[ stomic_50 @ 10.01.2005. 09:41 ] @
može li neko da mi objasni pojedine stvari kako napraviti jednostavnu news skriptu u php i mysql ili ako ima takva za download pa da se prepravi (radije bi prvu opciju nego gotov fajl)? evo gledam na hotscript.com, ima ih milion, ne znam ni koju bi izabrao... evo šta ta skripta treba da ima: - da se određeni broj karaktera prikaze a ostatak kada kliknem na "detaljnije" - da podržava ubacivanje slika i nasa slova - da automatski arhivira vijesti po mjesecima/godinama, a da na glavnoj strani prikazuje 7-8 zadnjih vijesti - to je to, znaci sto jednostavnije !!! e sada, ovo prikazivanje odredjenog broja karaktera i arhiviranje znam kako.. ali evo sta ne znam: - koje tabele napraviti za vijesti i sa kakvim podesavanjima - varchar, longchar, integer itd. - kako da korisnik sto jednostavnije ubaci sliku uz vijesti - kako napraviti admin stranicu za editovanje, brisanje i ubacivanje vijesti uradio sam nešto slično sa .txt fajlovima, ali ovdje mi treba sa bazom i da je administracija (unosenje/editovanje) sto lakse jer to neću raditi ja, nego vjerovartno neka teta koja drzi mis sa obje ruke kada hoće da klikne na nešto :))) ima li neko vremena da korak po korak objasni ove stvari? |