[ Sylvester @ 08.01.2005. 22:24 ] @
| Pozdrav ljudovi...
Elem... da ne duzim... Ima li iko BILO KAKVU info kada bi na ovom podrucju (bivsa Telefonkablova mreza) PTT mogao da pusti net... Znam da planiraju, ali pola godine vec govore 'do kraja meseca' :( Prosli put kad sam ih zvao rekose SIGURNO (ma da......) do Nove godine (2005. :))... Zna li neko nesto vise o ovome?
edit: Primam njihov tv/fm signal od 1.9.2004. a od 2000. do tad sam primao signal Telefonkabla... |
[ sandro3k @ 11.01.2005. 18:41 ] @
to i meni pricaju svaki put kad ih nazovem... bice sledeci mesec, samo sto nije, nazovite za 7 dana, nemam imformacije zovite sutra...
U svakom slucaju bice jer su ga fakticki pustili do sumica... sto podrazumeva da cemo i mi uskoro dobiti ;)
[ Sylvester @ 11.01.2005. 19:32 ] @
Kako to mislis - pustili do Sumica!? Pa ja sam u Sumicama i nemam njihov net... Znam samo da su ga pustili okolo Slavije...
[ sandro3k @ 11.01.2005. 20:09 ] @
okolo slavije... (pokrili su skoro ceo centar, a ne samo slaviju)...
pogledaj trougao tih ulica na mapi grada pa ces videti sta znaci to okolo slavije, koliko sam video daleko su otisli od slavije...
Pustili skoro do sumica..., ne bukvalno do sumica.
[ Sylvester @ 11.01.2005. 21:55 ] @
Pa ja koliko vidim pusten je do Autokomande... A to je jos uvek oko 2.5 km od Sumica, zar ne :)
Drugo, mreza koja obuhvata Sumice, Konjarnik, jos neki deo Zvezdare i Mirijevo je jednosmerna... :(
[ sandro3k @ 11.01.2005. 22:12 ] @
ma valjda ce biti nesto cekamo vec 100 godina...
[ Stefano @ 12.01.2005. 12:16 ] @
Ja sam iz Mirijeva i potpuno sam se pomirio sa tim da cable net necu imati nikada,posto nam ga obecavaju jos od 1999 godine kada smo bili Telefonkabl.Ako za 6 godina nisu uspeli da ga uvedu,sumnjam da ce i za jos 6...
tako da aDSL rules...
[ DemianTheCracker @ 16.01.2005. 15:00 ] @
he pa meni isto to pricaju mada mi je skoro njihov operater, onako nervozan, rekao da nema vajde od kabl. net-a dok se signal ne popravi posto je signal ocajan...to znaci da prvo treba da promene sve te pojacivace (ili sta vec) pa onda da puste net..inace za ADSL nema nade u Mirijevu posto u toj centrali Telekom nije instalirao opremu iako je to trenutno naj modernija centrala..recimo na Konjarniku je ta ista oprema instalirana ??
e da u Mirijevu se nemojte nadati ni bezicnom internetu osim ako nemate jednooo 100000,00 din u keshu da
ae pozzZZ
[ sandro3k @ 17.01.2005. 10:32 ] @
Evo 19.1 menjaju staru opremu, pojacavaju signale.
I rekli su da ce biti iskljucenja i po par sati od 00-24 (bicemo bez kanala)...
Mozda ga uskoro i dobijemo ;)
Sto je najgore na onom njihovom jadnom sajtu nikad nikakvo obavestenje.
[ DemianTheCracker @ 19.01.2005. 17:40 ] @
hahahha
evo bas gledam rezultat tog '' osavremenjivanja'' mreze i mogu reci da je slika LOSIJA ! od one pre tih navodno RADOVA
bolje je da nista ne diraju
ne znam zasto su uopste preuzimali mrezu koji moj a inace se uzasavam kad pojedini pljuju SBB hahahah pa PTT je jos 99' god preuzimao mreze i obecavao sve i svasta pa nikom nista tj. ZABOLE IH BAS
ae pozzZZ
[ Sylvester @ 19.01.2005. 19:37 ] @
Hej, pa pazite... TKB mreza je bila jednosmerna, a sada su ugradjeni dvosmerni elementi (pojacavaci i kojekakve dzidzabidze). Ne znam zasto ovo rade osim ako planiraju da pustaju net, jer za net je preduslov dvosmerna mreza, isn't it? Zvao sam ih nedavno par puta i od operatera koji tamo rade nikakve informacije nisam uspeo da dobijem. U svakom slucaju mozemo da se nadamo netu u dogledno vreme, iako zbog dosadasnjeg laganja i obmanjivanja korisnika da ce net pustiti "do kraja meseca" zasluzuju da im niko ne placa ni racune, a kamo li net...
Pozdrav
[ lancia @ 21.01.2005. 01:29 ] @
Citat: DemianTheCracker:inace za ADSL nema nade u Mirijevu posto u toj centrali Telekom nije instalirao opremu iako je to trenutno naj modernija centrala..recimo na Konjarniku je ta ista oprema instalirana
Jesi li siguran da mirijevska centrala nema opremu koja moze podrzi ADSL .........??
