[ Djuki @ 13.05.2001. 02:07 ] @
Dugo nisam radio u delphiju, ali Ivand mi je trazio da mu uradin neki programcic koji bi merio vreme na kompijuterima u internet klubu moje bivshe shkole, i onda sam se bacio na posao. Dalibor je pisao kod za tajmer koji bi izgledao ovako 1:6:34 a poshto tajmer treba da izgleda ovako 01:06:34 evo i koda kako to uraditi.

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var
sekunda, minuta, sat : integer;
prva, druga, treca, red, upis1, upis2, upis3 : string;
begin
red := label1.Caption;
prva := red[1] + red[2];
druga := red[4] + red[5];
treca := red[7] + red[8];
if red[7] = '0' then
sekunda := strtoint(red[8])
else sekunda := strtoint(treca);
if red[4] = '0' then
minuta := strtoint(red[5])
else minuta := strtoint(druga);
if red[1] = '0' then
sat := strtoint(red[2])
else sat := strtoint(prva);
if sekunda < 60 then
Inc(sekunda)
else sekunda := 0;
if sekunda = 60 then
Inc(minuta);
if (minuta = 60) and (sekunda = 60) then
Inc(sat);
if sekunda = 60 then
sekunda := 0;
if minuta = 60 then
minuta := 0;
if sekunda > 9 then
upis3 := inttostr(sekunda)
else upis3 := '0' + inttostr(sekunda);
if minuta > 9 then
upis2 := inttostr(minuta)
else upis2 := '0' + inttostr(minuta);
if sat > 9 then
upis1 := inttostr(sat)
else upis1 := '0' + inttostr(sat);
label1.Caption := upis1 + ':' + upis2 + ':' + upis3;
end;

-----------------------------------------

naravno na formu postavite labelu sa natpisom Label1.Caption := '00:00:00'
-----------------------------------------

ovo naravno mozete uraditi na bezbroj nacina, a vi radite kako vama najvishe odgovara. Uskoro novi update .......
[ 85#[email protected] @ 15.05.2001. 02:49 ] @
hehe

pa moj timer radi u formatu 00:00:00
ja ga nebi ni pravio da ivand nije zabrljao...on je napravio onaj poznati 1:6:34 ... ali mena veze
[ Ivand @ 15.05.2001. 10:37 ] @
ja nisam video da se tvoj tajmer koristi
jos uvek koriste moj zato sto su vasi toliko puni
bugova i jednostavno u nekim slucajevima NE RADE