[ achromatik @ 24.04.2002. 12:11 ] @
| Nabavio sam RH 7.2, ali me instalacija zeza...
E sad, posto mi se RH ionako ne svidja, hteo bih da nabavim SuSE...
Da li neko zna u kom CD klubu ili gde mogu naci ovu distribuciju Linux-a...
HVALA PUNO
pozdrav achromatik |
[ Aleksandar Marković @ 24.04.2002. 19:37 ] @
E preduhitri me tip... htedoh da pitam jel neko kojim slucajem ima suse 8.0..rad bih bio...pozajmit isti ili ... ;-))
anybody...
[ Aleksandar Marković @ 25.04.2002. 14:01 ] @
Daj bre jel neko zna za suse 8.0 u bgd-u
[ riddler @ 25.04.2002. 14:27 ] @
Mogu i ja da se ukljucim u ovo?!?:)) Gde bih mogao naci neku od novijih distribucija, pre svega SuSe 7.3 ili 8.0, Mandrake 8.2?!?
[ zAkiLi @ 25.04.2002. 16:14 ] @
[ Erdal @ 26.04.2002. 18:51 ] @
Ja mislim da mora da ima i u Jugoslaviju distrubucija nabavke Linux`a. Ja sam iz Makedonije i kod na Linux.net.mk Portal mozes nabaviti sve Operatativne Systema Linuxa. Web je ovaj. http://www.linux.net.mk/order.php achromatik trazi SuSE Linux. Ja imam SuSE linux Original direkno iz Njemacke. Ali uzeo sam ih od kampanje jedne firme od Turskoj. Ja mislim da u Jugoslaviji se moci naci ali treba da se trazi.
[ Aleksandar Marković @ 26.04.2002. 19:38 ] @
Ocu suse 8.0 buaaaaaaa :-)
[ achromatik @ 28.04.2002. 13:33 ] @
Na nedavno odrzanom linux fest-u bio je izlozen rh 7.2 i suse 8.0 u originalnom pakovanju sve sa prirucnicima i ostalim dodacima, ali je kostao izmedju 12.000 i 19.000 din u zavisnosti da li je profesional, personal itd...
to je ujedno bio i jedini put da sam video suse, a u cd klubu GL soft u Bulevaru sam narucio da mi narezu 8.0 i kada sam dosao sledeeg dana rece mi lik:
"E znas mi prodali "original disk SuSe-ta tako ne mozemo da ti narezemo"
AAAAAAAAAa Strasno...
pozdrad achromatik
[ Aleksandar Marković @ 28.04.2002. 18:07 ] @
Citat: to je ujedno bio i jedini put da sam video suse, a u cd klubu GL soft u Bulevaru sam narucio da mi narezu 8.0 i kada sam dosao sledeeg dana rece mi lik:
"E znas mi prodali "original disk SuSe-ta tako ne mozemo da ti narezemo"
NE VEEERUJJJEM..cccccccc...neverovatno
[ Aleksandar Marković @ 29.04.2002. 09:39 ] @
Ajd' kad neko zameti suse 8.0 nek postuje podatak o tome gde...
[ onehalf @ 26.05.2002. 23:40 ] @
Halo.
Nasa firma u Sloveniji bavi se sa prodajo SuSE 8.0. Ako ima kdo kaku ideju kako da ga varno prodajemo i saljemo preko nekakwe postne sluzbe (DHL,...) mozemo nesto da se dogovorimo. Imamo i mocnu navezu sa "SuSE Bussines partner" u Sloveniji - euroteh d.o.o. ( http://www.euroteh.si/). Mozda mozete se sa njim nesto dogovoriti.
lp, OneHalf
[ Aleksandar Marković @ 27.05.2002. 16:55 ] @
Hvala na ponudi ali cekam na www.pcdesign.co.yu kad ce se isti pojaviti...nadam se skoro....
[ Aleksandar Marković @ 05.06.2002. 20:45 ] @
Kako vidim koacno je i na pc designu suse 8.0....
[ cest @ 07.06.2003. 21:46 ] @
Procitaste li lic(C-C-C-C)encu SuSE-ta?
Nije to GPL!
[ AelTHeGriN @ 07.06.2003. 23:16 ] @
Ma SuSE je komercijala postao, vise se ne moze ni s neta skinuti, daleko je to od GPL-a...