[ DemianTheCracker @ 21.01.2005. 18:48 ] @
covece kakve dzidzabidze sta pricas alo !!!
nema nikakvih uredjaja ...jedino sto su radili to je da su prikljucili one ne prikljucene na mrezu a signal cak nisu ni pojacali..inace PTT se bavi distribucijom kanala bez ikakvog standarda i bilo chega s'tim u vezi a PRETPLATU PLACAMO KAO DA SVE IMAMO tj. izgleda da se u PTT-u Beograd svodi na Tosin Bunar
DA SIGURAN SAM DA MIRIJEVSKA CENTRALA NEMA OPREMU INACE TAMO RADI NAJ NAJ VECA BAGRA OD SVIH U PTT-U !!!
TAKODJE TO TI MOGU POTVRDITI I PROVAJDERI KOJI NUDE ADSL --JEDNOSTAVNO NIJE NA SPISKU CHAK NI SA OGRANICENIM BROJEM LINIJA
ae pozzZZ
[ lancia @ 22.01.2005. 14:58 ] @
Bas tako centrala mirijevo za sada nema mogucnost da da tehnicki podrzi ADSL...................kao rade na tome...............??
[ Stefano @ 22.01.2005. 16:15 ] @
ja vise ne znam cemu da se nadam posto sam iz Mirijeva,da li cable net-u ili ADSL-u ili pak nekom entuzijasti koji ce postaviti accses point za wireless...
nije mi jasno kako ljudi ne iskoriste to trziste ipak Mirijevo ima oko 80000 stanovnika a nema alternativu dial up-u
[ lancia @ 22.01.2005. 18:49 ] @
@Stefano ja sam iz mirijeva...............i imam ISDN.................ali ipak cekam na ADSL i ako sam prezadovoljan sa ISDN-om.............................. samo me sa njim racuni kolju...................
[ DemianTheCracker @ 23.01.2005. 13:13 ] @
he
ISDN pa to e prevazidjeno bre ODAVNO !! inace upecao si se sa ISDN-om pitam babakuranu kako ces da preneses tu liniju ako se recimo preselish??
a drugo poklonio si lopovima tvoj broj i jos im za taj poklon platio oko 7000,00 din??
neverovatno !! to isto s***** koje sebe zove ISDN kosta u ''njihovoj lijepoj'' oko 1kune
raspitaj se koliko na '' crno'' vredi sad taj tvoj bivsi broj
INACE BEZICNI NET POCINJE NA PROLECE REKAO SAM TO GORE VEC... ALI CE BITI POPRILICNA INVESTICIJA ... JOS MALO PA CE KOSTATI KOLIKO I DVOSMERNI SATELITSKI NET ??!! RASPITAJTE SE U VERATU ZA DETALJE
ae pozzZZ
[ DemianTheCracker @ 23.01.2005. 13:17 ] @
e da
a kad se vec pominje trziste ??!!!
pa kako ne razumete da je NAJ NAJ VECA ZARADA NA DIAL-UP KONEKCIJI BRE ???
jos kad vam s' vremena na vreme uvale dialer ma divota bre !! niko se u srbiji ovoj jebenoj nije zapitao kako to da ti medjunarodni brojevi posle nekoliko dana NE POSTOJE ??!! a KOME SE ONDA PLACA RACUN U INOSTRANSTVU ??!! KAD NEPOSTOJI VLASNIK BROJA ??!! DA NIJE MOZDA N.N. LICU AHAHAHAHAHAH
tztztz
ae pozzZZ
[ Stefano @ 23.01.2005. 14:19 ] @
@demian sta bezicni net u Mirijevu?
[ lancia @ 23.01.2005. 18:40 ] @
Citat: DemianTheCracker: he
ISDN pa to e prevazidjeno bre ODAVNO !! inace upecao si se sa ISDN-om pitam babakuranu kako ces da preneses tu liniju ako se recimo preselish??
a drugo poklonio si lopovima tvoj broj i jos im za taj poklon platio oko 7000,00 din??
neverovatno !! to isto s***** koje sebe zove ISDN kosta u ''njihovoj lijepoj'' oko 1kune
raspitaj se koliko na '' crno'' vredi sad taj tvoj bivsi broj
INACE BEZICNI NET POCINJE NA PROLECE REKAO SAM TO GORE VEC... ALI CE BITI POPRILICNA INVESTICIJA ... JOS MALO PA CE KOSTATI KOLIKO I DVOSMERNI SATELITSKI NET ??!! RASPITAJTE SE U VERATU ZA DETALJE
ae pozzZZ
Samo da ti kazem pre toga sam imao pcm i kada sam dobio ISDN preporodio sam se,......................
[ DemianTheCracker @ 23.01.2005. 21:09 ] @
ma znam ali mene je uplasilo kad sam saznao da je problem kod prenosa takve linije kasnije to je glavni problem
drugi problem je naravno sto je mirijevo izolovano
[ lancia @ 23.01.2005. 22:41 ] @
Ma ne selim se nigde.....................(valjda).................Cekam da porade na mirijesvkoj centrali sto se tice ADSL..............i bice Ok
[ Sylvester @ 23.01.2005. 22:49 ] @
... a da se malo drzimo teme? Inace, ima li neko bilo kakvih svezijih informacija iz PTT-a sto se neta na doticnoj mrezi tice?
[ dbg @ 24.01.2005. 02:58 ] @
Neko rece da ceka "100 godina" na PTT-ov cable net... a sta ja da radim?????? Pazi sad: 06.08.2002. potpisao ja ugovor "o prikljucivanju na kablovsko distribicuioni sistem poste" sa rokom zavrsetka radova od 120. dana. Danas je 24. januar 2005. i ja jos uvek nemam signal!!!!!!!!!!!
