Sto ne probas ovakav scenario:
- Obezbediš "velikoj" mašini konekciju sa netom dok sređuješ "manju".
- Kad završiš vratiš sve sa veće na manju mašinu i sređuješ veliku.
Pored toga ako imaš podatke na manjoj koji ti trebaju dok kompajliraš i sređuješ istu, mrežu između te dve mašine možeš da obezbediš preko liveCD'a tako da dok poslovi teku možeš da pristupiš hardu i podacima na manjoj. Jedino modem prebaci na veću da možeš da koristiš internet za to vreme.
Pa ovako ako ti manja mašina služi kao net,firewall i fajl server mašina na njoj ne moraš da kompajliraš X i ostale "zahtevne" stvari (središ USE flagove sa -X -KDE -GTK... itd.) jer sve možeš lepo da radiš iz Terminala i da je održavaš preko SSH. Tako da za podizanje sisema i kompajliranje Stage1 na manjoj ti ne treba više od otprilike 8-10 sati (možda manje) na 488Mhz.
Za ovu veću mašinu ti verovatno treba X i ostale lepe stvari kao što je naprimer FluxboxWM i sl. tako da za nju odvoji, za bleeding edge sistem, 1-2dana :) Jeste puno ali kad se sve završi imaš stvarno, ali stvarno ultra hiper brz i stabilan sistem!+NPTL,reiser4 pa još i LDFLAGS brrrr. Nema većeg bogatstva.
Ja imam sličnu kombinaciju mreže kod kuće+još jedna mašina, tako da mi ova manja, koja je povezana na net i na kojoj su mi kompletni distfajlovi, radi kao firewall i kao NFS i samba+cups server. Pored toga uvek sredim mrežu da mogu da koristim distfajlove kad radim na manjoj (gore opisan postupak).
NPTL = Native Posix Threads Library
To je brža i efikasnija metoda za rad sa aplikacijama, omogućava istim da rade više stvari odjednom. Takođe se nameće kao mnogo bolja POSIX kompatibilnost od stare Linux threads metode.
Ulrich Drepper je RedHat Linux programer koji je izdao kompletnu specifikaciju i iscrpne informacije o "Native POSIX Thread Library" (NPTL) dovuci i pročitaj sa
ove lokacije.
-----
Cheers