[ m_k @ 20.01.2005. 17:36 ] @
Znate li neke dobre siteove gdje mogu naci theme za win xp. Mislim na kvalitetne teme jer sam nasao puno siteova sa bezveze temama. Procitao sam stare postove i bio na googlu zato nemojte me slati tu. Znam za themexp i wincostumize.
[ Ivand @ 20.01.2005. 18:22 ] @
http://browse.deviantart.com/
[ Deda_Mraz @ 20.01.2005. 22:38 ] @
Po meni najbolji program sa milion tema za XP (koji i sam koristim) je TGT soft Style XP program je težak oko 15-ak MB ali se zato ispalti skinuti! Jedini problem je što se program plaća ali zato postoji i crack
[ sadux @ 21.01.2005. 02:00 ] @
i ja sam se jedno vreme lozio na to ali sam na kraju odustao..Odnosno probao pa se razocarao,mislim da nista ne moze da bude tako dobro kao prava verzija,zbog stabilnosti sistema,brzine i jos mnogo toga...
[ X.X.X.X @ 21.01.2005. 08:10 ] @
Ja koristim StyleXp vec 2godine i nisam ima nikakvih problema i on nece izazvat nikakvo usporenje ili nestabilnost sistema on ti promjeni ikone,izgled windows-a i zavuku se u start-up,ali usporavanja i dalje njema.
Ako vodiš brigu o kompjuteru nema problema a kako ćeš vodit brigu <m4rk0> je reka bar nedi 123456789 puta stoga za one koji neznaju evo opet

[quote]
m4rk0: Stopiraj nepotrebne servise
Disabluj sve u stratup-u]
Redovno defragmentuj HD
Redovno cisti HD i ne pretrpavaj ga kojekakvim glupostima
Zastiti racunar od virusa, spy/as/malvera
Redovno skeniraj racunar u potrazi za gorenavedenim stetocinama
Redovno cisti registry
Trudi se da imas latest drivere za hardver
quote]
[ StORM48 @ 22.01.2005. 21:55 ] @
Postoji i elegantije rešenje. Uopšte nije potreban bilo kakav program za teme - dovoljno je zameniti postojeći UXTHEME.DLL sa patchovanom verzijom (razlikuje se za "prazan" XP, za SP1 i SP2). Znači, treba skinuti ovaj patchovani fajl, njime zameniti istoimeni fajl u WINDOWS\SYSTEM32 direktorijumu. Teme raspakovati u WINDOWS\RESOURCES\THEMES direktorijumu i to je sve. Menjaju se prostim klikom u uobičajenoj listi tema u DESKTOP PROPERTIES/APPIRIANCE prozoru.

Osim UXTHEME.DLL fajla u SYSTEM32 direktorijumu, potrebno je NAJPRE zameniti iste takve kopije u WINDOWS\SERVICE PACK FILES\uxtheme.dll, i (ako postoji) WINDOWS\SYSTEM32\DLLCACHE\uxtheme.dll. Tek posle ovih zamena promeniti istoimeni fajl u WINDOWS\SYSTEM32, jer obrnutim redosledom neće uspeti, zbog Windowsovog "protection" sistema.

Takođe, bitno je da naglasim da prosto COPY/OVERWRITE "gaženje" fajla neće uspeti, zbog Windows Protection sistema, ali će zato uspeti sledeće: originalni fajl iz Total Commandera preimenujte u UXTHEME.DLL.BAK, pa onda na njegovo mesto ubacite novi (pathovani). Isti postupak ponoviti i za ostale kopije. Bitno je samo (kao što sam već rekao) da poslednja izmenjena kopija bude ona glavna u SYSTEM32.

P.S. Jedan, mizerno mali, broj korisnika (ustvari samo jedan korisnik je u pitanju) je imao problema sa ulaskom u Windows posle ovog tretmana, ali kako taj korisnik iznosi oko 0.000000000000001 % onih koji su probali, mislim da takva statistika nije relevantna :)

Pozdrav

DOPUNA: Izvor dobrih tema: www.themexp.org
[ Koma[MFHN] @ 22.01.2005. 22:01 ] @
Imas li link na internetu za ovo,ili shta vec...

iili ako imash ti da poshaljesh????

Mozhda?
[ StORM48 @ 23.01.2005. 19:09 ] @
Ako misliš na patchovane fajlove (UXTHEME.DLL), negde ih i imam, ali teško mogu da identifikujem koji je za koji verziju Win-a, pa ću potražiti linkove i postovati ih ovde.

Pozdrav