Dobro ste procitali: NEMAM NIKAKAV SIGNAL... NI TV NI RADIO NI INTERNET!!!!!!!!!
I to nije slucaj samo samnom vec sa vecinom stanovnika RAKOVICE!!!!!!! Jos mi nesto nije jasno: oktobra meseca 2004. godine su majstori iskopali i provukli "crevo" do moje zgrade. Novembra meseca su montirali "kutiju" u zgradi... kablove su po stanovima i zgradi razvukli jos 2003. godine... dakle: ostaje jos da se montiraju pojacivaci, uvuce spomenuto "crevo" u zgradu i da se opet kroz to isto "crevo" provuku kablovi i onda konacno da se pusti signal! E na to ja cekam od oktobra meseca 2004. godine, u prevodu: cekam da se nekom digne da pusti signal. Jos bolje od svega: taj signal ce biti isto tako jednosmeran kao i vas... dokle? Naravno, ne zna se jer je "veliki sum" na mrezi pa to mora da se otkloni tako sto ce se uraditi uzemljenje u svakoj zgradi... a kada ce se uraditi uzemljenje? Za cetiri-pet meseci od dobijanja TV/radio signala!!!???? Da li jos da spomenem da sam prema "najnovijoj dinamici radova" (saopstavaju na tel. za info.) trebao da dobijem signal "u drugoj polovini decembra" 2004.????? A kada ih pitam kada cu dobiti signal... "ne znam sta da vam kazem... strpite se jos malo"!!!!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ DemianTheCracker @ 24.01.2005. 14:45 ] @
pa u tome i jeste stvar
ZABOLE IH ...
ni luk jeli ni luk mirisali A PARE UZELI
oni sad trljaju ruke a gradjani rakovice trljaju glave
ae pozzZZ
[ ArSeNiC @ 25.01.2005. 22:11 ] @
E ovako i ja pripadam rakovici i sad citam koliko mrzite ptt i telekom i znam da nisam sam:)nas iz rakovice su najjace odradili navukli ljude matore da potpisu ugovore jos 2001 kao fazoon drzavna firma nece oni sbb nikad culi za to i naravno to su se otimali ko ce pre da potpise.po ugovoru je sve bilo ko u bajci a onda se desava ogromna promena,kao za nedelju dana pa do kraja meseca pa po planu je za mesec dana ,pa kao evo poceli da rade i tako znaci lazu cim zinu.pa onda su posle nekih god dana(po ugovoru sam trbao imam za 120 dana:) dodju majstori i sprovedu insdtalaciju po stanu. i tako ja skoro svake nedelje zvao uvek isto pitam "kad ce?"
a oni uvek isto sad ce samo sto nije.i sad sam pre par meseci dobio tv signal
i p[enzioneri blistaju od srece a pazite najgoru bedu zgrada preko puta ima sbb:)
i ladno niko ne koristi nego kad dosao telekom svi otisli sa sbb i tako sad ja zovem za net i uvek ista prica nisam ni u planu
a za adsl kazu 4 linije na moju centralu qq pa ko da zivim u kuskundaljevu mislim strasno
[ DemianTheCracker @ 26.01.2005. 17:34 ] @
ma da pa o tome i pricam ja
napadaju na rts-u SBB kao nepostuje rokove a u stvari neki lik sa BEOGRADSKOG UNIVERZITETA koji se izdaje za nekakvog rektora da pljuvao po SBB-u zato sto bogati vec MESEC dana kako je ugovorio kablovsku sa SBB-om ovaj mu kao nije pustio KABLOVSKI INTERNET ??!!! STRASNO LJUDI
NE MOGU DA VERUJEM da taj covek neshvata da nemaju svi brz internet kao ON na Univerzitetu i to za DZABE i verovatno je doticni za vreme praznika hteo nesto da zavrsi od kuce..??!! ALI AVAJ tamo ga doceka dial-up konekcija !!! pa mu sad kriv SBB sto mu za mesec dana pored skoro duplo veceg broja kanala od PTT-a nije pustio BOGATI i KABL net??!!!
problem je sto nasa inteligencija ne reaguje a to je zato sto su oni lepo ususkani po racunarkim centrima svojih fakulteta gde imaju sooper konekciju za dzabe pa mogu da downloaduju i PIRATERISHU do mile volje oko SKC-a.. e tu je problem sto je onima koji treba da se brinu o buducnosti i da se bore za buducnost sve jedno oni su PODMICENI i cute njima je lepo
[ dbg @ 13.02.2005. 00:13 ] @
Citat: ArSeNiC: E ovako i ja pripadam rakovici i sad citam koliko mrzite ptt i telekom i znam da nisam sam:)nas iz rakovice su najjace odradili navukli ljude matore da potpisu ugovore jos 2001 kao fazoon drzavna firma nece oni sbb nikad culi za to i naravno to su se otimali ko ce pre da potpise.po ugovoru je sve bilo ko u bajci a onda se desava ogromna promena,kao za nedelju dana pa do kraja meseca pa po planu je za mesec dana ,pa kao evo poceli da rade i tako znaci lazu cim zinu.pa onda su posle nekih god dana(po ugovoru sam trbao imam za 120 dana:) dodju majstori i sprovedu insdtalaciju po stanu. i tako ja skoro svake nedelje zvao uvek isto pitam "kad ce?"
