[ bunker @ 15.01.2005. 20:55 ] @
problem je u meni, mislim. naime skapirao sam da $_REQUEST sadrzi sve variable koje su prosledjene sa $_POST i $_GET, ali ispostavilo se da kada definisem vrednost variable $_POST["user_id"]=1 dobijam da je empty($_REQUEST["user_id"]) =false. da li sam pogresio u startu(lose skapirao) ili je malo skripavo to sto ja dobijam, pa da trazim gresku na drugom mestu?
[ bunker @ 15.01.2005. 21:08 ] @
sam sebi odgovaram u dogledno vreme.

ako je vrednost variable $_POST["bla"] implicipno postavljena na 1, a zahtev nije dosao kroz post $_REQUEST necce sadrzati tu vrednost. ako je variabla dosla iz posta, $_REQUEST cce sadrzati njenu vrednost. npr:
Code:

if (empty ($_POST["bla"])) {
  $_POST["bla"] = 1;
}

echo $_REQUEST["bla"];

ako je uslov ispunjen (true) nista se necce stampati, u suprotnom ako je strana ucitana ponovno (request), $_REQUEST["bla"] cce sadrzati vrednost iz posta.

ako je ovo ovako, cemu sluze $_GET i $_POST? $_REQUEST sadrzi i vrednosti iz $_FILE, a mislim da sam rpocitao i iz $_COOKIE...

pozdrav
[ Br@nkoR @ 15.01.2005. 21:14 ] @
$_POST, $_GET $_REQUEST se koriste za pristup promenljivama koje su poslate pomoću forme odgovarajućom metodom.
Npr.

HTML:
Code:

<form action="script.php" method="post">
<input type="text" name="name">
</form>

PHP(script.php)
Code:

$name = $_POST['name'];
echo $name;

Ukoliko je method="get"
tad je script.php
Code:

$name = $_GET['name'];
echo $name;

A sa $_REQUEST pristupaš promenljivi bez obzira na metod

[ vladimirn @ 18.01.2005. 01:00 ] @
Zanimljivo Branko. Nisam znao to za request :)
A kazi mi, da li je pametnije i brze ili ne znam ni sam sta, uvek radiri request, ili je bolje da ako saljemo kroz post metod koristim $_POST, a ako je metod GET da k oristim $_GET. Kakva su tvoja iskustva i kako ti to radis?
Srdacan pozdrav,
Vladimir