[ Alt-F4 @ 07.01.2005. 22:07 ] @
Gledao sam sajt: www.telekom.yu ali nisam našao objašnjenje da li je isto kada zovem fiksni broj u na pr. Nemačkoj i mobilni takođe u Nemačkoj?Da li je impulsni interval isti?I da li postoji jak i slab saobraćaj za razgovore sa inostranstvom?
Po inforamcijama sa sajta, svejedno je, koliko sam ja razumeo.E sad ne znam da li da im verujem

Tačnije, da citiram:

Citat:

Međunarodni saobraćaj
Podeljen je na 5 zona. Cena razgovora u međunarodnom saobraćaju zavisi od:
dužine trajanja razgovora
zone pozvanog pretplatnika.

U međunarodnom telefonskom saobraćaju cena razgovora je ista bez obzira na vreme kada se razgovor obavlja.
...
[ agasoft @ 07.01.2005. 22:18 ] @
E bogami kako ti piše tako ti je.
[ Nabukodonosor @ 08.01.2005. 01:34 ] @
Nema razlike.
[ Alt-F4 @ 08.01.2005. 11:24 ] @
tnx
daj boze da je tako
[ MaRaToNcI @ 08.01.2005. 11:42 ] @
cca 3x je skuplje zvati mobilni

prosto, nazovi nekog na fixni, pricaj minut, pa nazovi nekog na mobilni, pricaj minut pa uporedi( na nemacku mislim)

zato ili Callback ili Voip:) a i tu je razlika, primera radi pozivi na fixnu kostaju izmedju 0.04 i 0.10 $ a na mobilnu 0.25-0.50 $
[ Alt-F4 @ 08.01.2005. 18:51 ] @
Pa to je i logicno mada ne vidim nikakve informacije na sajtu?!
Kao, ni da li vazi tarifa za jak i slab saobracaj?
Nisam u mogucnosti da vidim listing poziva, pa ne mogu da proveravam.
[ Emil Ranc @ 08.01.2005. 19:41 ] @
Dragane, mislim da nisi u pravu.

Mađarsku sam zvao mnogo puta u različitim perioima dana i na fix i na mob, i cena je uvek bila ista, znači oko 16,5 din/min čini mi se. To sam proverio preko usluge "Moj račun".

Za Nemačku ne mogu da garantujem, ali ne bi smelo da bude drugačije - prosto tako ne stoji po telekomovom cenovniku, gde tarifiranje zavisi isključivo od zone u kojoj se zemlja nalazi i od dužine trajanja razgovora.

A što se tiče VoIP, tu razlika u ceni jeste kao što kažeš, a često i gora za pozive na mob, npr. u skype-u je min sa Nemačkom-fix 0.02€, a sa mobilnim 0.288€ znači skoro 15 puta skuplje!

Pozdrav
[ agasoft @ 08.01.2005. 21:14 ] @
Ljudi, cene minuta razgovora su iste, jer sve zavisi od zone a ne od toga
jeli mobilni ili fiksni. Kad već pominjete skype, gde se može uplatiti ta
kartica za telefoniranje.
[ MyWay @ 08.01.2005. 22:25 ] @
Da skratim muke čoveku - onako je kao što piše na sajtu.
[ maxxxic @ 28.05.2007. 10:39 ] @
ovo je sveže 28. 05. 2007. godine :

? "Koliko koštaju pozivi iz mreže „Telekom Srbija“ prema inostranim mobilnim mrežama? ODGOVOR TELEKOMA : Cene poziva prema inostranim mobilnim mrežama naplaćuju se od 0 do 24h prema utvrđenom cenovniku." ja nisam pronašao cenovnik za pozive ka inostranim mobilnim mrežama ,i da li to znači da su cene iste za pozivanje fiksnih i mobilnih brojeva u inostranstvu ??
Napomena: Molio bi Vas za brz odgovor elektronskom poštom , unapred hvala

i sledi expresan odgovor Lelekoma ( za neverovati , bar u mom slučaju ) :

Poštovani,
cena razgovora fiksna - fiksna ili fiksna - mobilna telefonija u međunarodnom saobraćaju su izjednačene ( minut razgovora prilikom pozivanja mobilnog telefona jednak je minutu razgovora kao kada pozivate fiksni broj ).
U međunarodnom saobraćaju ne postoji period jeftine tarife.
Detaljnije informacije o cenama u kako u međunarodnom tako i u domaćem saobraćaju saobraćaju možete pogledati na našem veb-sajtu na adresi: http://www.telekom.nadlanu.com...I/Tarife.aspx?ac=solo&br=7, ili pozivanjem Službe 9812.
S poštovanjem, DIREKCIJA ZA USLUGE Sektor za brigu o korisnicima 11000 BEOGRAD, Dubrovačka 35
Telefon 9813 Mail [email protected] www.telekom.yu