[ BlackSnake @ 10.01.2005. 08:04 ] @
Obzirom da je tema NEO PDX77 očito otišla drugim kolosjekom, tj. obrađuju se plejeri serije 09, 10, 11 i koji još ne .... možda je dobro da otvorimo novi topic za plejere serije 02, 04, 05 i 08.
Za one koji još neznaju, razlike su u tipu procesora na kom se bazira plejer:
- 02, 04, 05 i 08 se baziraju na čipu tipa Vibratto ESS.
- 09, 10, 11 i još možda neki (više ne pratim ovu seriju) se baziraju na Mediatek čipu
- i postoje još plejeri bazirani na ZORAN Vadis (ili tako nekako) čipu, za koje ne znam kako ih razlikovati jer ih nisam imao prilike vidjeti.

Ja sam vlasnik serije 08 koja je potpuno ista kao i 05 jer sam svoj plejer uspješno flešao originalnim fw-om od 05-ice .
E sad, išao sam i malo dalje pa sam modificirao neke stvari na seriji 05. Preradio sam firmware tako što sam:
- promjenio pozadinsku uvodnu sliku i
- promijenio slova na DivX titlu: Sada su slova blago žućkasta, duplo veća nego originalna, sa crnim obrubom oko istih, bez pozadinske trake i nedostaju Š, š, Ž i ž karakteri ako je titl pisan u "Windows 1250" kodnoj stranici. Međutim novina je u tome da ako konvertujete titl u "ISO-8859" kodnu stranu, možete konačno vidjeti SVA slova.

Firmware sam lično probao na svom plejeru i sve radi super.
Što se tiče drugih detalja, sve je ostalo isto. Dakle isti plejer samo još unaprijeđen.

Još da jednom napomenem da se ovaj fw odnosi samo i SAMO na NEO serije 05 i 08.
Što se tiče upload-a biće ubrzo, s tim da flešanje izvodi svako na svoju odgovornost i to na način kako je to već objašnjeno.

[Ovu poruku je menjao BlackSnake dana 10.01.2005. u 15:44 GMT+1]
[ BlackSnake @ 10.01.2005. 10:19 ] @
Evo i link za novi unofficial firmware za serije 05 i 08 (naravno u zip-u se nalazi rom fajl koji treba narezati):
http://www.qsl.net/t94ns/NEO_05_novi.zip
Tu možete skinuti i konverter za kodne stranice, ako želite da vidite sva slova:
http://www.qsl.net/t94ns/CodePage_converter.zip
I naravno uputstvo za flešanje je na stranici:
http://pdx77.tripod.com/

Ugodno gledanje.
[ BlackSnake @ 13.01.2005. 07:26 ] @
Evo napravio sam još jednu varijantu fw za seriju *05 i *08.
Mislim da je ovo do sada najbolja.
Radi se o bijelim slovima sa crnim obrubom, s tim da su slova šira pa je, bar po meni, najčitkije za gledanje. I dalje ostaje da se Š, š, Ž i ž mogu gledati samo ako se konvertuju u ISO-8859 kodnu stranu.
Malo su preimenovani zip-ovi pa su linkovi sljedeći:
Žuta uža slova sa obrubom:
http://www.qsl.net/t94ns/NEO_0...yellow_narrow_32_DVD_bckgr.zip
Bijela šira slova sa obrubom:
http://www.qsl.net/t94ns/NEO_05_surr_white_wide_28_DVD_bckgr.zip
Konverter za kodne stranice, ako želite da vidite sva slova:
http://www.qsl.net/t94ns/CodePage_converter.zip
Uputstvo za flešanje je na stranici:
http://pdx77.tripod.com/

Napomena: Link: http://www.qsl.net/t94ns/NEO_05_novi.zip nije više validan.
[ Gjagji @ 15.01.2005. 12:29 ] @
Trud za svaku pohvalu!!!
Samo mi se cini da su svi modeli bez ESS-a radjeni sa Zoran chipom, samo sto se to u pocetku nije znalo, pa se nagadjalo da je mediatek u pitanju. Ili mozda gresim?
Kolega ima seriju 9, zoran chipset, isti meni ima i nekakav quant divx plejer (ne znam mu broj) sto znaci da je verovatno isti cipset.
[ BlackSnake @ 17.01.2005. 07:30 ] @
Hvala Gjagji,

Jesi li flešao svoj NEO i koji ti je S/N. Ovo mora biti OK na 05 i 08 serijama jer sam ja svoj 08 flešao 4-5 puta, a modifikacije sam vršio baš na originalnom fw-u od 05-ice koja je identična sa 08.
Što se tiče novih serija ipak je nakon ESS-a izbačena Mediatek verzija (ima to na nekom od prethodnih postova), a zadnje serije su tipa Zoran.