a oni uvek isto sad ce samo sto nije.i sad sam pre par meseci dobio tv signal
i p[enzioneri blistaju od srece a pazite najgoru bedu zgrada preko puta ima sbb:)
i ladno niko ne koristi nego kad dosao telekom svi otisli sa sbb i tako sad ja zovem za net i uvek ista prica nisam ni u planu
a za adsl kazu 4 linije na moju centralu qq pa ko da zivim u kuskundaljevu mislim strasno
O tome ti pricam... pazi sta su meni rekli za PTT cable net na Vidikovcu: Zvao ja kablprojekt i raspitivao se oko pustanja signala (da, jos uvek ni TV/Radio signal nemam iako sam po ugovoru najkasnije trebao da dobijem decembra meseca 2002. godine!!!!) i "usput" pitam za internet i dobijem odgovor: da je na teritoriji rakovice veliko zracenje=veliki sum na mrezi=ne garantovan protok=dok se ne izvrsi uzemljenje u zgradama kako bi se smanjio sum-nema interneta. Pitam ja kada ce se izvrsiti uzemljenje i kaze mi lik: par meseci po dobijanju TV/Radio signala... koliko je to "par meseci" otprilike-kazem ja, a on: pa 5-6...
A da li da spomenem da mi je rekao da oprema nije nikakav problem i da je ima dovoljno i da je za net vec instalirana oprema... pa ako meni jos uvek nisu uvukli ono crevo, kroz koje prolazi kabl, u zgradu sta ih sprecava da odmah urade uzemljenje i odmah puste net signal???? Hmmmm... nesto mi nije ovde jasno...
[ wild2waltz @ 20.03.2005. 22:33 ] @
ne znam da li govoris o istom kablu, ali kod mene su kabl provukli jos jesenas samo kroz deciji park. vire i pocetak i kraj kabla. navodno ne znaju da kako da sa njim udju u zgrade???? pijuk, hilti, dinamit.... postojeci ptt kanali. tako nam i treba kad trpimo da nas za nasu lovu majmuni zajebavaju!!!
PS
probaj da im trazis nazad pare koje si uplatio pre skoro tri godine, plus kamatu. ali zato seku telefon cim ti zakasnis. dobra vest je da im valjda ove ili sledece godine istice monopol na fiksnu telefoniju. kad dodje neki stranac pojesce ih za uzinu.
[ dbg @ 21.03.2005. 02:15 ] @
Citat: wild2waltz: ne znam da li govoris o istom kablu, ali kod mene su kabl provukli jos jesenas samo kroz deciji park. vire i pocetak i kraj kabla. navodno ne znaju da kako da sa njim udju u zgrade???? pijuk, hilti, dinamit.... postojeci ptt kanali. tako nam i treba kad trpimo da nas za nasu lovu majmuni zajebavaju!!!
PS
probaj da im trazis nazad pare koje si uplatio pre skoro tri godine, plus kamatu. ali zato seku telefon cim ti zakasnis. dobra vest je da im valjda ove ili sledece godine istice monopol na fiksnu telefoniju. kad dodje neki stranac pojesce ih za uzinu.
TELEKOM SRBIJA nema ama bas nikakve veze sa PTT KDS-om... "ptt kds" je samostalni sektor u okviru preduzeca JP PTT SAOBRACAJA SRBIJA koji je sa oko 70% u vlasnistvu telekoma... dakle: pre ce biti da ima PTT uticaja na telekom a ne telekom na ptt... pare nazad mozes da dobijes kad zazelis a da li ce ti tu uracunati i zateznu kamatu od 3 godine-to ne znam... znam samo da su mi X puta nudili da raskinem ugovor a to mi nista ne znaci jer drugi operater (SBB) odbija da instalira svoju mrezu u mojoj zgradi (da skupim potpise od vecine stanara pa da predam na njihov salter pa ce oni da razmisle da li ima teh. mogucnosti ili ne-to mi rece zneska u call centru) + nakon tri godine cekanja, kada su mi i crevo (kroz koje ce jednog lepog dana provuci kablove) dovukli do zgrade i montirali kutiju u zgradi (sve ovo jos oktobra i novembra meseca 2004.) + sto su davne 2003. godine razvukli i kablove po stanovima... no way!!!!!!!!!! Sacekacu ih a onda cu stalno biti nezadovoljni korisnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ dbg @ 21.03.2005. 02:19 ] @
Citat: dbg: na teritoriji rakovice veliko zracenje=veliki sum na mrezi=ne garantovan protok=dok se ne izvrsi uzemljenje u zgradama kako bi se smanjio sum-nema interneta. Pitam ja kada ce se izvrsiti uzemljenje i kaze mi lik: par meseci po dobijanju TV/Radio signala... koliko je to "par meseci" otprilike-kazem ja, a on: pa 5-6...
A da li da spomenem da mi je rekao da oprema nije nikakav problem i da je ima dovoljno i da je za net vec instalirana oprema... pa ako meni jos uvek nisu uvukli ono crevo, kroz koje prolazi kabl, u zgradu sta ih sprecava da odmah urade uzemljenje i odmah puste net signal???? Hmmmm... nesto mi nije ovde jasno...
