[ ivan_tnt @ 23.04.2002. 16:28 ] @
Sa nekog sajta skinuo sam PHP skriptu za datum. Nakon sto se sajt ucitao, bacao je gresku. Sto sve moram ubaciti u kod, da bi php skripta normalno radila ? |
[ ivan_tnt @ 23.04.2002. 16:28 ] @
[ Jbyn4e @ 23.04.2002. 17:15 ] @
Pa baci skriptu ovamo, pa cemo ti reci. Ne mozemo da gatamo sta nije u redu. Pretpostavljam da IMAS PHP tamo gde hoces da pokrenes skriptu? Javlja li ti neku gresku, i ako da - koju?
P.S. Moderatori, posto je ovo vezano i za PHP ali i za ovu temu, gde se postuju takve poruke? Ako treba prebacite je u PHP oblast... [ Trunks @ 23.04.2002. 22:30 ] @
Tema treba da ostane ovde, pošto se radi o implementaciji postojećeg PHP koda u HTML fajl (koji je, jel'te, deo web razvoja).
[ 01011011 @ 23.04.2002. 23:09 ] @
NE razumijem samo zasto bi koristio php kad nisi dobar sa tim zasto jednostavno ne uradis sve sa Java Scriptom. MOzes da povezes datum i vreme zajedno a ne moras.
ubaci ovo gde zelis da ti se pokaaze datum i vreme, mora bitti posle <body> Code: <script> var dayarray=new Array("Sunday","Monday","Tuesday","Wednesday","Thursday","Friday","Saturday") var montharray=new Array("January","February","March","April","May","June","July","August","September","October","November","December") function getthedate(){ var mydate=new Date() var year=mydate.getYear() if (year < 1000) year+=1900 var day=mydate.getDay() var month=mydate.getMonth() var daym=mydate.getDate() if (daym<10) daym="0"+daym var hours=mydate.getHours() var minutes=mydate.getMinutes() var seconds=mydate.getSeconds() var dn="AM" if (hours>=12) dn="PM" if (hours>12){ hours=hours-12 } if (hours==0) hours=12 if (minutes<=9) minutes="0"+minutes if (seconds<=9) seconds="0"+seconds //change font size here var cdate="<small><font color='000000' face='Arial'><b>"+dayarray[day]+", "+montharray[month]+" "+daym+", "+year+" "+hours+":"+minutes+":"+seconds+" "+dn +"</b></font></small>" if (document.all) document.all.clock.innerHTML=cdate else if (document.getElementById) document.getElementById("clock").innerHTML=cdate else document.write(cdate) } if (!document.all&&!document.getElementById) getthedate() function goforit(){ if (document.all||document.getElementById) setInterval("getthedate()",1000) } </script> <span id="clock"></span> A onda stavis ovo u body delu Code: <body onLoad="goforit()"> I mislim da je mnogo lakse od php zezanja, a mozda ti taj php ne radi zbog mnogih okolsnosti, mozda ti server ne podrzava, moze biti da nemas pristup shellu a da program trazi to itd. [Ovu poruku je menjao 01011011 dana 23.04.2002 u 04:19 PM GMT] [Ovu poruku je menjao 01011011 dana 23.04.2002 u 04:20 PM GMT] [ Zoran Rašković @ 23.04.2002. 23:16 ] @
Citat: Trunks: Tema treba da ostane ovde, pošto se radi o implementaciji postojećeg PHP koda u HTML fajl (koji je, jel'te, deo web razvoja). hmmmmmmmmmmmmmm ????????????? what da hell u talkin bout? mislim da se ovo prebaci u php btw. bas me zanima koja je to "skripta" za datum ???? nema tu nikakve nauke, ako ti treba datum da ga ispises, zna se sta koristi. [ Trunks @ 24.04.2002. 00:37 ] @
Judge Dred: Govori se o ubacivanju postojeće skripte u HTML, tako da to ipak više vuče na web razvoj negoli na sam PHP kao programski jezik. :)
A što se tiče datuma, probaj nešto ovako: Code: <?php echo gmdate("d M Y"); ?> Na primer, to je najosnovnija funkcija. Naravno, fajl moraš snimiti sa .PHP ekstenzijom. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|