pozdrav
[ Gjagji @ 17.01.2005. 11:08 ] @
Malopre sam postovo na najduzem threadu, pa sad videh da osvezavas i ovu temu. Ja imam seriju 2xx.
Flashovo sam ga prvi put pre par meseci sa FW na cijem je bkgnd 'Iron Maiden' i ima fantastican zvuk prilikom otvaranja vratanca (registar kasa?). Usudio sam se da mu promenim background sa patcherom (Erwin Beakers), vidim da se sa njime moze mnogo toga uraditi.
Medjutim ta verzija nije imala š i ž, pa sam onda dobio poslednji, po meni 'final version', FW koji radi odlicno, ali...
nije odlicno kad ti brlja zvuk.
Preporuke sa teme nisu urodile plodom, pretpostavljam da je u pitanju razlika u audio delu (hardweru). Meni je sumnjiv XCLK koji se dovodi audio chipu (AV2188), mozda se jednostavnom zamenom kristala moze resiti problem? Ili je u pitanju na koji se ulaz dovodi signal? Mozda sustanja nema na FL i FR izlazima (i ostalim 5.1)? Ja koristim samo stereo izlaze (downmixed).
Da se vratim na titlove. Posto nisam video kako izgledaju uokvirena slova, ne znam da li su bolja od poluprovidne podloge koja mi savrseno odgovara.
Ne usudjujem se da eksperimentisem jer nemam ni programator ni alat, a tesko da mogu da nadjem i servis, ako nesto krene naopako. Nadam se da nisam udavio, pokusao sam da dam informacije i poneku ideju.
[ BlackSnake @ 17.01.2005. 12:45 ] @
Što se tiče ŠšŽž, serije 02 i 04 su mogle Marinom verzijom reprodukovati sva slova i to je bilo temeljeno na ver 05 pa je to razlog problema sa zvukom.
Serije 05 i 08 (koje su u stvari potpuno iste) imaju drugačiji fw od 02 i 04, pa čak i kućište, daljinac itd ali je isti čip.
IRON MAIDEN verzija za 05 je bila bez šžŠŽ, dakle to se odnosi samo na 05 i 08.

Što se tiče slova, ova verzija koju sam napravio sa bijelim slovima i obrubom je po meni super. Film se gleda sa zadovoljstvom ...
Moguće je napraviti i verziju sa prozirnom pozadinom, ali ako će tu postojati uvijek i prazna traka na kojoj nema teksta onda je to po meni bez veze.
Moje mišljenje je da slova treba da oduzmu najmanje od slike a to upravo pruža verzija sa obrubom.
Evo na donjim linkovima možeš vidjeti kako izgledaju obe verzije, doduše u radu sa Philipsom 630 ali ti je to vizuelno potpuno isto. J..bi ga, ja nemam digitalca da to kod sebe snimim.
http://www.geocities.com/acazr/Latin1.jpg
http://www.geocities.com/acazr/Latin2.jpg
s tim da je frajer koji je ovo slikao pomutio ovu verziju sa obrubom pa slova izgledaju razlivena (uporedi natpis pause). U stvarnosti su ona potpuno ok.
[ BlackSnake @ 28.01.2005. 13:15 ] @
Evo još jedna verzija fw za 05 i 08 seriju:
- sva slova za ISO-8859 kodnu stranu, 32 pixela, bijela, bold.
- novi pozadinski logo
Link: http://www.qsl.net/t94ns/NEO_0...r_bold_white_32_ThombRider.zip
[ priest77 @ 28.01.2005. 16:45 ] @
Hoce li nesto biti za sn 02xxx i 04xxxx?
Pozdrav
[ Agron Shujaku @ 29.01.2005. 08:19 ] @
Blacksnake..slova su ti super...juce sam probao tombraider

jedino je moja zelja da napravis sa zuta slova
i ako je moguce sa transparency (optional)

font i velicina koja sam juce video odgovaraju mojim slabim ocima.

ako mozes ko brata te molim da napravis isti firmware sa zutim slovima.

hvala na tvome trudu.

Agron
[ BlackSnake @ 02.02.2005. 07:03 ] @

@Agron Shujaku
Iako sam trenutno sa vremenom slab .... mislim da će biti nešto od tvog prijedloga.

@florenciu
Za seriju 02 i 04 ja jednostavno ne vidim gdje bih ubavio naše karaktere jer takav je fw ... nije isti kao i 05, ali pokušaću iako je problem i to što ja to ne mogu probati obzirom da je kod mene ver. 08 ili 05.

@sansajn
fw sam radio isključivo na originalnoj verziji od 05.
[ mara28 @ 02.02.2005. 13:15 ] @
02.02.2005

Update na stranici za v2 i v4.
Probajte.

Pozdrav
Mara
[ kela @ 02.02.2005. 15:06 ] @
Ljudi na koju stranicu treba otici da se uradi update.Ovo sto pise mara28.
[ Agron Shujaku @ 03.02.2005. 09:10 ] @
Eh juce ..probao sam Marin zadnji firmware, velicina je po mom ukusu i boja je zuta. Dosada su ovaj i Blacksnakeov Tomb Raider najbolji firmwari za versiju 5 i 8.
Ja sada koristim Marin (zbog velicine slova)

bravo za vas rad momci (@mara & @blacksnake). Stvarno svi mi koji koristimo ove firmware treba iskreno da barem pohvalimo za njihov rad.

Jos jednom bravo i samo napred
[ HuMiSoft @ 04.02.2005. 08:31 ] @
Citat:
mara28: 02.02.2005

Update na stranici za v2 i v4.
Probajte.

Pozdrav
Mara

S obzirom da me nema odavno, nisam upratio na kojoj stranici su update-i.
Moze li link za stranicu sa v2 ?

I svaka cast Mara........

Pozdrav
Miki.
[ mara28 @ 04.02.2005. 08:46 ] @
Oho ,evo inicijatora svega ovoga HuMiSofta.

Svaka čast Miki ,napravismo nešto.

