[ Cr4x0r @ 07.01.2005. 12:23 ] @
Ima li neko slucajno link ili ideju kako ovo najbolje uraditi, znaci iz mysql baze mi cita vise podataka tipa: ID | X | Y 1 | 11 | 23 2 | 14 | 25 3 | 4 | 180 ..... Kako to sve prebaciti iz PHP-a u Flash ? |
[ Cr4x0r @ 07.01.2005. 12:23 ] @
[ pela @ 16.01.2006. 14:46 ] @
Po mome misljenju sve podatke iz query-ija stavis u php multidimenzionalni array i onda to prebacis u flash... ali posto flash prima samo string onda taj multi-array treba nekako da se odradi kao string pa da se prebaci u flash... i ja trenutno imam isti problem...ako nadjem resenje javicu ti...
Nisam probao ali sam cuo da postoji nekakva serializer classa na sephirot-u koja omogucuje prebacivanje php-array u flash array...samo da je nadjem! [ noviKorisnik @ 16.01.2006. 15:18 ] @
Formatiraj output kao XML.
[ Leftfield @ 26.01.2006. 12:04 ] @
Ime textualnog polja je slicno kao upotreba NAME atributa u HTML form input polju. Napravio si Flash Text Field Properties, zatim variabla je "quote", strikas Multiline, Word wrap, disable editing. Pa sredis Button action koje izvrsava skripu ono kao:
On(Release) Go to and Stop(X) End On. Strikas u action naravno ono release. Ovo X mora biti broj frejma koje sadrzi ono "quote" tekst box. E sad i skripticica: Load Variables("http://www.elitesecurity.org/extra/get_random.phtml", 0)" Play Strikas Load variables into location i u URL mora da ti pise ovo sve iz zagrada bez navodnika i bez ove nule. Pod Location strikas Level i naravno 0. <?php $db = mysql_connect("servername", "username", "password"); mysql_select_db("yourDB", $db); $get_count = "select count(id) from flash_random"; $count_result = mysql_query($get_count) or die ("Couldn't get count."); $count = mysql_result($count_result, 0, "count(id)"); srand((double)microtime()*1000000); $random_id = rand(1, $count); $get_quote = "select quote from flash_random where id = '$random_id'"; $quote_result = mysql_query($get_quote) or die ("Couldn't get quote."); $quote = mysql_result($quote_result, 0, "quote"); $send_quote = "quote="; $send_quote .= rawurlencode($quote); echo "$send_quote"; ?> Dalje kombinuj sam. Ovo sve nije nikakva filozofija sa flashom. Malo se naopako ponasa u odnosu na html, ali u principu je sve isto. Za slozenije zadatke moras nauciti Action script. U principu nije ga tesko provaliti, akovolis matematiku jos bolje. [ Vuk Nikolić @ 20.02.2006. 10:13 ] @
ja sam problem resio sa xml-om.
a u actionscriptu imas klase za rad sa xmlom, tako da nema frke. a postoji i dobri stari help... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|