[ ciricv @ 05.01.2005. 21:02 ] @
prvi put se logujem i treba mi pomoc

imam kartu asus tv fm
nemogu da provalim nikakva podesavanja
probao sam mnoge savete sa raznih foruma:
stavljao za tuner filipsa
podesavao pal b
manjao cifre u dscaler.ini kod linije tuner type

namogu da skeniram kanale

u status baru - no video signal

sliku dobijem jedino ako u nekom drugom programu prvo pogledam neki kanal pa po startovanju dscaler-a imam neki los signal istog kanala

unapred se zahvaljujem
[ JovanT @ 06.01.2005. 11:28 ] @
Koji model Asus-ove TV kartice imaš? Ako je 7135 onda ti ona na Dscaleru neće proraditi (barem ne do novije verzije). Probaj da koristiš Chris TV i to Lite verziju pošto Pro ima problema sa slikom. Potraži i moje poruke na ovom forumu gde sam takođe pitao za istu karticu jer je i ja imam.

Pozdrav!
[ ciricv @ 07.01.2005. 20:21 ] @
da jeste 7135.
hvala sto si se javio
probacu tvoje savete i javicu ti rezultate

ako ti nije problem javi mi gde da nadjem Chris TV Lite verziju
[ predrag17 @ 07.01.2005. 22:59 ] @
Ne znam da li sam ja retardiran, ali ne znam da instaliram DScaler!? Ne vidim ni jedan exe. file. Probao sam nesto sa neki Inno compilerom, ali tu javlja neku gresku. Sta da radim?
[ JovanT @ 08.01.2005. 10:27 ] @
Citat:
ciricv:
hvala sto si se javio


Nema na čemu :)


Citat:
ciricv:
ako ti nije problem javi mi gde da nadjem Chris TV Lite verziju


Pogledaj na www.chris-tv.com. Lite verziju (koja je besplatna ali nema mogućnost snimanja i puštanja radio programa) možeš da skineš sa iste stranice sa koje si skinuo i Pro. A ako se ne snađeš, evo ti i link za direktno preuzimanje: http://download.softpedia.ro/s...TV/setup_christv_4_10_lite.exe .


Citat:
predrag17:
Ne znam da li sam ja retardiran...


O tome ne bih da raspravljam :). Verovatno nisi izabrao pravu datoteku za preuzimanje nego izvorni kod. Evo ti adrese za preuzimanje izvršne datoteke: http://ovh.dl.sourceforge.net/...rge/deinterlace/DScaler418.exe . Mada ako i ti imaš Asus TV/FM 7135 nećeš moći da ga koristiš pošto nema DScaler nema podršku za nju.


Citat:
tassotti:
Imas na netu fly 2000 TV verzija 2.38 RC1 koja podrzava philipsov chip 7135. Program radi korektno, cak i podrzava daljinski koji stize uz kartu (ne bas sve tastere ali vecinu ). Problem je naravno crack ali program radi i posle trial perioda.


Probaću da ga preuzmem pa da vidim kakav je. Do sada ga nisam koristio prvenstveno zbog toga jer sam na forumima čitao da ne podržava 7135. Da li ima mogućnost snimanja i da li možeš da malo bolje objasniš kako to radi i posle trial perioda?


Što se tiče radija, nikako nisam uspeo da nađem program koji bi radio sa našom TV karticom. Možda bi trebalo da pošaljemo jedno pismo tvorcima Axife FM player - a ili Radiator - a i da ih zamolimo da u sledećoj verziji svojih programa dodaju podršku za 7135? Šta mislite o ovome?
[ tassotti @ 08.01.2005. 19:05 ] @
Snima ok, mada to nekoristim, ali sam probao cisto da vidim da li radi. Radi normalno posle isteka vremena registracije samo sto smara odbrojavanje od 10 do 0 prilikom svakog startovanja programa, ali kad je dzabe :) Sto se tice fm tunera, verovatno je neko podesavanje u pitanju ali ja nisam uspeo. Treba videti da li je to radilo u starijim verzijama fly 2000, i ako neko ima iskustva da vidi u cemu je stos. Jedna od stvari koja kod mene zeza, je sto neki kanali cas imaju zvuk a cas ne pa moram desetak puta da menjam kanale nebili se on unormalio. E sad ne znam da nije to mozda zato jer program nije registrovan. Dobra stvar je sto kanale menja momentalno bez one dosadne male pauze. I velika mu je prednost sto daljinski radi korektno, dobro nerade svi tasteri ali sljakaju brojevi kanala, regulacija zvuka sto je po meni dovoljno. Toliko od mene, ajde pokupite program pa javite iskustva. Pozdrav
[ ciricv @ 08.01.2005. 21:32 ] @
predrag17