Pogledaj PP za link na stranicu.

Veliki pozdrav

Mara
[ kela @ 04.02.2005. 14:57 ] @
Prvo za ovo nema rijeci,svak cast raja.Mara28 ili neko ko se bavi codec-ima.Dali mozete vrtjeti sve Divix-e i Xvid.Ove zadnje kod mene pise not Qpel.Pozdrav!
[ mara28 @ 05.02.2005. 10:14 ] @
Koliko ja znam ni jedan player sa Ess čipsetom ne poržava qpel ,te da to nije problem firmwera nego samog procesora.

Pozdrav
Mara
[ zmanic @ 08.02.2005. 08:11 ] @
Ne mogu da nadjem to za seriju 10 plejera NEO PDX77, dajte link ?
[ Alekona @ 08.02.2005. 22:40 ] @
Sa originalnom verzijom softvera PDX-77 serije 2 slika na TV preko SCART kabla je normalna.
Kada se ubaci nova verzija softvera, preko SCART konekcije ne može da se dobije normalna slika, već preovladava jedna od boja, bilo da se izabere VIDEO OUTPUT SCART ili SVIDEO ili RGB. Slika prečo činča je u redu.
Da li je problem u softveru i kako riješiti ovaj problem?
[ dejdar @ 13.02.2005. 11:38 ] @
Pozdrav! E, ljudi, ja sam kupio NEO PDX77, ali moj ne cita prevode na DiVX-u. Ima li mu spasa sa nekim firmwareom. Serijski broj mu pocinje sa 11...
[ dejdar @ 13.02.2005. 11:40 ] @
Pozdrav! E, ljudi, ja sam kupio NEO PDX77, ali moj ne cita prevode na DiVX-u. Ima li mu spasa sa nekim firmwareom. Serijski broj mu pocinje sa 11...
[ zmecanin @ 13.02.2005. 17:40 ] @
Pozdrav svima koji su doprineli da sačuvamo živce i oči.

Imam PDX serije 08 i uradiću mu firmware ali nisam našao gde bih skinuo originalni
ako nešto pođe naopako.
Ako može neki link.

Pozdrav
[ Gjagji @ 14.02.2005. 12:54 ] @
Citat:
dejdar: Pozdrav! E, ljudi, ja sam kupio NEO PDX77, ali moj ne cita prevode na DiVX-u. Ima li mu spasa sa nekim firmwareom. Serijski broj mu pocinje sa 11...

E, dejdar, nema FW za ZORAN chipset, tj. tvoju verziju NEO plejera... I prevode cita ali samo ako je subtitle fajl istog imena kao i film, i to samo kad su na CD-u (za Divx na DVD-u jos nije nadjen nacin da se pusti prevod).
[ Silver Surfer @ 16.02.2005. 21:21 ] @
Probao FW od BlackSnake-a. Titl je odlican, ali mi se posle flesovanja (sa bilo kojim od novih FW) pojavilo prilicno iritirajuce treperenje. Teperi slika uvek osim kada se pustaju DVD-ji. Da li jos neko ima ovakvo iskustvo?
BTW svaka cast svima na dosadasnjem poslu vezanom za nove FW.
PS Kada vratim originalni FW treperenje nestaje
[ BlackSnake @ 17.02.2005. 13:48 ] @
Evo finiširao sam, po meni, najbolju varijantu slova za 05 i 08 seriju.
Mislim da je najbolja varijanta Arial font, sa debelim obrubom, veličina 32 pixela (mislim da je ovo ugodnije od narrow varijante).
Što se tiče boje lično sam neodlučan. Više naginjem na bijelu ali je i žuta dobra zbog kontrasta. Zato sam napravio obje varijante
Poboljšanje je u debljem obrubu koji vidno smanjuje treperenje slova.
Bijela slova:
http://www.qsl.net/t94ns/NEO_0...r_bold_white_32_ThombRider.zip
Žuta slova:
http://www.qsl.net/t94ns/NEO_0..._bold_yellow_32_ThombRider.zip

@Silver Surfer
Ako si flešao 05 ili 08 varijantu ne bi smjelo a bude nikakvih promjena osim drugog backgrounda i slova.
Ako su ti treperila samo slova onda probaj jednu od ovih novih verzija (žuto ili bijelo).

Što se tiče 02 i 04 serije, žao mi je što ne mogu ništa učiniti jer u fw-u nema uopšte predviđeno mjesto za dodatne karaktere tj č,ć,š, itd.