Da li se neko razume u ovu tehniku? Zanima me koliko je sve ovo, sto mi je receno a sto sam izneo ovde, zaista tacno? Da li je moguce sve ovo i da li da poverujem u ovu pricu ili je taj gospodin racunao na to da ja verovatno ne poznajem dovoljno celu tu "tehniku" pa mi je nakalemio pricu samo da bi se izvukao... hmmmmm... dakle, sa strucne strane - kako vam se sve ovo cini?
[ boksi @ 24.03.2005. 19:37 ] @
Evo pustise Rakovcanima net.A kad ce na zvezdari ne zna se.Meni su rekli u korisnickom servisu za mesec dana,ali su rekli i za rakovicu za par dana od kad sam bio kod njih,i gle stvarno proradi!
Pozdrav
[ dbg @ 25.03.2005. 10:35 ] @
Citat: boksi: Evo pustise Rakovcanima net.A kad ce na zvezdari ne zna se.Meni su rekli u korisnickom servisu za mesec dana,ali su rekli i za rakovicu za par dana od kad sam bio kod njih,i gle stvarno proradi!
Pozdrav
Cetri, pet ulica je dobilo mogucnost cable neta i to u nekim ulicama po dve zgrade... to je mikro teritorija u rakovici i kao da nisu nista ni pustali... sta je sa labudovim, petlovim brdom, sta je sa vidikovcem, sta je sa borskom ulicom na miljakovcu, sta je sa ostatkom skojevskog naselja...????????? Ne radujte se previse... meni jos nisu tv/radio signal pustili... a kad ce-ne zna se... do sada je bio problem to sto su im u jednoj zgradi zabranili da provuku kablove a sad je i to problem + nemaj kome da puste signal!!!!!!!!!!!! Naime, u mom bloku zgrada (11 zgrada) tj na jednom optickom cvoru postoji samo cetiri zainteresovane zgrade a u ostalim nemaju ni jedan prikljucak... i sad neka me neko ubedi da to nisu znali pre par meseci kada su kopali i polagali cevi za kablove... i dalje NO COMMENNT!!!!!!!!
[ Sylvester @ 25.03.2005. 12:50 ] @
Evo malopre sam ih zvao i rekose da se na ex-TKB mrezi (Mirijevo, Konjarnik, Sumice) net ocekuje "do kraja godine" - u prevodu... komsije, oprostite se od kablovskog neta.
Pozdrav
[ fly13 @ 25.03.2005. 22:14 ] @
@Sylvester
a sledece godine ce opet reci do kraja godine (nista novo od njih).... Mogli su bar da promene pricu, to meni pricaju vec 5 godina...
Ma meni se smucili, preci cu ovih dana na SBB ionako mi svaki treci dan dolaze na vrata... :) i smaraju da predjem na njihov sistem... (cak dobijam i prvih 6 meseci za dj. (tv k.))
[ acatheking @ 26.03.2005. 10:24 ] @
Još jedan preNEzadovoljni korisnik PTT KDS iz Mirijeva.
Ja sam još prošle godine digao ruke od njihovog Interneta. Na njihove telefone se javljaju neki obućari koji sebe smatraju za administratorima i uvek je priča bila monotona, "biće do kraja.... ovoga... onoga" i vidi se tu da nema neke preterane vajde. Pa oni (PTT) do skoro nisu imali ni softver za administraciju korisnika njihoviog kablovskog interneta, a šta da očekujemo za eventualnu nadogradnju infrastrukture? Mislim da je Mirijevo još daaaleko što se takvog interneta tiče. E kada takav net i bude stigao do nas, tada će svi imati optički kabal do stana i brži, brži internet.
Usput, kanali su im jaaaako loši, što u smislu kvaliteta signala, što u smislu njihovog sterilnog izbora. Povećali su nam pretplatu pod izgovorom "povezani ste optikom do TKC i imate veći izbor programa"... sve u svemu užas.
Što se neta tiče, srećom, nalazim se na visini u Mirijevu i imam pogled na Istočnu kapiju (jedini izlaz Mirijeva ka gradu za wireless), pa sam sebi dovukao link.
[ Sylvester @ 12.04.2005. 11:32 ] @
Evo, obradovase me povecanim racunom sa 195 na 300 dinara... Nije problem za 100 dindzi, ali ja ne znam STA TO placam vise!? Net NIKADA nece pustiti, u ponudi od TV programa imaju kanale kojih 10% nije vredno memorisanja na tv... O ostalim "naprednim" uslugama tipa Pay TV mozemo samo da sanjamo... Uzas.
[ ironman @ 12.04.2005. 20:41 ] @
Iskreno se nadam da ce PTT KDS da "puknu" ,(sto se tice interneta) i da ce vecina ljudi preci na ADSL, mada sve to na kraju ide u isti dzep(PTT-Telekom).
Posle visegodisnjeg cekanja(Miljakovac, Rakovica), letos sam dobio TV-Radio i mogu vam reci da ne propustate mnogo , osim 300din. mesecne pretplate.
[ Milos_11 @ 13.05.2005. 20:46 ] @
Ja sam na Vidikovcu, pustili su mi signal (KDS) pre par dana.
Ima li na nekom kanalu bar kasno nocu pornica !
Hvala
[ otpisan05 @ 14.05.2005. 08:46 ] @
Cuo sam od druga da je SBB prikljucio nekoliko zgrada u Mirjevu .I sto je najbolje proradio im i net odmah. Tako da ako PTT KDS nece .....