Dscaler:

http://prdownloads.sourceforge.net/deinterlace/DScaler4111.exe

http://prdownloads.sourceforge...erlace/DScaler419.exe?download

http://prdownloads.sourceforge...Scaler418.exe?use_default=meshJovanT:

U pro verziji Chris TV-a nemam zvuk, konsultovao sam Help i Troubleshooter ali bez uspeha. U Home Theaferu sam imao zvuk ali u postupku snimanja dobijao sam nemi film.
Pre Asusa sam imao neku V-Stream TV kartu i njen softver PVR plus
Probao sam taj program na Asusu i takodje imao zvuk.

Da li imaš (ili neko drugi) neko objašnjenje?

1700+/a7v8x/512
[ ciricv @ 08.01.2005. 21:47 ] @
JovanT:

Slučajno sam prebacio sliku u Chris TV-u koja izgleda kao da je primenjen "Stone" filter.Ne znam da vratim.


Uzgred Dscaler-ove filtere koje nudi Chris TV prilikom instaliranja, da li se automatski primenjuju ili nekako mogu da ih primenim pojedinacno.
Gde se to podesava?
[ JovanT @ 09.01.2005. 22:33 ] @
Citat:
ciricv:
U pro verziji Chris TV-a nemam zvuk, konsultovao sam Help i Troubleshooter ali bez uspeha. U Home Theaferu sam imao zvuk ali u postupku snimanja dobijao sam nemi film.


I ja sam imao taj program ali sam ga rešio na sledeći način: u StartAll programsInterVideo Home Theater imaš program koji se zove InterVideo Home Theater Config. Iz njega možeš da podešavaš ceo Home Theatre. Na kartici Television imaš opciju Audio source. Eksperimentiši sa tom opcijom pa koristi onu u kojoj dobijaš zvuk (kod mene radi Phone). U istom programu možeš i da menjaš imena kanala.


Citat:
ciricv:
Slučajno sam prebacio sliku u Chris TV-u koja izgleda kao da je primenjen "Stone" filter.Ne znam da vratim.

Uzgred Dscaler-ove filtere koje nudi Chris TV prilikom instaliranja, da li se automatski primenjuju ili nekako mogu da ih primenim pojedinacno.
Gde se to podesava?


Za ovo prvo nisam siguran kako si to uradio (btw, kako izgleda "Stone" efekat?).

Dscaler-ove filtere (nakon što si ih instalirao) moraš sam da primeniš. To ćeš uraditi tako što ćeš u Chris TV-u ući u Program Settings (kontekstni meni), pa zatim Video Rendering Settings i čekirati opciju Activate Dscaker Deinterlace Filter.


@tassotti

To što programe menja trenutno i nije neka velika novost. Izgleda da si od softvera koristio samo Home Theatre koji je poznat po čekanju od po nekoliko sekundi između dva kanala. Istu brzinu menjanja poseduje i Chris TV a najverovatnije i drugi programi. A za daljinski se sigurno slučajno poklopilo da koristi tastaturne prečice koje su identične onima koje šalje naš daljinac.

Upravo preuzimam sa Interneta ovaj program iako je PR2 (možda je najbolje sačekati finalnu verziju). Jedino što za sada mogu da primetim je da ima solidan interfejs (sudeći po preview slikama) kao i to da je server sa koga se skida datoteka spor kao puž. Barem su trebali da se potrude da nabave neki mirror.
[ JovanT @ 10.01.2005. 22:23 ] @
Citat:
tassotti:
Toliko od mene, ajde pokupite program pa javite iskustva.


Instalirao sam program i mogu reći da sam veoma zadovoljan. Sasvim korektno prikazuje sliku i ima lepu podršku za našu karticu.

Uspeo sam da ga nateram da reprodukuje radio program. Samo treba znati kako podesiti opcije. Evo ga moj Settings prozor:Jedino pri skeniranju nije pronašao nijednu stanicu pa sam morao sve ručno da uradim.

