[ wex-alpha @ 07.01.2005. 23:04 ] @
Ova Nokia se stvarno cudno ponasa...
Problem je u vezi GPRS-a.
Recimo od 20 pokusaja konekcije, 15 puta se ko fol "spoji", znaci ono slovo G bude u kvadratu. Kada se tako "spoji" ne mogu ici nigdje na net... browser samo pokusava i pokusava, da bi nakon nekog vremena (ne uvijek) izbacio gresku "check DNS settings".

4 puta kaze network too busy (to je OK)
1 put se pravo spoji.

Napravio sam settingse po specifikaciji ISP-a (BiH Telecom).
Iritira me to sto se druga mobitel (Nokia 3220) gotovo uvijek spoji bez problema, i nema tih laznih spajanja. Ako je zauzeto dobijem gresku, i onda idem ponovo dok se ne spojim.

Koristio sam Operu (dosla uz mobitel), NetFront i onaj browser sto dodje uz mobitel... uvijek isto.

Jel ima nesto sto pogresno radim, ili nekakav program... bilo sta?

Ovo je stvarno iritirajuce...

Hvala unaprijed.
[ wex-alpha @ 09.01.2005. 08:24 ] @
Ova situacija sa Nokiom postaje iritirajuca... da li ima kakav program onda za to? Nrkakav connection manager ili bilo sta sto ce mi provjeriti kvalitet konekcije?
[ agasoft @ 09.01.2005. 10:00 ] @
Mađarska kopija. hahahahahahahaha! Pa ti stvarno pojma nemaš. Ko zna možda
su ga i Bugari napravili na pijaci. hahahahahaha. Mađarska je licencirano
dobila pravo na proizvodnju ovog telefona.
[ Nabukodonosor @ 09.01.2005. 12:35 ] @
Ne znam zasto si se uhvatio Madjarske ko pijan plota?! Jesi li cuo nekada za primer? E kad su madjari dobili licencu za Nokiu?! Pre 100 godina? Ili 200? Ili mozda od skoro? Ja bih rekao da je ovo zadnje u pitanju. A sta su radili do tada? Prvo se malo raspitaj prijatelju, pa onda pocni da lupas gluposti. A njih sam uzeo kao samo kao primer, ali kada me vec vuces za jezik...Telefone koji nisu original mozes da nadjes na svakom koraku. Zapitaj se zasto npr. 6630 kosta u nekim prodavnicama samo 400 eura dok je u nekim drugim 750. Otkud tolika razlika, ako su u pitanju isti telefoni?! I kako to da na mojoj bateriji Nokie 6600 pise Made in Finland, a kupio sam je u Italiji, a za sve telefone koje sam kod nas kupio pise sve i svasta?! I kako to da ljudi koji kupe telefone u inostranstvu nemaju skoro niakkvih problema sa istim, dok mi koji ovde kupujemo telefone, ne mozemo samo da stignemo da ih reklamiramo?! Slucajnost? aha. Razumem ja da Nokia otvara fabrike svuda po svetu i da se telefoni prave po licenci, ali mali zuti koji rade na nekim brodovima u sred Indijskog ili Atlanskog okeana nemaju sigurno tu licencu. Umesto sto pricas gluposti, prosetaj malo dalje od te Kursumlije, mozda shvatis neke sitnice. Ovo ti je moj dobronamerni savet.
[ TezVi @ 11.01.2005. 23:40 ] @
Imam sličan problem na mobu koji me muči već neko vrijeme. Podesio sam gprs connection profile (access point) na svoj nokia 6600.. mob šalje mms bez problema, mogu i surfati preko wapa... ali samo u origigi nokijinom browseru... ako bilo koji drugi program zatraži vezu, connection se "zamrzne" ali uvijek ostane online. Jednostavnije niti jedan drugi program (pr. ICQ- AGileMessenger, Opera, Mailbox) se ne može spojiti na net.... Why, ohh why?

imate kakve prijedloge?

trenutni firmware na mobu je 4.09.1, ima li to kakve veze?