[ slavkot @ 16.01.2005. 16:04 ] @
Ćao, da li se može na konzoli prikazati ć č i slično, ako može ima li neki primjer ?
[ TiXo @ 16.01.2005. 20:04 ] @
Naravno da može, ima sigurno o tome po es-u, ali i sigurno nema u podforumu za C/C++ ;)
[ slavkot @ 16.01.2005. 20:16 ] @
Za konzolu nema, tražio sam, ima za windows, to sam prije pitao, za konzolu se valjda koristi funkcija WriteConsoleOutputCharacterW, ali ja je ne znam upotrijebiti da dobijem tražena slova
[ TiXo @ 16.01.2005. 22:18 ] @
pogledaj ovde, a možda se javi i neko sa konkretnim primerom.

Da li si siguran da je okruženje u kom se igraš sposobno da prikaže to što ti ispisuješ onako kako želiš?
(šta vredi ako ti i radiš ok...)
[ slavkot @ 16.01.2005. 22:35 ] @
Citat:
TiXo
Da li si siguran da je okruženje u kom se igraš sposobno da prikaže to što ti ispisuješ onako kako želiš?
(šta vredi ako ti i radiš ok...)

to i ne znam , zato pitam, radi se o obicnom konzola programu na windowsu, sve moguće znakove dobijem sa
for(int i=0;i<256;i++)
cout<<(char)i<<endl;

ali tu nema č ć ž, imaju neki lijevi znakovi
[ vladab @ 17.01.2005. 15:35 ] @
Citat:
slavkot:...radi se o obicnom konzola programu na windowsu, sve moguće znakove dobijem sa
for(int i=0;i<256;i++)
cout<<(char)i<<endl;

ali tu nema č ć ž, imaju neki lijevi znakovi

Problem je u tome sto koristis ASCII kodove, a tamo nema nasih slova. Treba da koristis unicode. Ne znam sta koristis, ali koliko se secam, ako pravis MFC aplikaciju, tamo postoji mogucnost da koristis unicode. Potrazi malo i po netu, mora da ima neka biblioteka za te namene. I javi sta si uradio.
[ BaCkSpAcE @ 17.01.2005. 22:58 ] @
Zna da se u DOSu pre koristio display.sys, country.sys, ega2.cpi i slicni... ja sam pre tako radio, i na taj nacin mozes da koristis ASCII kodove...
[ slavkot @ 19.01.2005. 12:37 ] @
mislis na ovaj sistem http://www.cet.co.yu/arhiva/15/r15_podrska.htm
ali tu ima puno posla