Daljinac nije proradio odabirom istog na Settings stranici ali sam ipak uspeo da ga nateram da proradi izmenom tastaturnih prečica (Asusov daljinac zapravo šalje komande preko tastaturnih prečica, na pr. taster Record šalje kombinaciju Ctrl + Alt + R).

I na kraju, ovo je i jedini program do sada na koji sam naišao koji korisniku dozvoljava da menja raspored kanala.


@tassotti
I mene ponekad zeza zvuk mada to obično rešava time što audio standard kanala podesim na B / G auto.
[ ciricv @ 10.01.2005. 23:07 ] @
Probao sam i Chris TV i Fly2000TV. Manje više sam zadovoljan sa oba ova programa (bolji su nego Home Theater).
Zanima me kakva je slika sa Dskaler-om, no posto čekam novu verziju koristiću jedan od ova dva navedena.
Ono za čim tragam je sto bolja slika sa TV. Znam svi bi to hteli :).

Evo jednog mog iskustva (eksperimanta):

Snimajuci sa TV karte nisam dobio ni priblizan kvalitet slike kao kad sam uzeo VHS kasetu snimio na nju materijal sa TV prijemnika (preko skarta), a zatim prikacio video za racunar i uz pomoc Chris TV-a i Fly2000TV-a (compozite) taj isti materijal prebacio na hard.
Da li ovo ima smisla?

Zvuk mi je odlican sa oba softvera i isto tako su dobri i snimci.

Takođe pri skeniranju FM-a, Fly2000TV nije pronašao nijednu stanicu pa sam morao sve ručno da uradim.

JovanT:

"Stone" efekat po mom slobodnom opisu: kao da je slika uklesana u kamen (cela je siva sa senkama btw, postoji takav efekat koji bi mogao da se upotrebi u nekom programu za obradu fotografija).
Poslao bih Shut-ove ali sam provalio da mi je ovaj efekat samo u preiew-u. Capture i shutovi su verovao ili ne normalni. Probao sam deinstalaciju i ponovo instalaciju ali ne vredi.
Bedak :(.

Pozdrav svima!
[ Tweety Bu @ 11.01.2005. 06:59 ] @


Hvala na pozivu,
Ja imam ASUS TV FM Card V3 E1476, da li taj fly tv 2000 radi i sa ovom karticom? Da ga skidam ili ne? Home Theater je uzasan, spor, nikakve opcije, jednostavno uzas!
[ astery @ 11.01.2005. 07:28 ] @
za te stvari koristim WinVDR PRO...malo je nezgodan za podesavanje.....ali kad ga jednom provalite necete traziti drugi..potrebno je dobro procitati help..jedino je krak problem.....ali moze PP sto te tog tice.....

http://www.artech365.com/
[ deki999 @ 11.01.2005. 10:22 ] @
imam asus tv kartu.
pošto sam mesece proveo, podešavajući je i tražeći odgovarajući softver, smatram se mini-expertom za tu oblast.
razlog više za to je da se bavim prebacivanjem VHS sadržaja na DVD i CD, koristeći istu.
prvo, sve softvere koje ste dobili uz karticu bacite, sem drivera, naravno.
jedino što koristim za gledanje i snimanje TV programa (i za prebacivanje sa VHS-a) je Fly 2000 TV. Ne koristim verziju 2.38, ona kod mene ne radi, već samo verziju 2.36. za ovu drugu postoji i crack koji eliminiše onaj dosadni prozor.

koristim i daljinski, a tasteri na njemu se mogu podešavati u okviru programa, control odeljak ili nešto slično (tamo gde se određuju shortcut-ovi za komande tastaturom). npr.:uđeš u controls (opet nisam siguran da se tako zove), omogući se promena shortcut-ova, klikne se na record mpeg, na primer, i pritisne se taster na daljincu za snimanje. da se razumemo, svakom tasteru na daljincu odgovara kombinacija nekih tastera...tako to i radi...

snimanje radim isključivo u mpeg2 formatu, a postoji gomila različitih rezolucija.
za po kući to je 1/4 dvd tj. 388x256, a za klijente dvd tj. 720*480...

radio radi savršeno, traži stanice i sve to, ne znam gde grešite...

na forumima sam ovaj program pominjao i hvalio bezbroj puta, a verujte mi jer SVE SAM DRUGE PROBAO...