[ Sylvester @ 21.05.2005. 10:47 ] @
Evo videh na info kanalu ogromnim slovima pise da su u Mirijevu i na Zvezdari pustili net u test fazu i da ce USKORO (i pre 5 godina su mi rekli uskoro) pustiti net u komercijalnu upotrebu na ovoj mrezi (bivsa TKB). U medjuvremenu cuo sam da SBB sprovodi neku akciju prebacivanja PTT-ovih korisnika na svoju mrezu potpuno besplatno, a buduci da je ljudima muka od visegodisnjeg cekanja PTT-ovog interneta ("do kraja meseca", dabome) predlazem vam da tu priliku i iskoristite(mo) jer mislim da je ovo sto PTT kaze obicna navlakusa da bi zadrzali korisnike, a mreza je jos uvek jednosmerna, tako da od neta nema nista sve dok kompletnu opremu ne zamene...
[ fly13 @ 23.05.2005. 15:27 ] @
eksperimentalnu fazu.. test faza je daleko ;) (dabome do kraja meseca!)
[ digisatplus @ 13.06.2005. 01:39 ] @
Samo kao dipuna informacija u nizu SBB je pustio WIRELESS AP na udovici samo mi se nesvidja njihova kombinacija das 1000 din i nemozes da koristis P2P a za cenu od 1500 dinara onda moze i P2P prgrami cak i da moze p2p programi za 1000 din dobro bi se razmislio jer verat net za 1700 din nudi 256.000 bps
[ djankov @ 15.06.2005. 10:27 ] @
PTT je pustio kabloski internet u Mirijevu u eksperimentalnu fazu i gle cuda, NE RADI!!! Navukli su me da kupim kablovski modem za 5000 dinara i povezao se i internet je radio 7 dana a onda je puko. Signal je katastrofa, i cini mi se da nemaju nameru da poprave. Zvao sam ih milion puta ali oni ponavljaju da ima suma i da rade na tome, ipak to je eksperimentalna faza. Inace, ja sam u Koste Nadja (iznad pijace).
Sto se SBB-a tice tacno je da su prebacivali besplatno PTT-ove korisnike ali od njihovog interneta tamo gde sam ja jos nema nista, inace bi ja odavno presao na SBB. U SBB-u su mi rekli da rade na tome...
[ digisatplus @ 16.06.2005. 00:26 ] @
Deco ja sam se danas resio bede, to jest KDS PTT otisao u njihovu glavnu centralu kosovsku 49 i rekao sa sam duzan da platim i secite. Kad sam pomenuo kao da nekoliko godina cekam kablovski internet gle cuda moja zgrada naravno moze odjedanput a kada sam pitao pre tri dana na telefonu koji je za informacije a koji je sa infokanala a koji glasi 3607770 na tom telefonu su mi rekli da ne moze e onda kada sam cuo da treba jos cekati iks vreme plus da servis pri brzini od 64.000 bps kosta 15000 din. onda je bio kraj donao sam odluku svesno da ugasim to stanje i predjem na moju staru antenu koja stoji na krovu i kojoj nista ne fali. Sledece o cemiu sam razmisljao je to da sbb ima AP na 380 od moje zgrade i da za 1500 din daje ful vezu 128.000 bps ( ful veza ukljucuje p2p programe ) a imam od ranije Wireles opremu. a jos gore poredjenje da ja sada imam preko ISDN vezu 64.000 bps dalje zadrzavanje kod KDS PTT je bilo besmislica. a njihova volja da proizvoljno podizu cena sa 99 do 299 din stvarno nije u zemnlji bila inflacija 300% tako da sam je ja resio velike bede i budalestine. Samo jos jedna stvar koju treba uzeti u obzir a toi je da su kablovski operatori uzeli hleb iz usta montazerima antenskih sistema ali to im se moze vratiti gore nego bumerang mislim na KDS operatere. Prvo sa avele je pocelo da se emituje digitalna zemaljska prepostavljam da ce se to siriti ( a mora da se siri jer bice to novi vid posla to jest usluge a najednoj freqfenciji ce moci da ide vise tv programa) . Drugo Bice na satelitu nasih zemaljskih propgrama ovo sto se radi da izadjemo i mi na satelit tako dok se to uspostavi kao pravilo i ponuda treba da prodje 5 godina recimo a posle toga zelim KDS operatorima R.I.P.
[ =CCCC=STORM @ 09.07.2005. 01:04 ] @
Citat: djankov: PTT je pustio kabloski internet u Mirijevu u eksperimentalnu fazu i gle cuda, NE RADI!!! Navukli su me da kupim kablovski modem za 5000 dinara i povezao se i internet je radio 7 dana a onda je puko. Signal je katastrofa, i cini mi se da nemaju nameru da poprave. Zvao sam ih milion puta ali oni ponavljaju da ima suma i da rade na tome, ipak to je eksperimentalna faza. Inace, ja sam u Koste Nadja (iznad pijace).
Sto se SBB-a tice tacno je da su prebacivali besplatno PTT-ove korisnike ali od njihovog interneta tamo gde sam ja jos nema nista, inace bi ja odavno presao na SBB. U SBB-u su mi rekli da rade na tome...
Cudno je to kako ti ispod imena djankov pise
Član broj: 12135
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.
