direktno na bazu ciji je path recimo 'C:\baza.mdb'
[ Divjak @ 04.01.2005. 01:23 ] @
Nasao sam resenje (rad sa bazom bez ODBC-a i BDE-a)
http://www.elitesecurity.org/tema/13720
[ Riste Pejov @ 04.01.2005. 08:12 ] @
A da pokusas ODBC DSN-less connection, tako da ti ne treba da postavljas aliase.
http://www.able-consulting.com...SNLess.htm#ODBCDriverForAccess
Citat:
Divjak: Nasao sam resenje (rad sa bazom bez ODBC-a i BDE-a)
Ipak mislim da ti samo zaobidzes BDE a ODBC ne. Ali valjda ako je DB drajver za Access JET OleDB onda mozda i zaobilazis ODBC. Nikad mi nije bilo jasno sta je OLEDB a sta ADO i kako su oni povezani za ODBC i koja je razlika. Jedino znam da preko ADO komponente u Delphi/BCB normalno mozes da se povezes na bazu za koju imas ODBC drajver.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.