Dscalera se manite, nestabilan je i nema nikakav interfejs...Chris TV je dobar za gledanje...

pitanja?...
[ JovanT @ 11.01.2005. 18:36 ] @
@Tweety Bu

Pa trebalo bi da radi...
[ tassotti @ 15.01.2005. 18:36 ] @
Da li je neko uspeo da nadje crack za fly 2.38 ? Pozdrav
[ Atreid @ 17.01.2005. 11:46 ] @
evo i nekih mojih iskustava...

ovaj Home Theater kod mene radi bez ikakvih problema i to cekanje o kojem vi pricate ja za njega ne znam... znaci on kod mene odmah prebacuje kanale, odmah se startuje... itd. inace, da, znam vidio sam kod druga kako to izgleda sporo na istoj tv, na istoj ploci na istom procesoru, ali kod mene to jednostavno radi savrseno... e, da na Home Theateru mi ne radi teletekst, ne znam zasto a nisam ni gledao...

e, sad posto ipak Home Theater nudi malo opcija ja sam isporobao i Chris Pro TV, i na njoj mi isto sve radi bez ikakvih problema... premda je slika malo, ali samo malo losija nego na Home Theateru... ne znam zasto... sva ova snimanja gluposti ...sve mi to radi fino (i teletekst)...

sto se tice DScaler, i tu mi sve opet radi OK, skenira kanale, prikazuje sliku isto kao i Chris Pro, znaci malo losije od Home Theatera... ovdje mi je cudno i to sto on TV karticu vidi kao nepoznatu na autodetect i sve to tako radi...

Fly 2000 TV jos nisam isprobao, kad probam javiti cu...

e, da jel' ima neki pristojan program za FM, koji podrzava ovu karticu i jel' zna neko sta je sa linuxom?

za krekove (na vlastitu odgovornost): http://cracks.thebugs.ws/
[ 403 @ 18.01.2005. 03:08 ] @
Fly 2000 TV je po mom misljenju i pristojan radio program (radio nije losa improvizacija kao kod Chris TV)
Crackovi za najnoviju verziju obicno kasne za programom 20 - 40 dana...
[ bukovski @ 20.01.2005. 12:56 ] @
a jel ima pomoci za cristv 4.10 standard ili professional moze i na pp molim vas imam jos 2 dana probe na proslom linku nisam naso ni ser** ni cra***ck
[ Atreid @ 20.01.2005. 14:20 ] @
ChrisTV Professional v4.10.24.633:

http://www.freeserials.com/ser...wnload.php?id=14466&char=C
[ Trajkovic @ 03.02.2005. 05:45 ] @
Interesantan fajl za Fly 2000 TV 2.38
[ JovanT @ 03.02.2005. 11:04 ] @
@Trajkovic

A šta bi taj fajl tačno trebao da radi?


