[ [nq] @ 07.01.2005. 22:09 ] @
Kako napraviti da desni klik na web strani neradi ?

i da kad se strana sacuva da onaj koji je sacuvao NE moze da prepravlja i koristi u svoje svrhe. ????????

HVALA!
[ Im_a_Veggie @ 07.01.2005. 23:31 ] @
no right click:
Code:
<script type="text/javascript">

var msg="mouse right click disabled.\n\n(ili bilo koja poruka za koju se odlucis)";

function click(e) {
if (document.all) {
if (event.button == 2) {
alert(msg);
return false;
}
}

if (document.layers) {
if (e.which == 3) {
alert(msg);
return false;
}
}
}

if (document.layers) {
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
}
document.onmousedown=click;

</script>

ali prvo pogledaj zasto zelis da disable-ujes right click, tj. da li imas dobar razlog. (osim da iznerviras nekog posetioca), to je samo moj savet.

odgovor na drugo pitanje je ja mislim da to nije moguce.

EDIT: !!! ZIPA POSLEDNJU RECENICU! *me slaps self*
[ dragancesu @ 08.01.2005. 14:23 ] @
Ima nacina da se zastiti, recimo http://botbuster.com

Recimo, i da nije skupo treba ga staviti na server, a da li ce to provajder da dozvoli?

[ BytEfLUSh @ 08.01.2005. 14:29 ] @
Taj BotBuster, koliko vidim, nema veze sa temom.
Ne može se zaštititi HTML kod.
[ Trunks @ 08.01.2005. 19:02 ] @
Koristi pretragu.
[ Gomatami @ 09.01.2005. 11:16 ] @
Ima nekoliko programcica koji toliko izmesaju kod da je on apsolutno nerazumljiv i ne moze se ponovo dovesti u red bez koriscenja programa u kojem je zakljucan.

Neko je rekao HTML Compress?
[ [nq] @ 09.01.2005. 12:39 ] @
Hvala svima na odgovorima !
[ [nq] @ 09.01.2005. 12:47 ] @
@Im_a_Veggie

A moze li to bez poruke ?
[ sojic @ 09.01.2005. 13:47 ] @
Teoretski moze, samo izbaci alert(msg); u oba if-a
[ [nq] @ 09.01.2005. 14:19 ] @
@sojic

probao sam i ne radi
[ Zero-Cool @ 09.01.2005. 19:10 ] @
Evo jedne koja ne ispisuje poruke

Code:

<script language="JavaScript">
<!--
//Script Created By Stevan Bebic
var isNS = (navigator.appName == "Netscape") ? 1 : 0;
var EnableRightClick = 0;
if(isNS) 
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN||Event.MOUSEUP);
function mischandler(){
  if(EnableRightClick==1){ return true; }
  else {return false; }
}
function mousehandler(e){
  if(EnableRightClick==1){ return true; }
  var myevent = (isNS) ? e : event;
  var eventbutton = (isNS) ? myevent.which : myevent.button;
  if((eventbutton==2)||(eventbutton==3)) return false;
}
function keyhandler(e) {
  var myevent = (isNS) ? e : window.event;
  if (myevent.keyCode==96)
    EnableRightClick = 1;
  return;
}
document.oncontextmenu = mischandler;
document.onkeypress = keyhandler;
document.onmousedown = mousehandler;
document.onmouseup = mousehandler;
//-->
</script>
[ [nq] @ 09.01.2005. 20:13 ] @
@Zero-Cool

Hvala na pomoci!!!!

Radi! :)
[ Sh@ban @ 10.01.2005. 12:41 ] @
....a kako "glasi" skripta kad su Flash-ovi u pitanju. Odnosno kad pritisnem desni klik na flash film, da se ne pojave uobicajene flashove opcije ( ili samo da se pojavi "settings").
[ Gomatami @ 10.01.2005. 16:03 ] @
Prilikom exporta swf-a, odaberes opcije. Ali postoje i decompileri, pa se vrtis u krug. Sve zavisi od nivoa znanja onoga od koga se stiti sadrzaj
[ milantrax2005 @ 31.03.2005. 21:43 ] @
Vezano za kontekst meni u Flash-u.Njega mozes da ukines,sem stavki Settings i About...
Probaj da u prvi frejm postavis
fscommand("showmenu","false") --za skidanje menija
fscommand("alowscale","false") --za skidanje ocija za zumiranje

Mozes da postavis i sopstveni kontekst meni koji je naravno potpuno funkcionalan i moze da izvsava funkcije,pokrece linkove....
[ noviKorisnik @ 01.04.2005. 00:54 ] @
Citat:
milantrax2005:
Mozes da postavis i sopstveni kontekst meni koji je naravno potpuno funkcionalan i moze da izvsava funkcije,pokrece linkove....

