[ Radovan__III @ 04.01.2005. 11:09 ] @
1.Da bi objasnio moracu malo da uprostim, ali evo. Imam stranicu iz koje ubacujem u bazu, ubacujem tekstove cirilicom ili latinicom, tekst se lepo upise u bazu ( pogledao sam u phpadminu) cirilica se prebaci u znakove npr Code: a latinica je lepo upisana sa kvacicama.Ф Znaci za sad je sve ok stranica index.php ( radim preko smarty-a) ima utf-8 koding, i kad na nju iscitam iz baze cirilica se lepo ispise ali se latinica zameni sa znakom "?".( u smartijevom templatu imam latinicna slova koja se lepo ispisuju cak i kad radim echo "ĐŠŠ" sve se lepo ispise.) u stranici admin.php radim isto (ali ne koristim smarty cak nemam ni html,head,body tag uopste nego jednu tablelu) e pa u toj stanici je sve lepo ispisano???, verovatno sam browser podesi koding sam.. Da li ima pomoci? Razmatrao sam varijanu da koristeci str_replace zamenim latinicne znakove oznakama kao Code: ali ne znam koji su znakovi za latinicna slova.Ф 2. Da li vec postoji neki skript kao prevodilac iz cirilice u latinicu, nesto kao es ima, posto on prevodi cirilicu u latinicu. Hvala |