Btw, skoro da sam preveo Fly2000TV na srpski jezik. Verziju koja je 90% dovršena možete naći zakačenu uz ovu poruku (ćirlična i latinična verzija). Sadržaj arhive treba raspakovati u folder "LangRes" koji se nalazi u folderu u kojem je instaliran Fly2000TV Ostalo je još da prevedem neke tehničke termine. Ako ima dobrovoljaca koji bi hteli i imaju znanja da mi pomognu, neka pogledaju: www.elitesecurity.org/tema/92926
[ Trajkovic @ 05.02.2005. 04:36 ] @
Taj fajl uklanja onaj dosadni prozor na startu ;)
[ 403 @ 05.02.2005. 05:08 ] @
jel ga dovoljno staviti u direktorij gdje je instaliran Fly?
ak je dovoljno onda ne radi sa Fly 2000 TV 2.38 RC2...
[ 403 @ 11.02.2005. 17:55 ] @
Nema veze- ovaj radi i sa RC2 (samo stavite u direktorij sa instalacijom)
[ STRISIC @ 15.02.2005. 23:25 ] @
Zdravo svima!
Imam mali problem sa teletekstom u radu sa programom Fly 2000 TV, verzija 2.36. Problem je u tome sto ne znam kako da na stranici teleteksta koja se sastoji iz vise listova predjem sa jednog na drugi list. Stranica sa vise listova (ne znam kako bih je drugacije nazvao) moze se videti na pr. na BK teletekstu u delu posvecenom sportskim kladionicama (na primer strana 516 u trenutku dok ovo pisem sastoji se iz 22 lista). Na TV-u se ovo odvija automatski, tj. nakon izvesnog vremena (10-15 sekundi) broj lista se sam promeni. Pokusao sam sa ponovnim upisivanjem broja iste teletekst stranice ali se nista ne desava, tj. broj lista ostaje isti. Inace sve ostalo u ovom programu radi fenomenalno! Slika je odlicna, radio prijem takodje. Nisam ni ja uspeo da "nateram" tjuner da automatski pronadje radio-stanice, vec sam ih uneo rucno. Ako neko zna kako da resi ovaj probelm, neka pise!
[ deki999 @ 16.02.2005. 06:34 ] @
moj Fly uopšte nema teletext !
[ STRISIC @ 16.02.2005. 21:19 ] @
Jesi li probao sa nekim drugim programom? ChrisTV Lite ili ChrisTV Pro takodje imaju podrsku za teletext. Koristio sam ChrisTV Pro petnaestak dana. Dobro mi je radio, ali je iznenada iz meni nepoznatih razloga otkazao. Pokusao sam sa Ponovnom instalacijom ali nije vredelo. Nece pa nece. Pojavi se crn ekran bez slike i tona.
Podrsku za teletekst ima navodno i program FlyDS. Medjutim, kada sam ga instalirao, ispostavilo se da on zahteva eksterni program za teletekst koji bi se potom iz njega pokretao.
Probaj sa ChrisTV Lite ili Pro!
[ ironman @ 18.02.2005. 12:48 ] @
Imam K-World-ovu TV Tuner karticu sa 878a cipom.Softverom koji sam uz nju dobio(PVR Plus)sam u principu zadovoljan(nasao je sve TV i radio kanale sa kablovske),ali ima bug da ne mogu da memorisem i rasporedim kanale kako ja hocu(ono RTS1,RTS2,B92...).Da li bi i koji od ovih programa(DScaler,FLY i Chris TV )odgovarali.

Ps. Da li bi morao da instaliram nove drajvere i neke filtere.
[ perlfix @ 20.02.2005. 22:20 ] @
imam crack za fly 2.38 ako ti teba javi se da ti posaljem
[ tassotti @ 27.02.2005. 15:51 ] @
Zahvaljujuci perlfixu dobio sam crack pa mogu nastaviti podesavanje programa :) Evo i novih pitanja: Kako menjati raspored kanala ? Nikako neuspevam promeniti neke tastere na daljinskom, npr. meni kad pritisnem ch + ide u surf mod ?! Odem u settings , hardware, pa remote controls medjutim nece pa nece. Sto se tice teletexa zakljucio sam da je dosta bitna jacina signala, jer ga ja ranije sa antenom sa pojacavacem nisam imao a sada kada sam se povezao na kablovsku ga imam. Ista stvar i sa zvukom na pojedinim kanalima. Desavalo mi se da na pojedinim kanalima cas ima zvuka a cas ne dok ga sada uvek ima. I jos jedna stvar, i dalje mi fm tuner neradi. I kada pokusam rucno da setujem frefvenciju nista.Pozdrav
[ JovanT @ 28.02.2005. 20:17 ] @
Raspored kanala možeš da menjaš tako što ćeš da na kartici TV channels u dijalogu Settings preko strelica za gore i dole menjati položaj kanala onako kako želiš. Ako i ti poseduješ Asus TV/FM 7135 onda nećeš imati koristi ako se bakćeš sa podešavanjima daljinskog upravljača pošto on nije kao i ostali. Moraćeš da na kartici Controls dijaloga Settings podesiš prečice koje odgovaraju našem daljincu akcijama za koje želiš da obavljaju.

Što se tiče zvuka i ja imam isti problem (tako mi lokalne stanice Belle Amie i TV 5 Niš) nemaju zvuk ma šta god im radio. Ako i dalje ne možeš da slušaš radio, probaj da podesiš program kao i ja. Postavio sam u ovoj temi sliku sa podešavanjima pa probaj i ti ista. Nadam se da ćeš uspeti.

Pozdrav!


