[ Sale11 @ 10.01.2005. 01:31 ] @

Instalirao sam mySQL bazu verziju 4.1.17 installer, na Win2003.
Imam problem kada pokusam da konektujem mySQL bazu iz Dreamweavera (tj. da napravim konektor ka bazi). Javlja mi grešku: "Client does not support authentication protocol requested by server, consider upgrading mySQL client." Da li je problem u security sa IIS 6.0 i Windowsom2003 ili nešto drugo.
Takođe ne mogu da pronadjem fajl winmysqladmin.exe u mySQL/Bin direktorijumu (kako bih automatski startovao mySQL service, mada je on automatski ugradjen u Win2003-ne znam da li je tako bilo i kod prethodnih verzija), niti graficki vidim bazu i tabele (samo imam na raspolaganju da konfigurisem sam program, ali ne i da vidim bazu).
Da li neko ima neki link za neku dokumentaciju (isao sam na mysql sajt ali nije bas nešto objašnjeno), gde je detaljno objasnjen postupak.
[ Riste Pejov @ 10.01.2005. 01:38 ] @
Proveri verzije mysql klienta. Nisi rekao dali ti je MySQL server na istoj mashini na kojoj je i Dreamveawer ? ako je ista mashina, proveri gde sve imas mysql klient biblioteke, jeli klient lib u Windows\system32 je ista verzija kao server? ako jest znaci da Dreamveawer ne uzima taj klient vec ima neku svoju kopiju negde u njegovim direktoriuma.
[ Sale11 @ 10.01.2005. 02:21 ] @
Nisam mogao da nadjem client.lib u Windows/System32. Ne znam takodje gde bih Dreamweaver mogao da drzi svoje definicije klijenta. Inace Dreamweaver i mySQL su na istoj masini. Hvala na odgovoru.
[ Riste Pejov @ 10.01.2005. 07:47 ] @
MySQL klient se zove libMySQL.dll. Pretrazi ceo PC za fajlom koji se zove libMySQL.dll. Jedna kopija ovoj fajl mora biti unutar same instalacije MySQL-a (t.e. c:\mysql\lib ili c:\mysql\bin), druga treba da se nalazi u system32 i valjda Dreamweaver cuva svoju negde. Mislim da bi bilo najbolje da obrises ovog fajla gde god ga pronadjes. Jednu kopiju ostavis unutar c:\mysql\lib i odatle iskopiras isti fajl u system32. Valjda bi trebalo proraditi