Pozdrav
:-)
[ Silver Surfer @ 19.02.2005. 13:03 ] @
Fleshovao Neo 05 sa najnovijim flesom od BlackSnakea i izgubilo mi se treperenje slike (cele povrsine ekrana). Slova su odlicna.
Svaka cast majstore.
[ monti32 @ 19.02.2005. 17:33 ] @
Problem sa zvukom na 02 je bas nervirajuci pogotovo ako jos slusate muziku preko njega,ako moze Mara ili neko drugi da izmeni originalni firmware bar da slova budu dobre velicine(meni su se svidela bela na crnoj podlozi),ja sam se i pre snalazio tako sto sam izbacivao nase karaktere? Hvala vam momci za dosadasnji trud!!! Inace ko razmislja o kupovini novog dvd/divx preporucujem xoro hd 310 ,jeftin je prilicno,ima sve nase karaktere cak mu je i meni na srpskom,takodje na xoro sajtu mozete skidati novi firmware i uraditi update bez straha jer je to proizvodjac predvideo pa vam se nece desiti da izgubite garanciju usled promene.POZDRAV!!!
[ tomba @ 20.02.2005. 08:24 ] @
dje da nadjem za seriju 4?
hvala
zeljko
[ Edgeman @ 03.03.2005. 23:25 ] @
Ovako stoje stvari. Komshijin dotichni plejer iz serije 02(najverovatnije) je zabrljachio sa trayom neshto posle 1 god upotrebe. Posle 1-2 sata rada poche da glavi i blokira. Nikakav firmware nije fleshovan. Ugrabio je zadnja 3 dana koliko mu je ostalo i rekli su mu da je otishlo neshto sitno kod motora, ali nisu imali taj deo(koshta nekih 1 evro..al ga nisu imali) i onda su mu dali drugi koji je iz serije 08xxx..Meni se lichno chini da je 02 bolje odradjenija...imala je i VGA izlaz i SCART i vishe chinch izlaza pozadi dok verzija 08 nema VGA izlaz, ima SCART i ima neshto manje chinach izlaza. Dobro dobio je on 08 koji, meni se chini takodje neko koristio i koji je skinut isto tako sa reklamacije jer verovato nisu imali trenutno deo. Nije bitno vazno da radi sad. Garancije vishe nema. Shto je imao imao je, tako su mu rekli.

Ostale su stare mane. Sitan zut titl i nema nashih slova a onda videh ovo ovde.
Pitanja da ne bih smarao vishe..:)

Da li se sa zadnjim BlackSnake TombRaider subtitlom dobijaju nasha slova i bez upotrebe title konvertera u ISO8859?
Pitam jer nisam najbolje razumeo. Ja mislim da bi trebalo da je tako.

Da li je procedura fleshovanja ostala ista i koliko je kritichan onaj zadnji potez brzog vadjenja CD-a da ne bi doshlo do ponovnog flashovanja?
Jedno se tu bojim da neshto ne sjebem. Jedno znam nikako negasiti uredjaj posle flasha, za svaki sluchaj.
Mislim shta ako krene ponovno flashovanje a ja stisnem eject(zakasnim) i cd izadje na pola a ovaj nije "uvukao" firmware, ili dolazi do zakljuchvanja cd-a kako bi se proces ponovo "bezbolno" odradio?

Josh neshto na pleyeru postoji dts oznaka pa da nije i tu neka caka i ralika u hardveru od verzije 05, mada mislim da to nema veze.

Jedno je sigurno i ako nema nashih slova barem ce titl biti veci.

[ BlackSnake @ 04.03.2005. 07:44 ] @
Edgeman,

Ovako stoje stvari,

Ja sam imao verziju 02 pa sada imam 08. Verzija 08 je generalno bolja, ali uvijek ima ali ...

Verzija 08 - prednosti:
- Ljepši i manji dizajn
- Ljepši i veći (čitaj čitkiji) displej
- Ljepši daljinac
- Displej se ne blokira kada mijenjemo prikaz vremena na ekranu (remain, elapsed, off)
- Tiša mehanika prilikom reprodukcije.
- Kvalitetnije komponente, izuzevši mrežni stepen.
- Najvažnije: Moguće je originalni firmware prilagoditi da prikazuje veća slova kao i naša slova što sa 02 nije moguće (barem ne tako jednostavno).

Verzija 08 - mane:
- Vratanca se znaju zablokirati pri izlasku
- U odnosu na 02 nestala je vrlo korisna tipka RAN (random) sa daljinca.
- Nema VGA izlaz što ne smatram manom jer mislim da su ga na narednim serijama izbacili iz razloga što nije bio pravilno implementiran. Naime kolega mi tvrdi da mu je ovaj izlaz "uništio" monitor.
- Mrežni dio nekada zuji (i to samo kada je duže na stand by)

Što se tiče flešanja nikakav problem. Samo ispravno nareži CD (finalize, ISO 9660, Disk at once i što manja brzina prženja).
Pratiš na ekranu flash, read, erase, writing i kada se player isključi (stand by) ti ga isključiš na glavnom prekidaču pa ponovo uključiš. Odmah nakon toga stisni Eject (najbolje na plejeru). Ne brini neće ti se desiti da krene opet flešanje. Ne ide to tako baš iste sekunde. Imaćeš vremena.
NAPOMENA: Ne brini ako čuješ jače zujanje iz plejera za vrijeme flešanja. Sve će proteći u redu, jer ja sam svoj flešao jedno 10 puta, obzirom da sam svaki novi fw prvo probao na svom plejeru pa tek onda ga objavio.

Što se tiče slova, da bi imao sva, moraćeš konvertovati titl fajl u ISO 8859.

DTS, iako piše na plejeru da ima ... ipak nema jer ESS čip nije FAD nego FA.

Sretno.
[ Edgeman @ 04.03.2005. 09:41 ] @
Hvala puno BlackSnake. Sada ostaje samo da komshija dodje vidi shta sve dobija i naravno pristane na operaciju flashovanja firmware-a.

Shto se tiche dotichnog rezanja nije problem,ISO 9660,DaO...
Jednio bih to uradio sa CD-RW-om koji se reze od 2-4x chini mi se, bash zbog malog fajla i brzine rezanja, jer rezanje vecom brzinom nekad i ne krene ako ima malo fajlova a on odmah krene npr. na 16x i naravno dolazi do pucanja.