P.S. Da li se i vama dešava da vam program ne reaguje na unos nule (taster 0 i preko daljinca i preko tastature)? Ne mogu ni da stranicu za teletekst unesem kako treba :(.
[ tassotti @ 01.03.2005. 20:52 ] @
Zahvaljujem Jovane, sredio sam kanale i daljinski i stvarno sad je skoro sve kako treba ::)) Ali onaj fm nece pa nece. Neznam sta je. Setup mi je podesen kao i tebi, rucno podesim neke frekfencije na kojima znam da ima nesto medjutim nista. A i da nenadje nijednu stanicu pored ovoliko u bg ?! Ako imas kakvu ideju javi. Sto se tice nule, kod mene kada pritisnem ide na kanal broj 10, e sad ne znam sta bi to bilo kod tebe. Jel ne preihvata nulu uposte ili povremeno. Da li samo na teletextu ili i kad si u fm modu? Pozdrav
[ JovanT @ 05.03.2005. 10:55 ] @
>

Nulu neće nikako da prihvati, stvarno ne znam šta mu je.

A da li ti je FM radio sa programom koji dolazi uz karticu (InterVideo Home Theater)? Možda je problem do kartice. I da li se čujem barem neko šuštanje kada tražiš stanice? Probaj da pomeraš antenu pa vidi.
[ uBaH @ 07.03.2005. 11:55 ] @
Sto se tice nule (0), u Settings-Interface pa Channel switch izaberi (--) mode. Tada mozes da unosis i dvocifrene brojeve programa.
Kod mene takodje ne radi FM mod. Jedina varijanta kada je proradio bilo je kada sam instalirao program Radiator i plug-in za Fly TV, ali kada slusas radio posle pobrljavi drajvere, pa nemas sliku na TV-u. Uglavnom za radio koristim Axife fm player.
[ JovanT @ 09.03.2005. 18:20 ] @
Jel možeš to malo da pojasniš? Pod Settings->Interface nisam primetio tu opciju. Da li pričamo o istoj verziji programa? Ja koristim Fly2000TV 2.38 RC2.
[ tassotti @ 09.03.2005. 21:24 ] @
Jovane, probaj da pritisnes m na tastaturi.poz
[ uBaH @ 10.03.2005. 09:39 ] @
@JovanT
Moja verzija je 2.36
Znaci, Settings-Interface i u donjem delu prozora imas padajuci meni Channel switch. Iz padajuceg menija izaberes (--)mode. Videces ga sigurno, osm ako novije verzije nemaju tu opciju.
[ ironman @ 10.03.2005. 12:26 ] @
Koji softver koristiti za rip TV programa?

Jel' isti onaj koji se koristi i za gledanje ili neki specijalizovani poput VirtualDub-a( vidim da se dosta pominje posebno u kombinaciji sa AutoGordianKnot-om,ali meni nesto i ne uliva poverenje sa svojih 700 i kusur KB).
Kako isti da se podesi, da li su potrebni i neki filteri(ima izdvojen folder za njih) i da li moze da radi paralelno sa softverom koji vec imam instaliran na masini ,a koji je predvidjen i za gledanje i za snimanje i osnovnu obradu video materijala( dobio sam ga na disku zajedno sa driverima za karticu)
[ sasaws @ 25.04.2005. 16:07 ] @
Kako da resim problem,uklanjanje "dosadnog prozora" na Fly tv 2000 ver.2.38-REC2.
Molim za pomoc.Help me!!!
[ deki999 @ 25.04.2005. 21:26 ] @
koristi 2.36
[ miskec @ 01.12.2005. 14:44 ] @
Ja imam problem sa FLY 2000 TV. Imam LifeView FLY Tv karticu i sve mi super radi i dlajinac i slika sve je super ali nema zvuka. Nemogu nikako da podesim zvuk sta je tu problem jer ima neka specijlana fora z apodesavanje?
[ sasaws @ 02.12.2005. 09:43 ] @
Odes u "fly tv" konfigurisanje i probas da chekiras "koristi gen.WDM karticu" a ako to ne pomogne,menjaj "izvor prikazivanja" i "izvor snimanja",takodje u config.Kod mene se isto desavalo da nema tona,sada mi stoji "izvor prikazivanja"-phone line a "izvor snimanja"-CD audio.I radi!
Pozdrav
[ Med @ 09.12.2005. 16:43 ] @
kupio nedavno intex tv karticu sa fm tunerom. ima i daljinski. koliko para toliko muzike :)
e sad...softver uz nju je ajme meni!!!
i radi i ne radi.
probao dscaler taj koji je free. ne mogu ja tu da namestim radio. a daljinac nisam ni probao.
jel moze neko da mi preporuci nesto bolje, odakle da skinem?
hvala unapred!

