[ VRKY @ 05.01.2005. 16:32 ] @
Pozdrav
Upravo je iza mene instalacija Win XP Prof SP2 i sve je prošlo ok, ali nakon nekog vremena desila se neka "greška". CPU Usage je Prilično normalan, u startup-u isto nema niš sumljivo... Ali ipak nešto neštima, a problem je u tome što se komp ponaša kao da je preopterećen, npr. Kad odem u WIN folder i pomaknem scroll dole slika se nekako prelistava, kako bi to objasnio? Stvarno nemam pojma u čemu je problem, zna li ko?
[ VRKY @ 05.01.2005. 16:39 ] @
Zaboravio sam reć da je to taku u svakom programu koji ima scroll pa i upravo sad u FireFox-u.
[ Wlada @ 05.01.2005. 16:40 ] @
Meni se povremeno dešava nešto slično. Primetio sam da u tom trenutku kada se ode u Task Manager -> Users da nema nijednog korisnika koji je logovan, iako bi tamo trebalo da se nalazi moj Username i ostalo. Nažalost još nisam našao rešenje, sem Logout, pa Logon ponovo.
[ pajaja @ 05.01.2005. 16:54 ] @
Ima nekih programa koje SP2 ne moze da podnese.
Pogledaj malo preko GOOGLA, mozda nadjes koji su to programi....
Ja mislim da je jedan od njih MOZDA valjda neka ver. Zone Alarm Pro...
[ cicika @ 05.01.2005. 17:07 ] @
Klasični Win bagovi... Malo workaround-a po Visual effects i tako... Dešavalo se i meni i nemam tačno rešenje, sve se nekako rešavalo čeprkanjem po nekim manje-više logičnim mestima.
Tako da.. pročeprkaj, restartuj par puta, šta da ti kažem.
[ Shadowed @ 05.01.2005. 17:37 ] @
@cicika.
Da li je: desni klik na My Computer, Properties, Advanced, Performance - Settings, Visual Effects, Smooth-scroll list boxes; dovoljno logicno mesto? ;)
[ m4rk0 @ 05.01.2005. 17:45 ] @
Poiskljucuj (decekiraj) sledece:
Fade or slide menu into view
Fade or slide tool tips into view
Fade out menu items after clicking
Show shadows under menus
Slide open combo boxes
Slide taskbar buttons
Smooth-scroll list boxes
Use a background image for each folder type

[ VRKY @ 05.01.2005. 18:47 ] @
Hvala, al je riješeno, ponovno sam instalira WIN i za sad je OK. Može bit da je do ZA jer sam ga imao (imam i sad ali što ću mu ja).
[ Sundance @ 05.01.2005. 18:55 ] @
SP2 najbolje radi kad se nanovo instalira na svjezu instalaciju win-a. Mislim da vec svi pirati imaju instalaciju XP-a sa integriranim SP2. Ako vec morate nadograditi sa SP1 moja je preporuka da prije toga deinstalirate sav "sistemski" softver tipa AV, FW, debugger...
[ VRKY @ 05.01.2005. 21:10 ] @
Ja sam koristio WIN s integriranim SP2.
[ kUdtiHaEX @ 06.01.2005. 11:20 ] @
Da, to je tacno... Sa SP2 se, u principu, dobija nov sistem, pa je ipak bolje instalirati ga na sveze instaliran XP. Inace Vrky, tvoj problem si mogoa resiti i reinstalacijom drajvera za graficku... tj. u najvecem broju slucajeva sam uspeo tako da resim problem "kasnjenja".
[ cicika @ 06.01.2005. 16:03 ] @
@Shadowed
To jeste ono logično mesto ali vrlo često nije rešavalo problem odmah već posle nekog vremena, čeprkanja po još nečemu... Win ima svoju ličnost ponekad
[ VRKY @ 06.01.2005. 18:38 ] @
Citat:
kUdtiHaEX: Da, to je tacno... Sa SP2 se, u principu, dobija nov sistem, pa je ipak bolje instalirati ga na sveze instaliran XP. Inace Vrky, tvoj problem si mogoa resiti i reinstalacijom drajvera za graficku... tj. u najvecem broju slucajeva sam uspeo tako da resim problem "kasnjenja".

Ma mislio sam da je to do starih drajvera, ali mi se nije dalo skidat nove. Sad mi je prijatelj dao nove i šljaka.