Ili ipak da narezem na prazan CD-R. Shto je sigurno sigurno.
Shta ti mislish BlackSnake, moze li CD-RW?

Znachi u najmanju ruku se dobija veci titl.
Nashih slova nece biti dok se titl se prebaci u iso8859 a umesto njih ce i dalje izlaziti "kuke i motike" ili praznine(kao sa orginalnim firwareom) ili ce biti profiltrirani u s,c,z i sl?

Shto se tiche vratanca ako je problem bio hardverske prirode prilikom izlazenja, shto su mu i rekli kad je uzimao prejer verovatno je vec otklonjen jer je plajer kako sam ja video a i on, isto kao njegov stari 02 skinut sa reklamacije ili laichki recheno , dobio je takodje polovan uredjaj. Tray je videlo bio zaprljan po ivici nekom belom bojom(lepak ili sl) i izgreban od ubacivanja diskova. Inache, tray je uradjen od neke braonkasto providne plastike koja mi deluje lako lomljiva, za razliku od ver 02 koja je imala crni tray. Da tu oni nisu neshto budzili od neke druge verzije?

Za razliku od serije 02, 08 je buchnija pri seek-u i load-ingu cd/dvd-a ili samo tripujem. Da li je ovo normalno?

Sad samo da vidim sa komshijom da li cemo to odraditi danas popodne ili za vikend pod naravno ulovom da pristane. Javljam za rezultate.
[ BlackSnake @ 04.03.2005. 14:07 ] @
Sa RW diskom nisam probavao čisto iz sigurnosti mada su neki to već probavali i sve je OK.

Što se tiče slova nedostajaće ti samo čini mi se Ž,ž,Š,š dok ćeš ostala imati u svakom slučaju, dakle već je bolje nego originalni fw. A tek kada konvertuješ sub fajl onda je to prava stvar.

Inače pripremam još jednu verziju sa, mislim, najvećim slovima koja su moguća unutar 32 pixela visine.

Pozdrav
[ Edgeman @ 05.03.2005. 00:05 ] @
Ufleshovao sam nov firware i posle toga nas je dochekao pogled Lare Croft..
Veliko hvala BlackSnake-u.

Komshija mi je prezadovoljan. Titl je odlichan zut sa jako tankom crnim obmotom oko slova. Arial font. Tomb Raider zadnja verzija

š i ž se ne neispisuju dok se titl ne prebaci u iso 8859 a onda radi sve.
To nije toliko strashno. Da se razumeti.

Bilo bi jako dobro ako bi kojim sluchajem proradila i ova dva slova koja se ne ispisuju.
Onda ne bi bilo potrebe da se menja kodna strana titla.
Pitanje je da li je tako neshto moguce?

BlackSnake shta ti mislish?
[ BlackSnake @ 07.03.2005. 07:36 ] @
Drago mi je da vam se sviđa fw.

Što se tiče kodne strane ... žao mi je ali to je za sada neizvodivo obzirom da bi trebalo mijenjati loader tablu koja će dati fw-u do znanja da postoje ti karakteri. Međutim program koji je za sada jedini na raspolaganju za izmjenu fw-a (Patcher) jedino može na već postojećim pozicijama izmjeniti izgled pojedinačnim slovima.
Bilo je o ovome već riječi.

Za sada je tako.
Ugodno gledanje.
[ kela @ 21.03.2005. 19:16 ] @
Treba mi pomoc za Neo pdx77 verzija 2xxxxx.Pri fleshovanju nestalo je struje.Nemogu da pokrenem Nea i CD je ostao unutra.Svaka pomoc bi dobro dosla.Ja sam iz Sarajeva,ako ko zna kakav servis.Pozdrav.
[ kela @ 24.03.2005. 20:38 ] @
Hvala mara28 na pomoci.Opet fercera Neo He-He-He.
[ redfusion @ 15.04.2005. 19:00 ] @
U novinama izasla ponuda za Neo DVD-N50DivX za 3399 dinara.
Hecemo da ga kupimo, ali je to sumnivo jeftino.

Ajde vi sto imate iskustva sa tim da kazete kako to radi i u cemu je stos. Jel ima srpska slova? Kakav je meni? U cemu je stos sa cenom?

Molim brz i profi odgovor.
[ DelTroter @ 18.04.2005. 14:41 ] @
Neo N50 ima nekih problema oko otvaranja divx-a, izgleda da nema sve video codecima,Xvid nije procitao, divix 311 pusta samo audion, nisam ga imao u rukama dovoljno dugo da bi eksperimetisao sa njim.

Na Bugariskim forumima kazu da njihova verzija radi bez problema, ali tu mi je nesto sumnjivo u bugarskoj N50 kosta 100 leva (oko 50Eur) a kod nas je jeftiniji, sto mi je sumnijivo svaki NEO do sada je bi jefitniji 10eur u bugarskoj. PDX 77 je u bugarskoj 55 eur.
Ili je ovj nas N50 ima gresku ili .... ne znam, u svakom slucaju DVD-DVIX za 50-tak evra - najbolja opcija je PDX 77.

[ enkov @ 29.04.2005. 15:20 ] @
Sorry for going slightly offtopic.
I have a NEO DVD-M51 Divx, it is looks like a successor of the discussed PDX-77.
SN is 2005032049.