/edit: piraterija nije dozvoljena

[Ovu poruku je menjao Mister_rap dana 09.12.2005. u 21:31 GMT+1]
[ urosh80 @ 23.12.2005. 22:23 ] @
Citat:
Zdravo svima!
Imam mali problem sa teletekstom u radu sa programom Fly 2000 TV, verzija 2.36. Problem je u tome sto ne znam kako da na stranici teleteksta koja se sastoji iz vise listova predjem sa jednog na drugi list. Stranica sa vise listova (ne znam kako bih je drugacije nazvao) moze se videti na pr. na BK teletekstu u delu posvecenom sportskim kladionicama (na primer strana 516 u trenutku dok ovo pisem sastoji se iz 22 lista). Na TV-u se ovo odvija automatski, tj. nakon izvesnog vremena (10-15 sekundi) broj lista se sam promeni. Pokusao sam sa ponovnim upisivanjem broja iste teletekst stranice ali se nista ne desava, tj. broj lista ostaje isti. Inace sve ostalo u ovom programu radi fenomenalno! Slika je odlicna, radio prijem takodje. Nisam ni ja uspeo da "nateram" tjuner da automatski pronadje radio-stanice, vec sam ih uneo rucno. Ako neko zna kako da resi ovaj probelm, neka pise!E ovo isto u vezi teletexa se i meni desava, i to sa svim programima koje sam probao, christv pro, fly2000 tv, itd. Znaci stoji mi jedna stranica i nikako da prebaci na sledecu...
Inace imam asus 7135

Jel se desavalo jos nekom ovo i jel zna neko resenje za ovaj problem koji prilicno nervira
[ Med @ 11.02.2006. 13:17 ] @
Chris tv 4.80 pro
jel moze neko da mi 'pomogne'?

na pp, naravno!
[ todra @ 16.02.2006. 12:06 ] @
Zdravo.

Moj prijatelj ima TV-FM karticu Asus TV-7135LP na kojoj je Philips Silicon Tuner 8275, Philips Digital IF 8290 i Philips SAA7135HL Video-Audio decoder. TV kartica uspesno radi sa Home Theater paketom dobijenim uz karticu; prikljucen je na kablovsku TV.

Instalirali smo program DScaler koji karticu ne prepoznaje automatski a najblizi ponudjeni izbor je Philips-ova 7133 kartica. Medjutim tada je kao ulaz izabran antenski signal i NTSC sistem i nemoguce je izabrati nesto drugo. Kada se umesto antenskog izabere kompozitni ulaz moguce je izabrati PAL i pustiti skeniranje kanala ali ni jedan kanal ne bude pronadjen.

Home Theater kanale pronalazi kada se izabere Nemacka ali na DSaleru ni taj a ni drugi logicni izbori ne daju rezultate.

Zna li neko u cemu gresimo i kako podesiti DScaler

Pozdrav!
Ratko.

[Ovu poruku je menjao todra dana 16.02.2006. u 14:11 GMT+1]
[ DSavic @ 20.03.2006. 09:35 ] @
Neznam šta da kažem narode...ali ja sam prezadovoljan Dscalerom 4.11..imam Asus 7134 i pokušavao sam sa Chris TV, Fly tv 2000, Win dvr3...
ali DScaler je apsolutni favorit u kvalitetu signala..brzini i manipulisanju..Meni je lepo prepoznao karticu apri skeniranju sam odabrao German cable..i to je to
[ Silvester @ 07.05.2006. 18:32 ] @
Ljudi, da li bi mi neko objasnio kako da podesim koriscenje daljinskog za Mediaforte bt878 u Chris TV-u?
[ ironman @ 20.12.2006. 18:15 ] @
Kako sto vise smanjiti CPU Usage kod DScalera 4.1.15 ?
Kod mene je oko 60% ( AthlonXP 2000+)
A podeseno je :
*DScaler & other softwares- priority given to other softwares
*Deinterlace : Video (TomsMoComp) -> u Video Methods Settings na Default ( Use Strange Bob iskljucen) ; Judder Terminator iskljucen
*Filters: Noise Reduction ( Adaptive)+ Chroma

