[ stomic_50 @ 18.01.2005. 09:13 ] @
imam news skirptu, sve fino radi osim:

zelim da vijest koji unosim bude formatovana isto kao sto je i otkucana. znaci gdje je novi red da ga tako i ispise u output-u. kao i na ovom forumu...

znaci ako sam kliknuo dva puta enter i napravio neki novi paragraf vi cete ga i vidjeti dva reda ispod. meni trenutno brise sve nove redove i spaja tekst sa prijasnjim.

ne interesuju me bold/italic/underline/code itd. - samo novi redovi!

koji je najjednostavniji nacin za to?
[ alex @ 18.01.2005. 09:23 ] @
Najjednostavniji nacin je da se malo cita dokumentacija (funkcija nl2br()).
[ boccio @ 18.01.2005. 10:01 ] @
mislim da covek hoce novi paragraf...ja bih uradio ovako
Code:

str_replace("\n\n", "</p><p>", $text);

@alex: dokumentacija?! sta je to? :)))
[ jablan @ 18.01.2005. 10:13 ] @
A možda bi mu i <pre> odgovarao.
[ stomic_50 @ 18.01.2005. 10:15 ] @
ne volim kada dodjem na odredjen sajt da zatrazim pomoc a neko me posalje na drugi jer mu mrsko da kuca... onda se zapitam zasto odmah nisam otisao na taj drugi!

anyway, evo i rjesenja:

Code:

<?php
function autop($pee, $br=1) {
$pee = preg_replace("/(\r\n|\n|\r)/", "\n", $pee); // cross-platform newlines
$pee = preg_replace("/\n\n+/", "\n\n", $pee); // take care of duplicates
$pee = preg_replace('/\n?(.+?)(\n\n|\z)/s', "<p>$1</p>\n", $pee); // make paragraphs, including one at the end
if ($br) $pee = preg_replace('|(?<!</p>)\s*\n|', "<br />\n", $pee); // optionally make line breaks
return $pee;
}
?> 
[ alex @ 18.01.2005. 10:38 ] @
Ne volim ni ja kada ljudi hoce sve na gotovo, pa se ne uzbudjujem. Cinjenica je da odgovor na daleko vise od polovine postavljenih pitanja na (narocito PHP) forumu moze da se nadje prostom i jednostavnom (a nadasve brzom) pretragom PHP dokumentacije. U nekim slucajevima problem se resi pretragom samog foruma. Moderatori iz tog razloga i upucuju korisnike da se malo potrude i sami.

Novim korisnicima je (ocigledno) znatno jednostavnije da ne procitaju TOP teme, ne koriste pretragu i ne citaju dokumentaciju, vec da postave novu (staru) temu. Slozices se, to bas i nije fer, cemu onda sva ta dokumentacija i sve ove teme na PHP forumu kad ih ljudi ne koriste?

Pozdrav,
alex.