I have the following problems:

1. On most of DIVX movies I have blank screen (no movie) but correct sound and correct yellow subtitles (bulgarian, cyrillic, no problems).
2. When playing DTS CD 5.1 - counter is OK, plays but NO SOUND at all.

Please help me? Are anybody has this player?
Write me to [email protected] if you have a suggestion!
[ damiru_2 @ 29.04.2005. 15:40 ] @
Citat:
1. On most of DIVX movies I have blank screen (no movie) but correct sound and correct yellow subtitles (bulgarian, cyrillic, no problems).
2. When playing DTS CD 5.1 - counter is OK, plays but NO SOUND at all.

Looks like your DVD player hasn't too good audio/video codec support.
[ PlamenNi @ 05.05.2005. 07:48 ] @
I have the same problem - onmost of DIVX movies I have blank screen (no movie) but correct sound and correct yellow subtitles (bulgarian, cyrillic, no problems).And the subtitles are too small
[ Pisho @ 06.05.2005. 14:50 ] @
People help me .I have NEO PDX77 but I have problem with Xvid.Do somebody have a firmware for my model or some new firmware?That is my model NEO PDX77 : http://www.geocities.com/jnn302002/09.html

if somebody can help me please send me E-mail [email protected]
thank you a lot of
[ enkov @ 08.05.2005. 15:44 ] @
Neo DVD-N50Divx and Neo DVD-M51Divx looks like a SUNPLUS chipset based.
Does anybody have any fixed firmware?
Current: Small subtitles. No DTS decode. DivX4+ only.
Freezes for a second or two every 10-12 seconds on high-rate XviD movies.
Snipper's like remote control (no sensitivity and small angle)

I have found a menu for F/W ID and Region change:

1) open the tray door
2) using the remote, press 9 7 3 5 (you should then see a hidden menu)
3) choose the region 0 for region free

Mine is 20041015 F/W ID 005.241 ZH2-000

NEO DVD-M51DivX is priced 92 to 95 Leva in Bulgaria. Approx 46-48 Euro.
But I am very disappointed. DTS decoder is declared on the box but there is only a DTS out. On my old Elite DV-EP227 on the box was DTS out, but had a decoder.

CHEAPY SCRAP. Good looking, of course.
[ enkov @ 08.05.2005. 15:56 ] @
I have discovered that the N50/M51 plays only DivX 4+, and XviD 1.0+ (no beta xvid codes below official release). No DTS decoder, only digital out. Does have DD5.1 decoder. Subtitles must be on MicroDVD format (with []-[]) and in .srt/.sub, not in .txt. Good luck!
[ tjkomi @ 08.05.2005. 19:19 ] @
Pozdrav svima!

Imam Neo serije 02xxxx, star vise od godinu dana, sa jos uvek originalnim fw unutra.
Koja je trenutno aktuelna verzija fw-a koji cita nasa slova, znam da je bila pre par meseci jedna kod koje se javljao problem sa zvukom, pa je bilo potrebno malo lemljenja. Da li je to sada ispravljeno, i ima li neka nova?

HVALA!
[ packman @ 15.05.2005. 19:29 ] @
Od pocetka pratim desavanja ali nikako da uhvatim malo vremena da isprobam sve ove divne stvari koje tako lepo opisujete. Sad sam 3 nedelje na godisnjem. Molim vas ako neko moze da mi "javi gde" / "posalje" / "uputi na" najnoviju verziju FW za seriju 02. Voleo bih da isprobam i koji tweak tool.

Nebi bilo lose da se povezem sa nekim ko bi mogao da mi pomogne ako dode do najgoreg :)
[ dusantomic @ 18.05.2005. 12:39 ] @
Kupio sam NEO N50 pa bio bih zahvalan kad bi mi neko pomogao ...
Naime pise da cita Divx i neke cika vidim da je neko vec napisao da cita divx4 i xvid 1, e sad da li postoji neki firmware da mogu to da sredim ...
pise da je f/w ID 005.241 ZH2-000
preptostavljam da je to tzv 5 serija (ispravite me ako gresim)
Vidim da je neko davao linkove za fw za 05 seriju ali nekako mi se ne cini da je to resenje za ovaj moj....
Please help!!!
Unapred hvala, Ja.
[ dusantomic @ 18.05.2005. 16:35 ] @
Napomena:
Prodavacica kaze da se neki update moze naci na Philipsovom sajtu :::) i onda bi trebao da cita sav divx
JA iskreno ne mogu da provalim sta treba i gde da trazim ... philips nije neo ?!
[ BlackSnake @ 19.05.2005. 14:00 ] @
Pročitaj seriski broj sa zadnje strane uređaja tj ono S/N: ........
pa se javi.

Pozdrav
[ dusantomic @ 19.05.2005. 21:23 ] @
S/N : 200503080403

Ima iste simptome kao sto su neki vec navodili, mali subtitl, pise da ima DTS, ... e i izgleda da nema DVD titl na srpskom, barem nema u meniu, jos nisam pustio neki DVD sa prevodom...
[ Slani @ 31.05.2005. 12:49 ] @
Malo ispadam iz teme ali moram da pitam.
Imam NEO HT-750 koji ne cita divx ali postoji identican takav koji cita divx i ima oznaku HT-750 Divx. Pa me zanima ima li sanse da nadjem firmware za njega i da ga prebacim da cita divx. Nije problem ni odnijeti ga u servis ako ima negdje u Bosni, pa ako neko zna za servis ili neko rjesenje neka posalje na mail "[email protected]" ili neka postuje ovde.