-----------------------------------------------------------

Takodje dodatno bih nastelovao i Fly2000TV
Sada je ovako:
Video Render -> VMR9
Rezolucija 768x576 (Pal)
Video processing settings for preview : Use Denoise , Use sharpen ,SmartBob
iskljucen spoljasnji DirectShow filter ( na netu sam nasao neko podesavanje sa ffdshow na ceskom , ali mi se slika pogorsala)

Vezano za oba programa
koju rezoluciju za Full screen ?
u Fly sam namestio 1024x768 @ 85mhz ( mada moze i nize , uz no change -pretpostavljam 768x576 )
U DScaleru ima nesto slicno , s tim sto je opcija za [email protected] na 75 ili 100 hz , a meni je inache rezolucija u winu [email protected] .I da , ovde nisam nista dirao ( opcija no change)

Karta je Kworld , prijem kablovska

[Ovu poruku je menjao ironman dana 20.12.2006. u 19:47 GMT+1]
[ Cileinteractiv @ 22.12.2006. 13:01 ] @
Iskljuci Video processing.
[ tordajav @ 14.02.2007. 23:19 ] @
Ja preporucujem softver koji se zove K!TV, poslednja verzija je 2.3.0.1. Pohvaljujem brzinu slike jer je najbolja od svih softvera koje sam do sada probao. Nije mi bas najjasnije snimanje i teletekst, ali samo za gledanje koristim ovaj program.
[ neo01 @ 15.08.2007. 18:37 ] @
Imam ASUS TV FM 7135 karticu i dugo je nisam koristio, i probao sam sve moguce programe i nijedan ne valja izuzev ChrisTV i to LITE verzije.

Home Theater je katastrofa. FLY2000TV mi ne radi iako je sveze instaliran komp. Cak ni verzije 2.36 i 2.38RC2 mi ne rade uopste, prijavljuje neku gresku i zatvori program (inace instalirao sam najnovije drajvere sa asus-ovog sajta, pa je mozda u ovome problem?!). DScaler najnoviji iako prepoznaje karticu, ne radi uopste. Nema tona, svi kanali crno-beli.

Radio ni u jednom programu ne radi. Cak ni u Aximeu, Radiatoru. Nema zvuka uopste.

Jedino sam naterao da radi ChrisTV ali LITE verziju. Znaci, sa PRO se javljaju isti problemi koji su pomenuti na ovoj temi. LITE je ok za sada, ali ce me nervirati ako budem hteo nesto i da snimim. Uopste ne znam sta da radim... Da li postoji neka malo starija PRO verzija koja radi normalno kao LITE?
[ perlfix @ 17.08.2007. 21:57 ] @
> Meni vec tri godine kartica super radi i sa home theatrom i sa fly 2000
[ dragutin69 @ 19.08.2007. 12:11 ] @
Da, samo kod Fly postoji "kvaka" sa zvukom, koji stalno mora da se vraca cekiranjem Enable u Settings, a ponekad ima i krcanja, koje se uklanja promenom kanala.

[Ovu poruku je menjao dragutin69 dana 21.08.2007. u 18:27 GMT+1]
[ Loojka @ 06.01.2010. 15:00 ] @
Koja je fora sa zvukom u Fly2000TV-u? Uopste nemam zvuk ni na jednom kanalu i nemam blage veze gde se to podesava, pa ako bi neko bio voljan da pomogne... Hvala
[ Loojka @ 06.01.2010. 18:08 ] @
Zapravo, sad primecujem da nigde nemam zvuk Sta god da pustim, video, audio, nista nema zvuk, ni preko zvucnika ni preko slusalica. Divno! Sta sam sad naradila? Pre instaliranja FLY2000TV-a je sve bilo ok.
[ Stranger2 @ 07.01.2010. 01:58 ] @
Najpre probaj restartovati kompjuter pa nemoj ukljucivati Fly... nego program koji si ranije koristila da vidis da li ce se zvuk pojaviti.
[ Loojka @ 16.01.2010. 17:01 ] @
Uffffffffffffff... glupi Fly mi je poremetio podesavanja, u Realtek audio manageru mi je (nicim izazvan) prebacio na Line in

U svakom slucaju, hvala!
[ miki78ns @ 04.07.2010. 09:35 ] @
Da li preko Dscaler moze da se gleda dvb-t digitalna televizija?