[ jojkic @ 13.10.2005. 10:37 ] @
Meni je vec dojadilo sve oko KDS-a. Najavljivali su godinama taj kabloski internet u Mirijevui od toga nista. Otac od komsije radi u KDS-u i on je u Januaru dobio Internet preko kablovske na test . Medjutim evo vec je i kraj godine ali oni nikako nepustaju internet u komercijalnu fazu. Za ADSL sam cuo da nece biti ni montiran u centrali dok KDS nepusti kablovski internet i na tome neuzme pare.
Na svu srecu ziveo kapitalizam, globalizacija i nelojalna konkurencija. Danas sam se prijavio preko sbb-a za wiress internet , pa cu videti kakvi su tacno uslovi i tehnicke mogucnosti, te se nadam da cu ga koristiti dok lepo SBB nestigne i do mene kada se u potpunosti odricem KDS-a i prelazim na SBB.
Pogledajte na linku:
http://www.sbb.co.yu/wireless/images/ap-mirijevo1.jpg
gde se nalazite u Mirijevu u odnosu na SBB wiress acess point
[ DigiTal007 @ 03.09.2006. 11:31 ] @
Treba svi da se prebacimo na sbb i da ugase vise taj nepostojeci ptt kablovski internet!!!
[ igort82 @ 03.09.2006. 20:42 ] @
Ljudi sta je Vama? PTT kablovski net radi sjajno (od ove godine) na podrucju Novog Beograda... Flat 256 kod PTT kablovskog je zaista bolja uskuga od aDSL-a flat 256, mada i skuplja... 241/84 kb/s realna brzina, ali zato 2000 din./mesecno. Ping je neuporedivo bolji (tj. manji) od aDSL-a, nema nikada pada protoka ni za download, ni za upload, veza se ne prekida.... Znaci od ove godine stvarno ljudima radi extra... Da nije tako, odavno bi se ugasila usluga PTT kablovskog neta... E sad verujem da na novim podrucjima tipa Sumice, Konjarnik, Mirijevo radi traljavo, ali ljudi se zale i na aDSL da na nekim centralama radi katastrofa... Uostalom i na Novom Beogradu ptt kablovski nije radio bas sjajno prosle godine, ali od ove godine stvarno nemam ama bas nikakvih zamerki, a verujte da cesto koristim net... Ne kazem da ce stanje u dogledno vreme popraviti na lokacijama koje spominjete ali generalno kod nas uluga istog provajdera sa istim nacinom pristupa (aDSL, kabl, bezicni..) se drasticno razlikuje od lokacije do lokacije. E sad slazem se da treba menjati pa videti sta u konkretnom primeru moze i sta najbolje radi...
[ dbg @ 05.09.2006. 15:30 ] @
Mozda sam pomalo cinican ali: los ti je neobee ADSL pa bi da otkacis PTT KDS i predjes na SBB cable ili?
Puno ime: Pedja007
Član broj: 87455
*.ADSL.neobee.net.
[ DigiTal007 @ 16.09.2006. 19:43 ] @
Tako je
Na Neobee torenti idu veoma lose, nema stabilne brzine pa hocu da se prebacim na kablovski net, ali ptt ga uvodi otprilike dobre 3 godine, a kad ih pozoves da cujes sta se desava, kazu "bice uskoro" debili! Tako da jedino ostaje sbb kao kablovski operater koji valja, (da si citao forum mnogi ljudi ga hvale) zato i kazem da izbacimo ptt da vise konacno odustanu od svojih propalih projekata i da sbb konacno sredi situaciju sa internetom. Bas me briga da li je sbb ili neki drugi kablovski operater, jedino sto hocu, to je da mi internet radi stalno i punom brzinom, koliko sam i platio. A sto se tice adsl, na centrali u mirijevu je pusteno nesto malo prikljucaka, bas zbog toga sto se ceka da raspali ptt pusti kablovski net, pa da odmah imaju sto vise korisnika, zato i blokiraju adsl. Ko zivi u mirijevu zna da je digitalna centrala ovde uvedena medju prvima u bgd, tako da ne vidim razlog zasto ovde nema adsl prikjucaka osim zbog ptt kablovske.
[ dbg @ 18.09.2006. 14:17 ] @
SBB forum: Citat: 1. Kvalitet UHF kanala je izuzetno los. To se vec desilo i dolazila je ekipa pre nekoliko meseci i tada su sredili (postavili su neke "sestice umesto "trojki"...whatever). Sada se opet JAKO pogorsalo. PRO7, Cinemania negledljivi, ostalo sa sumom i linijama.
2. PAY TV kanali gube signal. Prosli put mi je ekipa rekla da ako se opet bude gubio signal, treba da se zameni dekoder ili da se izmeri signal.
3. PAY TV - kada je travel channel prebacen u osnovnu ponudu, otisla sam u direkciju gde mi je dodat jos jedan kanal umesto njega (Extreme Sport). To je bilo pre vise od mesec dana. Ni danas mi taj kanal nije aktiviran. Molim Vas da mi se obezbede kanali koje placam.
4. SBB-ovi kablovi u hodniku moje zgrade vise otvoreni na izvolte sa svim mogucim spliterima i prikljuccima. Neko je i nesto selotejpom lepio...jednostavno receno - cvor kablova i splitera koji vise. Molim da se i to resi.
NAPOMENA: Intenet mi radi ok, znaci problem je sa TV signalom. Osim toga, ekipa je takodje rekla da su koristeni neki stari kablovi.
