[ vladimirn @ 15.01.2005. 18:26 ] @
E jos jedno pitanje za sve koji su voljni i umeju pomoci.
Dakle.
Vi vrsite pretragu po sledecim kriterijuma.
Zanima vas cinjenica a, cinjenica b i cinjenica c.
U ovom slucaju cinjenica ce je raspon u godinama. Trazite nekog ko ima od 20 do 23 godine.
Prilikom prijave i upisa u bazu, upisujem datum rodjenja.
Kasnije u pregledu prikazujem broj godina, tako sto datum rodjenja oduzmem od trenutnog datuma. To je jednostavno i rezultat je korektan.
Ali kako da dobijem rezultat na osnovu pretrage koju sam pomenuo?
Ja ne mogu da smislim nista pametno.
Znaci, zanima vas neko ko ima od 20 do 23 godine, kako iz baze izvuci sve koji imaju toliko godina. Ramizsljao sam da u bazu upisujem trenutni broj godina, ali to ce iduce godine biti netacan rezultat. Znaci kontam da je ispravno jedino upisati datum rodjenja. Samo onda imam problem sa pretragom po godinama :(
Help me please :)
[ ddz @ 15.01.2005. 18:38 ] @
Upiši u bazu i datum rođenja i godine, pa onda napravi skriptu koja će ti se izvršavati jednom dnevno (svake ponoći npr.) i ažurirati godine.
[ Br@nkoR @ 15.01.2005. 18:59 ] @
A zar ne možeš da uzmeš trenutni datum oduzmeš 20 i 23 godine i tražiš između ta dva datuma.
[ vladimirn @ 15.01.2005. 19:23 ] @
to sa scriptom koja se izvrsava jednnom dnevno, najiskrenije ne znam da uradim. U svakom slucaju hvala :)

Probacu nesto sa ovim godinama tj oduzimanjem, pa cu se javiti :)
Hval i tebi ;)
[ vladimirn @ 15.01.2005. 22:35 ] @
Evo resenja :)
Vadim samo deo koda.
Code:

where date_sub(curdate(), interval $do year) < datum_rodjenja and date_sub(curdate(), interval $od year) > datum_rodjenja and pol like

[ del-boy @ 16.01.2005. 13:45 ] @
Ajde kada sam već ovde, da ne otvaram novu temu!

Kako napraviti skriptu koja se izvršava jednom dnevno? Koliko ja znam skripta ne može sama da se izvrši već neko mora da je pokrene(neki posetilac sajta). A šta ako niko ne dođe recimo u ponoć kada sam ja predvideo da se izvrši skripta već tek sutradan u jutru! OK, može i onda, pre nego što korisnik dobije rezultate (tako će dobiti sveže rezultate), ali onda skripta zna da je danas već izvršena i da ne mora opet da se ponavlja!

Malo sam konfuzno napisao, ali nadam se da će neko moći da pomogne!
[ Br@nkoR @ 16.01.2005. 14:30 ] @
Koristi pretragu ukucaj cron.

[ babun @ 21.01.2005. 20:08 ] @
Besplatan servis sa pokretanje skripti u zadato vreme ...

www.webcron.org

Fercera !