[ djdmx @ 14.01.2005. 23:49 ] @
Da li netko zna kako da šaljem e-mailove bez upotrebe logiranja i outlooka i sličnih programa, već direktno sa weba. Mislim neštko kao Ispuniš forumu i ona bez problema pošalje na odredište (bez logiranja i sl). da li mi možete mailati skriptu i preporučiti neki dobar server ili to mogu na svom serveru gdje mi je web stranica. Unaprijed Hvala!
[ Ilic Igor @ 15.01.2005. 00:58 ] @
imas 2 fajla. Jedan je mailform.htm a drugi process.php pa probaj tako nekako.
mailform.htm
<form action="process.php" method="post">
Name: <input type="text" name="name" size="20" maxlength="20"><br />
Email: <input type="text" name="email" size="30" maxlength="30"><br />
Subject: <input type="text" name="subject" size="30" maxlength="30"><br />
Text:<textarea name="text" name="text" cols="50" rows="10"></textarea><br />
<input type="submit" name="submit" value="Send">
</form>

process.php
<?php
@extract($_POST);
$name = stripslashes($name);
$email = stripslashes($email);
$subject = stripslashes($subject);
$text = stripslashes($text);
mail('[email protected]',$subject,$text,"From: $name <$email>");
header("location:form.php");
?>

ovo sam uradio copy paste, dalje trazi. Ima koliko oces na [es]
[ m_k @ 15.01.2005. 11:14 ] @
Evo ti gtova skripta:
http://www.bihware.net/softwar...rom=&ucat=2&show_cat=2
[ Fuzz @ 23.01.2005. 14:26 ] @
Evo,da ne otvaram jos jednu form na email temu,postavicu pitanje u okviru ove postojece.
Znaci treba da prosledim formu sebi na mail. Nisam pre radio nista sa php-om,ali koliko vidim to i nije bas previse komplikovano. E sad,moj je problem sto scriptu moram da okacim sutra i ona mora da proradi odmah,odnosno greske mi nisu dozvoljene. Pregledao sam solidan broj form to email resenja i jedna stvar me zbunjuje. Ako imamo promenjivu `name` naprimer, kada se ona iz forme postuje u php file on je preuzima na vise nacina.

Evo npr. ovaj primer iznad

@extract($_POST);
$name = stripslashes($name);

ALi video sam idruge slucajeve,kad se jednostavno kuca

$name = "name";

Pa onda i nesto ovako

$name = $_REQUEST['name'] ;

Meni nije jasno koja je razlika izmedju svih ovih nacina odnosno koja je sintaksa najpouzdanija i ima najvise sanse da ce raditi. Molim vas za misljenje.
[ m_k @ 23.01.2005. 16:37 ] @
Ja koristim
$name = $_POST['name'];
[ Fuzz @ 23.01.2005. 17:45 ] @
Znaci neogranicen broj varijanti :)
Jel ima jos neko sa nekim iskustvom ili savetom?
[ broker @ 23.01.2005. 22:44 ] @
Nadji neku koja ne korsiti mail() funkciju nego direktno SMTP protokol. Vrlo brzo ce ti se pozlatiti.
[ m4j3v1c4 @ 24.01.2005. 19:35 ] @
Citat:
Fuzz: Znaci neogranicen broj varijanti :)
Jel ima jos neko sa nekim iskustvom ili savetom?

:)) Ja koristim $_POST['nekopolje'] i takav nacin preuzimanja podataka iz formulara me jos nije izdao :) mislim, ne radim i ne poznajem toliko mnogo php da bih ti mogao objasniti zasto npr. koristiti bas $_POST['nekopolje'] a ne $_REQUEST['nekopolje'], ali u par verzija php-a sa kojima sam radio - nisam imao problema :)

Citat:
broker: Nadji neku koja ne korsiti mail() funkciju nego direktno SMTP protokol. Vrlo brzo ce ti se pozlatiti.

ako postoji npr. sendmail i ako ne namjerava slati hiljade mailova odjednom, mail() ce sasvim dobro obavljati posao. a i lakse je nego cimati se oko komuniciranja sa smtp-om, koji pride vjerovatno koristi i autorizaciju... :))
[ Fuzz @ 24.01.2005. 22:44 ] @
Da,nabudzio sam sa post-om i radi ok.
Evo nesto interesantno(barem je meni tako bilo)...dok mi jos nisu prebacili hosting paket u napredniji koji podrzava php,uploadujem ja svoju scripticu i kao da je isprobam....popunim formu,kliknem na submit i......i otvori mi se media player : )
Probao sam kasnije i sa drugog racunara i ista stvar....verovatno neko ima objasnjenje...
[ m_k @ 25.01.2005. 09:16 ] @
Citat:
Fuzz: Da,nabudzio sam sa post-om i radi ok.
Evo nesto interesantno(barem je meni tako bilo)...dok mi jos nisu prebacili hosting paket u napredniji koji podrzava php,uploadujem ja svoju scripticu i kao da je isprobam....popunim formu,kliknem na submit i......i otvori mi se media player : )
Probao sam kasnije i sa drugog racunara i ista stvar....verovatno neko ima objasnjenje...

Nisi imao php :)