Komsija koji ima SBB: Citat: Nešto su u julu chachkali pa onda i sve razvodne kutije ostavili pootvarane. Medjutim najinteresantnije je kako su rzveli mrežu. Primer, jedan optički kabl ide do npr petog sprata, a onda ga pomocu razdelnika podele na dva pa jedan napaja cetvrti a drugi ide dalje. Pri tome iz razdelnika ide obican koaksijalac koji napaja cetvrti a opticki ide dalje negd iznad. Jasno je i laiku da se ovako gubi na kvalitetu signala.
Da se gubi na signalu to se moze videti po neujednačenosti kvaliteta prijema tv signala za različite kanale.
Dok mi stigne kabl do kompa još jedan razdelnik i tako... Sve manji odnos signal shum.
PTT je vlasnik Telekoma i verujem da je donekle tacna ta prica za Mirijevo iako PTT KDS nema nikakve veze sa uslugom kablovskog interneta (istu pruza PTT NET), iako nikog od glavonja iz JP PTT Saobracaja "Srbija" ne interesuje bas sektor za KDS. However > zbog ovakvih (gore quote-ovanih) stvari ne bih voleo da SBB bilo sta preuzme... oni su mi po pitanju izbora programa, strukture "mreze", "usluge" interneta i cuvenog "lokala", varijanta: "ovo vam je ta Evropa u koju bi da idete, sta 'ocete!?" tj. oni su najobicniji lopovi i prevaranti koji sve sto rade, rade pod firmom "ovako je u EU. Mi smo EU." sto apsolutno nije tacno!!!!!! Kada se to pomnozi sa njihovom rasprostranjenoscu, dobija se rezultat da nesto kao PTT KDS (izgradjena, isprojektovana podzemna mreza sa izborom kanala koji je gotovo istovetan sa "ljubljanskim kabelom" ( www.lj-kabel.si) koji posluje u jedinoj "ex yu" clanici EU tj. modernoj civilizovanoj EVROPI) nikako ne moze da uspe i da se dalje razvija. Isto kao sto je na politickom planu porazena jedna "prosvetiteljska" ideja, tako je nazalost i u ovoj sferi telekomunikacija porazena ideja konacnog i trajnog povezivanja s modernom Evropom.
Bolje da kukas PTT KDS-u da se ne ponasa monopolisticki i da svoju KDS infrastrukturu daje/izdaje na koriscenje samo PTT NET-u... bolje bi bilo da urade sto i Slovenci: tamo je zakonom zabranjeno da KDS operater u isto vreme bude i ISP > svim zainteresovanima za pruzanje usluga kablovskog interneta, KDS operateri moraju da ponude koriscenje infrastrukture pod jednakim uslovima ;)
P.S. Najnoviji problemi koji su nastali na njihovoj "mrezi" posledica su prelaska na novu opremu koja je mnogo "osetljivija" od ove koju su do sad koristili (mozda "motorola"?). U pitanju je CISCO > ista ona koju koristi PTT NET za pruzanje usluga kablovskog interneta sto mozes proveriti na njihovoj Internet prezentaciji u odeljku "o nama"...
[Ovu poruku je menjao dbg dana 18.09.2006. u 15:29 GMT+1]
[ dbg @ 19.09.2006. 01:51 ] @
Ping @ PTT NET (preko KDS): Citat: Pinging 72.14.221.104 with 32 bytes of data:
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=30ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=28ms TTL=246
Ping statistics for 72.14.221.104:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 28ms, Maximum = 30ms, Average = 29ms
Ping @ SBB: Citat: Pinging www.l.google.com [72.14.221.104] with 32 bytes of data:
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=35ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=83ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=99ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=88ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=93ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=116ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=91ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=36ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=105ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=116ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=92ms TTL=246
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=38ms TTL=246
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=38ms TTL=246
Packets: Sent = 15, Received = 13, Lost = 2 (13% loss),
Minimum = 35ms, Maximum = 116ms, Average = 79ms
[ Mr One @ 21.09.2006. 19:38 ] @
Nije baš tako:
Ping @ SBB:
Citat:
C:\>ping 72.14.221.104
Pinging 72.14.221.104 with 32 bytes of data:
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=35ms TTL=244
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=38ms TTL=244
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=32ms TTL=244
Reply from 72.14.221.104: bytes=32 time=40ms TTL=244
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 32ms, Maximum = 40ms, Average = 36ms
[ elitemasster @ 27.09.2006. 15:15 ] @
@SBB :
C:\Documents and Settings\nemanja>tracert www.google.com
Tracing route to www.l.google.com [72.14.221.147]
over a maximum of 30 hops:
1 10 ms * 13 ms 10.100.32.1
2 799 ms 38 ms 1243 ms static-82-117-192-33.static.sbb.co.yu [82.117.19
2.33]
3 * * * Request timed out.
4 19 ms 15 ms 10 ms 212.200.232.13
5 47 ms 39 ms 33 ms 217.147.109.1
6 30 ms 32 ms 30 ms sl-bb21-fra-8-0.sprintlink.net [217.147.96.41]
7 32 ms 39 ms * 217.147.96.228
8 46 ms 35 ms 47 ms 217.147.109.150
9 37 ms 33 ms 51 ms 66.249.94.136
10 32 ms 48 ms 31 ms 72.14.232.201
11 52 ms 35 ms 35 ms 72.14.232.194
12 37 ms 35 ms 33 ms 72.14.221.147
Trace complete.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|