Inace, slinite (iako ne znam zasto toliko ludujete), ja upravo pisem ovo sa SuSE-a 8.0;)
[ axez @ 08.06.2003. 01:15 ] @
Citat: cest:
Procitaste li lic(C-C-C-C)encu SuSE-ta?
Nije to GPL!
8)
Hmmm, jel neko od Vasndvojice video da je to post star tacno do u dan godinu dana...:):):)
[ AelTHeGriN @ 08.06.2003. 13:45 ] @
Jooooj, imas pravo, nisam obracao pozornost na to;))))
Kako smo jadni:/
[ cest @ 09.06.2003. 20:40 ] @
Moj post je bio  na temu SuSE-ta 8.1 (izgleda bajno) i najnovijeg 8.2 (hvale ga).
Izvinite sto nisam bio odredjeniji...
Tema je bajata, ali SuSE se i dalje spomonje kao alternativa Mandrake-u, a on to vise i nije:
Doplatite 6 EUR za licencu i imate Win2k ili XP ???
Ej, to nije 9x nego NT, svi znamo sta je NT zar ne?
Tako molim da ubuduce oladimo sa SuSE distrom jer je evidentno HighEnd, jel?
Inace SuSE 8.0 jeste i ostaje GPL i on je O.K. po pitanju copyrighta, tj legalan kao freeware
[ axez @ 09.06.2003. 22:58 ] @
Citat: cest
Doplatite 6 EUR za licencu i imate Win2k ili XP
Zasto bi neko uopste pozeleo da ima Win...hehe... :>
[ cest @ 10.06.2003. 19:38 ] @
Citat: Zasto bi neko uopste pozeleo da ima Win...hehe... :>
???
Pa recimo zato sto mu svi znacajni proizvodjaci podnose racun i podrsku za svoje bugovite BIOS-e i implementacije, tako da ACPI radi sjajno na mnogim bagovitim plocama i na novim takodje, dok je to za linux trenutno problem,
Ili zato sto se za doticnu platformu moze naci gomila, ali gomila ozbiljnog kvalitetnog i profesionalnog softvera za DTP, dizajn (audio i video), Office aplikacije (tu ne mislim samo na M$  ), te CAD CAM itd, a ima dosta i freware-a i shareware-a.
I na kraju zato sto vecina programera koji uce na linux-u posle studija odu i zaposle se (a gde bi drugde) upravo u M$ iz Redmonda...
Da licenca nije toliko skupa i restrikitivna, radije bih koristio NT5, a i lakse. NT5 doduse fali jedan sjajni0 KDE, ali ne mozes imati sve u zivotu, zar ne?

E, kda bi veliki proizvodjaci (napr. DELL ili COREL) ozbiljnije dozivljavali OpenSource zajednicu, stvari bi itekako bile obrnute, stavise Win ne bi imao sansu dostojnu pomena...
[ piem @ 23.05.2004. 23:37 ] @
SuSE se nalazi t.j. naručuje na ovoj adresi www.linuxbalkan.com i to vezija 9.1.
Moje tople preporuku sve sa poštarinom( za Bačku Palanku) 475 din.
[ HaTh @ 24.05.2004. 01:44 ] @
[ overburn @ 24.05.2004. 09:22 ] @
Kada ja saljem diskove van Beograda meni postarinu za paket od 5 cd-ova u slim-box kutijama naplacuju na posti 120 dinara plus 8 dinara neka doplatna markica plus par dinara za uplatnice - sve u svemu, uz 300 dinara osnovne cene za diskove - izadje 430 dinara ...
To mu dodje manje od 475 dinara koje si ti platio, zar ne ?!?
Gde li je razlika ?
[ axez @ 24.05.2004. 09:46 ] @
[quote="overburn"]
Kada ja saljem diskove van Beograda meni postarinu za paket od 5 cd-ova u slim-box kutijama naplacuju na posti 120 dinara plus 8 dinara neka doplatna markica[/quote]
Par puta su hteli i meni da uvale tu doplatnu markicu i kad sam pitao za cega je to rekli su mi za hram svetog save u Bg-u. Kad sam ih poslao u tri lepe ipak je nisu naplatili.
[ Nemanja Jakovljevic @ 24.05.2004. 13:52 ] @
moze da se i naruci sa www.mylinuxportal.org toplo preporucujem
p.s. Overburn:
Dakle postarina... ti je platish 120 din, i stavish otkupnina 120+vrednost posiljke. sve je to lepo i krasno, i tebi stigne tolika otkupnina (i postarina jeste tolika), ali P.T.T ti je precutao, sto sam ja saznao jureci okolo naokolo, da oni dva puta naplacuju postarinu, tebi za slanje paketa a cca 50din za slanje para nazad.
