[ Sadam Husein @ 20.01.2005. 15:53 ] @
1. Imam instaliran Red Hat 6.2 koji koristim kao Dial In server sa 5 modema (preko Digi Board kartice). Nameravam da predjem na W2K ili XP, ali sam negde cuo da W2K Professional i XP dozvojavaju samo do 3 istovremene konekcije. Da li neko mozda zna nesto vise o tome i da li cu morati da instaliram W2K Server?

2. Mozda nije pravo mesto za postavljanje pitanja, ali kada vec pisem o ovome da napomenem i ovaj problem: pokusao sam da instaliram vise istih USB modema (u pitanju su US Robotics), medjutim cim instaliram jedan, drugi se ne vidi (javi da ima problema sa instalacijom) i obratno (znaci modemi su ispravni). Da li jeneko imao slicna iskustva sa ovim problemom.

Hvala
[ Sadam Husein @ 27.01.2005. 20:59 ] @
Dakle ovako, posto vidim da se niko ne javlja, a mislim da pitanje i nije bas nesto preterano tesko, rekoh da objasnim situaciju u kojoj se nalazim.

U firmi imam masinu sa instaliranim Linux-om Red Hat 6.2 na koju je preko Digi Board kartice prikaceno (za sada) 5 modema i koju koristim iskljucivo kao FTP server. Dislocirane filijalese "kace" na server i nakon identifikacije, vrse razmenu podataka. Sve je to OK i sve funkcionise dosta dobro ali (uvek postoji neko ali) u poslednje vreme je server poceo da otkazuje (nestanci struje...). u firmi panika, sta da se radi ako nam to cudo crkne?

Ideja: napraviti rezervni FTP server (na kojoj bi bio instaliran W2K ili XP sa programom "BulletProof FTP Server" - zbog administracije, antivirusa...),koja bi uskocila ako se glavnoj nesto desi. E sad, posto sam negde cuo da W2K i XP ne dozvoljavaju vise od 3 istovremene konekcije, interesuje me da li cu morati da instaliram server verziju W2K?

Ima li ko iskustva u svemu ovome? Bilo kakav savet ili sugestija su vise nego dobro dosli?

Nadam se da sam bio dovoljno jasan, ali ako je potrebno mogu dati dodatna pojasnjenja!!!