I jos jedno pitanje, drug ima NEO M51 divx i sve cita ali nema titl. Ima li rjesenja?
[ Slani @ 31.05.2005. 14:26 ] @
Evo adrese gdje sam nasao mozda ko proizvodi NEO M51

http://www.skywoodco.com/showr...l/DVD%20PALYER/MEPG4/MEPG4.htm
[ gocinis @ 15.06.2005. 21:56 ] @
serijski broj na DVD Divx-u mog druga je 2005031314 , model je M51, da li moze da se fleshuje firmware? Koji firmware treba da se fleshuje da bi se dobila nasa slova? hvala unapred
[ dejano @ 20.06.2005. 21:07 ] @

Moze li neko da mi odgovori da li Neo playeri podrzavaju prikazivanje DIVX-a narezanih na DVD medijum tj. "ona prica" o 6 DIVX-a na jednom DVD CD-u ?

Pozdrav svima
[ enkov @ 20.06.2005. 21:19 ] @
[ coyotns @ 02.07.2005. 09:13 ] @
Molim vas pomozite ako možete.Pre par dana sam kupio DVD/DviX NEO RDX-16,polovan.Očitava sve bez ikakvih problema(DVD i DviX) jedini problem su titlovi prilikom gledanja DviX-a.Znam da ime filma i ime titlova mora imati isti naziv i da im je data prava ekstenzija(piše .sub a kad ih otvoriš ono .srt format).Kad isti film pustim na plejeru drugog proizvodjača titlovi se otvore bez problema.Pročito sam sve postove vezane za model PDX77 ali vidim da tu ljudi nemaju problema sa otvatanjem titlova.Ovo je njegov serijski br. pa ako i to može da bude od pomoći pošto vidim da se i to dosta spominje,KK040303483.Hvala unapred.
[ Udovicic @ 20.12.2005. 13:14 ] @
Pozdrav,

Posedujem NEO PDX-77 serijski broj počinje sa 02...

Od nedavno imam problem, nemože da pročita RW diskove , posle kraćeg vremena samo izbaci "NO DISK".

Da li je neko imao ovakav probelm i kako rešiti isti...
[ dakipn @ 22.12.2005. 21:09 ] @
Da li ima firmware za seriju s/n 09..., i gde????????
[ Udovicic @ 09.01.2006. 08:48 ] @
Ljudi,

Srećna vam Nova Godinica,

Moj NEO je crko. U servisima kažu da je laserska glava i da je nemoguće nabaviti je, a i da je nabave kažu skupo...

Pa ako neko ima NEO pdx 77 seriski broj počinje sa 02 kod koga je crklo nešto drugo, sem lasera neka se javi....
[ zokiplus @ 15.01.2006. 12:13 ] @
Citajuci forum odlucim da kupim NEO PDX-77E2, okrenem mu zadnju stranu pogledam S/N: 51072....., reko' to je to, sad kad mu zviznem flesh od BlackSnake...
Iste veceri kad je kupljen zaglave se vratanca, pa prorade, pa se ujutru ponovo zaglave. Odnesem ga (tamo je kupljen), ostavim, oni zovu posle dva sata, kazu bilo je unutra nekih kuglica od stiropora pa zaglavilo... Ajd!
Opet radio nekoliko sati, pa zaglavi. Posto je vec otvaran u servisu, otvorim ga ja i vrata su zaglavljivana jednom ogrebotinom koja je ostala od srafcigera dok je momak cistio DVD!!! Toliko je mala tolerancija. Ocistim ja to, pa reko da pogledam unutrasnjost. Kad unutra nije ESS Vibratto nego ZORAN VADIS chipset!
Na chipu pishe

ZORAN
zr36882elcg
A1 TS5DMO546SA
VADDIS 882

Sa strane je i jedan integralac AMtek...

Koliko mi se cini za ovaj model firmware malo morgen, ili...
Za sad sam primetio da ne cita Divx3, ostalo radi, ali nisam ni sve probao.
Pozdrav

PS U radnjiimaju jos i modele Neo N50 i Neo M 51, ako moram da menjam, posto opet vratanca...
Jel zna neko koji su chipsetovi u ova dva modela i kako stoje sa firmware-om?

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 15.01.2006. u 23:40 GMT+1]
[ zokiplus @ 15.01.2006. 20:01 ] @
Evo jos jednog uredjaja koji koristi isti chipset Zoran vaddis 882 http://www.mpeg4-players.info/...page=player_eng.php&id=182
i jos po nesto na ovom forumu: http://forum.surdvd.com/viewtopic.php?t=43533