Eto cisto da otrkijem misteriju velikih postarina
[ overburn @ 24.05.2004. 14:55 ] @
@Nemanja: Oni ne bi trebali da naplacuju nikakve doplatne postarine - i uglavnom to i ne rade, ali se zaista nekoliko ljudi iz Srbije javljalo sa pitanjima zasto su im postari trazili jos novca preko otkupnine koju primalac treba da plati. Moj savet im je bio da ne placaju ni paru preko onoga sto pise sve dok im taj isti postar ne izda racun za tu svoju doplatnu uslugu i od tada nisam vise imao takvih pitanja.
Moje misljenje je da ce pre biti da postari malo sebi "pojacavaju" platu izmisljajuci kojekakve doplatne troskove nego sto je to trosak PTT-a.
Pa ionako im je cena postarine paprena u odnosu na vrednosti posiljki i udaljenost na koju se salju !!!
Pride, njihov drugi servis "Post Express" ima politiku da se valjda svaka posiljka mase do pola kilograma isporucuje po ceni od 180 dinara bilo gde u Srbiji u roku od 8-12 sati - mnogostruko brze i sigurnije od obicnog paketa, a samo malo skuplje.
@axez: nemoj tako, mora i taj nas Hram jednog dana da se zavrsi ... A ako mu mi sa tih 8 dinara ne pomognemo - nista nece !!!
[ Nemanja Jakovljevic @ 24.05.2004. 15:19 ] @
@overburn:
Ma ne pitaj koliko sam se ja svadjao sa ptt pplsima..... uzhas, na kraju napishem jednu ipo stranu u knjigu komentara... i mozesh misliti od sledeceg dana do danashnjeg (4 meseca) ne postoji knjiga komentara.....
Drugo, sto se tice para.... ja sam to razgovarao sa direktorkom poste iz koje ja saljem (11075), i od nje sam dobio info za placanje toga
[ axez @ 24.05.2004. 19:48 ] @
Citat: @axez: nemoj tako, mora i taj nas Hram jednog dana da se zavrsi ... A ako mu mi sa tih 8 dinara ne pomognemo - nista nece !!!
Nadam se da siu se salio kad si to rekao, ali posto ne vidim smajli onda mislim da si ozbiljan.
Prvo neka oni odvajaju od svojih plata u posti pa nek grade koji god hoce hram a ne preko mojih ledja.
Drugo ako vec dajem za se gradi nesto onda bih pre dao pare za bolnicu ili skolu a ne za neku tamo...hmmm...instituciju. Eno klinicki centar u Novom Sadu ne mogu da zavrse vec jednu deceniju. Bitno da otimaju pare za "hram"...banda crkvena
Trece, posto vec dajem onda dajem za nesto u Novom Sadu a ne Beogradu. Neka Beogradjani daju za svetog Savu.
Cetvrto, posto nisam pravoslavac u krajnjem i poslednjm slucaju bih dao za neku moju bogomolju a ne neku tudju ( inace, pre ce se pakao smrznuti nego ja da dam pare popovima )
[ overburn @ 25.05.2004. 08:01 ] @
Izvini, trebao je da ide smajli, ali sam mislio da je dovoljno jasna ironija.
Inace, juce je u "Politici" izasao clanak bas posvecen pitanjima doplatnih markica - ukratko, ranije je bila praksa koja postoji i u svim normalnim zemljama na svetu da se doplatne markice kupuju po zelji posiljaoca, a akcije su bile ogranicene na odredjeni vremenski period (nedelja borbe protiv raka, side, za nezbrinutu decu i slicno) sa odredjenim brojem stampanih markica. Danas je situacija drugacija i upravo krece akcija sa valjda odstampanih 30 miliona markica kojima ce se sponzorisati nastup "plavih" na Olimpijadi, a od koje se ocekuje da Vladi donese oko 240 miliona dinara. Sta ce tu u cijem dzepu da zavrsi, ko zna ... Ipak je predsednicka kampanja u toku ...
Mozda je ovo ipak tema za neki drugi forum ... U svakom slucaju, primetno je da se svaka Vlada trudi da ti "otkine" po neki dinar za svaku sitnicu gde joj se ucini da je to moguce, a to uvek zasluzuje barem neki komentar.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|