Mislis na Flash? Malo sam zardjao, mozes li da kroz primer objasnis kako se kreira taj kontest meni (ili makar link).
[ snajperista @ 12.01.2006. 13:43 ] @
Ima li neka skripta koja je univerzalna za web browsere, opera je tatamata za sve te blokade
[ Mystery_Men @ 12.01.2006. 22:59 ] @
nevidim cemu svrha:) ugasiti desni click:)
ako planiras da zastitis neki tvoj rad - delo sto ima na tvom sajtu , odustni od toga , kome je neophodno da skine "materjal koji zasticujes" uradi ce to ...ima x nacina da tvoja zastita neurodi plodom:)...
[ Burgos @ 12.01.2006. 23:51 ] @
Mislim da je zabrana desnog klika sto posetioci mrze (licno i ja :) i cime ih samo mozes oterati sa strane, jer ako nekome to treba on iskljuci JS u browseru i kraj (u krajnjem slucaju).
[ snajperista @ 13.01.2006. 13:27 ] @
Apsolutno se slazem sa vama (Lako je zaobici zabranu desnog klika, nervira korisnike ...). Ali lako je vama...
[ dado_k @ 14.01.2006. 19:01 ] @
ako ti je toliko stalo do zaštite pa onda ju nemoj uopće stavljat na web ajde reci kako si to možeš zaštititi stranicu a da ju drugi ne prekopira? i ako zaštitiš kod i staviš zabranu desnog klika misliš da je teško stisnut CTRL+A pa CTRL+C i ima sadržaj tvog sajta u clipboardu NEMA te zaštite u HTML-u i JSCRIPTU koja bi zaštitila tvoj sadržaj u najgorem slučaju neko će staviti jednostavno uloviti screenshot od tvoje web stranice i sa nekim readerom kao npr Abys fine readerom sa slike izbaciti van sve što mu treba tak tda su to GLUPOSTI!!!
[ inzenjer2005 @ 14.01.2006. 19:39 ] @
I ja se slazem sa svima koji navode da je besmisleno onemoguciti desni klik i na taj nacin samo nervirati posetioce, kada realno gledano sve sto postoji na Interetu ne moze nikako da se zastiti. Uostalom, kada vidim da je neko onemogucio desni klik i na taj nacin zastitio fotke, ja prosurfujem kroz ceo njegov sajt i samo odem do mog dira /Temporary Internet Files/Content.IE5/ pa presnimim sve fotke sa tog sajta na neku drugu lokaciju koja mi odgovara na racunaru, a tako mogu i da se snime svi ostali sadrzaji sa bilo kog drugog sajta koji je "zasticen onemogucavanjem desnog klika"!

[Ovu poruku je menjao Tanaskovic Vojislav dana 14.01.2006. u 20:40 GMT+1]
[ noviKorisnik @ 14.01.2006. 19:55 ] @
Citat:
dado_k: misliš da je teško stisnut CTRL+A pa CTRL+C i ima sadržaj tvog sajta u clipboardu

hehehe, svojevremeno sam sredio da ne može da se odradi kopiranje teksta :-)))
[ snajperista @ 17.01.2006. 10:41 ] @
Znači da sumiramo
1. Niko nezna kako zaštiti sadržaj od kopiranja, a masa zna kako zaštitu zaobići zaštitu.
2. Na pitanje kako da zastitim svoju web stranu ? dosta ljudi odgovara kao da je pitanje kako zaobići zaštitu web strane
3. Da li bi bilo pametnije postaviti temu kako zaobići zaštitu web strane a onda bi se valjda dobili odgovori na temu kako da zastitim svoju web stranu ?
[ Mystery_Men @ 03.02.2006. 22:24 ] @
Citat:
Znači da sumiramo

1. Niko nezna kako zaštiti sadržaj od kopiranja, a masa zna kako zaštitu zaobići zaštitu.

2. Na pitanje kako da zastitim svoju web stranu ? dosta ljudi odgovara kao da je pitanje kako zaobići zaštitu web strane

1.Ispisala su ti gore dva coveka codove za onemogucivanje desnog klika...
2. Kratko i jasno - nikako:)