[ Haryx @ 04.01.2005. 13:26 ] @
Nedavno sam poceo sa ucenjem c++,tako da se moze reci da sam jos pocetnik. Bas po savjetima ljudi ovog foruma krenuo sam sa knjigom c++ za 21 dan i stvarno ne mogu buniti,knjiga je odlicna,detaljna,bas za one koji krecu iz pocetka. Tako da sam odprilike presao prvu sedmicu (s tim sto sam preskocio klase), sto je za sada sasvim dovoljno,jer predmet koji trebam da polazem se zove uvod u programiranje,(sto upravo obuhvata gradivo prve sedmice). Knjiga jedino ima jedan nedostatak,to jest nema nekih zadataka za vjezbu,po koji primjer iz svake oblasti i to je to. Tako da sam se odlucio da nabavim jos neku knjigu.Trazeci po ovom forumu i net-u vidim da mnogi preporucuju knjige od prof.L.Krausa. Interesuje je me da li njegova knjiga "Programski jezik c++ sa rijesenim zadacima" je za naprednije korisnike ili je mogu i pocetnici koristiti.(napomenuo sam koliko je moje trenutno znanje),jer ne bih je kupovao odmah ukoliko je necu moci koristiti sada,odnosno u nekih narednih mjesec dana (kada imam ispit). Znaci da li ona ima laksih zadataka (tipa if-else,switch,petlje,funkcije i sl.)? Ili da li mi mozete preporuciti neku drugu knjigu(koja se moze preko interneta naruciti) ili nesto drugo,mozda neko od vas ima kakvih zadataka (sa rijesenjima)u txt-u ili pdf-u pa da mi posalje... Izvinite ako se ovo ili slicno pitanje vec prije postavljalo,ne bih htio da dosadjivam,ali mi je potrebna pomoc. Hvala unaprijed svima. |