[ natas @ 04.01.2005. 16:53 ] @
da li je ovo neko pokusao? koliko treba prostora? ja imam slobodno oko 1GB pa ne znam da li je dovoljno. |
[ natas @ 04.01.2005. 16:53 ] @
[ bukovski @ 04.01.2005. 17:58 ] @
moze ali mislim da je 1 fb malo mozda bez x -a oce ? bilo je u predhodnim temamo o tome pogledaj
[ natas @ 04.01.2005. 18:26 ] @
>
ok. znam da pise da na cd-u stane 2GB kompresiranih podataka pa sam kontao da je valjda trecina dovoljna obicnom korisniku jer ionako uvijek nabacuju tonu programa od kojih koristim oko 20%. kada mislis na X-e da li mislis na sve GUI-e jer ja samo koristim KDE? [ tdjokic @ 04.01.2005. 21:14 ] @
O tome je vec prilicno pisano, ali hajde, nek bude.
Knoppix i jos neki Live idu kao celina - ne mozes nista oduzimati i dodavati pre nego sto ga instaliras. To je sve stavljeno u jedan "paket"! A da bi ga instalirao, treba ti prilicno, valjda 2.5G a posle bi mogao nesto da muvas i da brises itd., sto nemam bas mnogo pojma. To je glavni problem sa instlacijom sa Live CD-a. Recimo, Ubuntu ima i Live i instalacioni posebno, dobili smo ih mnogi odavde od te firme. Instalacija sa onog regularnog je moguca teoriski i sa 32MB memorije i slicno, a Live trazi vise. Dobro, Live ne trazi hdd uopste za Live rezim rada, ali kad krenes da ga instaliras, trazi sve, a instalacioni moze mnogo manje, koliko izaberes paketa. [ natas @ 05.01.2005. 09:19 ] @
>
ok. hvala. tu informaciju o instalaciji live distribucije kao cjeline nisam znao. a mislio sam da znam nesto :). [ malisha @ 05.01.2005. 09:34 ] @
Citat: natas: kada mislis na X-e da li mislis na sve GUI-e jer ja samo koristim KDE? X = GUI znaci SVE sto se desava na ekranu, a nije u konzolnom rezimu.... btw. i KDE je GUI..... (Graphical User Interface) OK. malo sam preterao sa pojednostavljenjem stvari, ali je sustina tu... ![]() [ natas @ 05.01.2005. 09:50 ] @
>
hm pa znam to. pod pojmom X-a se misli na X server koji pogrece graficka okruzenja kojih ima mnogo KDE, Gnome, itd. itd. znaci kada govorim o instalaciji X-a onda mislim da isntalaciju i nekoliko GUI-a, tj. i KDE i Gnome i mozda jos koji. [ malisha @ 05.01.2005. 10:19 ] @
ok... to vazi za redovne varijante, ali ne i za LIVE distribucije.... one bas zbog toga sto su LIVE imaju samo minimalan set neophodnih stvari... i 1 GUI.... (uglavnom KDE)
znaci odgovor na tvoje pitanje je: 1GB je malo za instalaciju KNOPPIX-a na HD [ tdjokic @ 05.01.2005. 12:12 ] @
Evo, ovog sam se setio na brzinu:
Tu se vidi koliko je veliki taj jedan fajl u kome je sve. [ axez @ 05.01.2005. 17:38 ] @
Citat: tdjokic: Tu se vidi koliko je veliki taj jedan fajl u kome je sve. Da, ali on je kompresovan i dekompresuje se tokom podizanja sistema i samim tim bude veci. [ tdjokic @ 05.01.2005. 19:06 ] @
Citat: axez: Da, ali on je kompresovan i dekompresuje se tokom podizanja sistema i samim tim bude veci. Da, to znam, samo sam hteo da pokazem natas-u da nema mogucnosti biranja paketa jer je sve prakticno u jednom jedinom "paketu". [ VRider @ 10.01.2005. 12:29 ] @
Milion puta prezvakana tema.
Nece biti obrisano samo zato sto su se ljudi trudili da odgovaraju. Izvinjavam se sto nisam ranije uskocio da presecem. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|