[Ovu poruku je menjao zokiplus dana 15.01.2006. u 21:20 GMT+1]
[ sandra -83 @ 18.01.2006. 09:56 ] @
kupila sam pre neki dan pdx77e2(lici mi na vivax k200) sa serijom 5xxxxx al taj uredjaj ne prepoznaje nasa slova šđćčljnj..., ne prepoznaje neke prevode,kada narezem 6filmova na dvd ne vidi uopste prevode,jednom recju nisam zadovoljna. da li ima kakav firmware za ovaj dvd i odakle da skinem???pozdrav!!!
[ zokiplus @ 18.01.2006. 21:48 ] @
Ja intezivno tragam za firmware-om ali tesko... Na onom francuskom forumu sam nasao neke modele koji koriste isti chipset. Vidim oni objavili naziv firmware-a, ali nigde ne mogu da nadjem download, ili neko uputstvo. Ne znam ako je isti chipset, da li ce sve da ide bez problema, mozda samo daljinac...
Nisam jos probao 6DivX- na DVD-u. Ali bi trebalo da ide ako su svi filmovi sa prevodima u zasebnim folderima i naziv filma je isti kao i naziv titla. Shrek.avi i Shrek.sub...
[ zokiplus @ 21.01.2006. 00:23 ] @
Kod nekih filmova, probanih na Neo PDX77, ne cuje se zvuk
Ovaj film ide sa zvukom:
Audio
codec 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3
info 44100Hz 128kb/s 2chnls
Video codec je div3 (name DivX 3 Low-Motion)

A ovaj nece zvuk: (film je preradjen DrDivX-om)
Audio
codec 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3
info 48000Hz 160 kb/s total (2 chnls)
Video codec je DX50 (name DivX 5.0)
Probao sam ovaj drugi i sa 44100Hz, ma nista...
Jel zna neko u cemu je fora?
A da, i jos cudnije, film sa istim codecom kao onaj prvi nece da pusti korektno, vec nesto brlja... frame rate je 23.976, ali takve je pustao!?
[ nesa55 @ 06.02.2006. 21:45 ] @
molim za pomoc imam DVD plejer NEO N-50 koji uopste ne cita divx a kamoli titlove ima li pomoci za to i gde da nadje taj firmware kako ga zovete mislim na link da ga skinem i kako ide njegovo ucitavanje u uredjaj

unapred zahvalan nesa
[ NowhereToHide @ 09.03.2006. 17:52 ] @
i na kraju da li postoji neki update za seriju 02 kojim ce se povecati ona sicusna zuta slova ili staviti odgovarajuca pozadina ??
[ boki99 @ 21.03.2006. 22:17 ] @
Uzivao sam proteklih godinu i po dana u blagodetima neo multimedije i Marinog modifikovanog firmwarea . Od skora mi dvd neca da cita dvd medije, samo cd-r hoce da procita. Ima li neko ideju sta se desava?
[ error_404 @ 29.04.2006. 10:37 ] @
Hi community,
Sorry that I wrote in English but I don't know serbian ;)
I buy NEO DVD-PDX77DivX (DVD-PDX77-E2)
with Serial number: 510XXXXXXX
I would like to receive an information how to activate the hidden menu and where to find firmware for this model!
For all answers I'll like to thank you in advance!

[Ovu poruku je menjao error_404 dana 29.04.2006. u 11:37 GMT+1]
[ dalek @ 13.05.2006. 14:59 ] @
Hteo sam da priljucim NEO PDX77 serija 2 na VGA monitor preko VGA OUT medjutim, kaze monitor da je signal izvan sinhronizacije. Chip set je ESS, firmware je jednom flashovan na onaj prepravljani sa fontovima pa sam posle vratio neki koji moze da se vrati i trebalo bi da je original. Da li nekom radi ovaj VGA izlaz i kako, postoje li neka podesavanja u meniju ili sta mogu da uradim da bi to namestio. Hvala
[ tarla @ 29.05.2006. 18:50 ] @
Nego ima li tog firmware-a za Neo N50. Serijski broj 2006XXXXXXXXXXX. Nisam nista prckao po njemu samo reko da vidim ako moze da se flashuje. To mi je u krvi :)

Dopuna:

Testirao sma ga i nece da pusta wma format i filmovi koji su kompresovani uz upotrebu wma nemaju zvuk. Ima li kakve sanse da se to natjera da radi?

[Ovu poruku je menjao tarla dana 30.05.2006. u 00:39 GMT+1]
[ Sumarius @ 02.06.2006. 00:31 ] @
JOJ!!
Nemoj samo neo,kvarljivost 100%
U radnji sam imao jedno 10 kom i svi su rebnuli!!!!
Sve sto si opisao su kvarovi Zbog kojih su isli na servis i cak isti modeli po vise puta!!
Dosta dobro su se pokazali Base uredjaji(dv 961 i dv 967.imaju cenu negdo oko 6000 do 7000 din otprilike i titlovi se ucitavaju automatski ali samo ako je ime fajla i i ime filma istoo!!)
pozzz
[ tarla @ 17.06.2006. 00:43 ] @
Ma ovo je izletilo onako.... 25 evra sam ga platio... Nego sta je crkavalo kod tih uredjaja? Ima li lijeka? I naravno jel se isplatilo popravljati ili sa dvd-om "mos' tjerat' radare"
[ Agron Shujaku @ 17.06.2006. 23:36 ] @
[ Stole 84 @ 23.12.2008. 00:28 ] @
Imam NEO dvd m51 seriski broj 2005.... itd.
Kad ukucam onaj kod 9735 izbaci sledece

20041015 W442 32M 32BIT
SC:108 SA2SA0-STD-471
F/W ID 005.241 ZH2-000
CHIP ID: A SUM: [8AC6137A]

Inace ima Sunplus chip
Ima li neki firmware za njega da ispravi subtitl, ne vidi se lepo jer su slova mnogo sitna i nema podrsku za nasa slova?
Neznam da li moze neki od ovih firmware za serije 02,04,05 i 08 i ako moze koja je serija moj dvd?

Unapred zahvalan