[ Jim Jackson @ 21.01.2005. 00:19 ] @
Da li je neko ovde instalirao Gentoo na disk koji je prikacen na ATA RAID kontroler (u mom slucaju Promise FastTRack na MSI KT3 ploci)? Imam jedan mali problem. Izgleda da nece da radi. Pratio sam uputstva ali ... 1. Pokrenuo instalcaioni disk sa: gento doataraid 2. on mi je pronasao disk kao /dev/discs/disc0/disc (pored disc device-a postojali su i part1 i part2 - postojece windows particije), u uputstvu pise da on ataraid diskove stavlja ispod /dev/ataraid/ ali kod mene /dev/ataraid/ nije ni postojao 3. particionisao disk (dodao jos dve partcije) sa fdiskom (znaci #fdisk /dev/discs/disc0/disc ) 4. nastavio stage3 instalaciju (raspakivanje stage fajla sa CD-a, Portage-a ) 5. kompajlirao kernel (2.4.6-gentoo-r9) sa podrskom za ATA-RAID - kao u uputstvu 6. chroot - ovao ... Tu nastaje problem. Posle chroot - ovanja u novom /dev/ direktorijumu (onom koji se pre zvao /mnt/gentoo/dev) nema /dev/discs/... direktorijuma... tako da /etc/fstab i /boot/grub/grub.conf u kojima su particije konfigurisane na npr. /dev/discs/disc0/part4 vise nisu "validni". Sta je moje pitanje? Pa za pocetak, gde mi je sad /dev/.. fajl za disk? Nije ispod /dev/atarid/... (kao sto pise u uputstvu) jer kad probam na bilo cemu ispod /dev/ataraid/ da uradim fdisk on mi javi da ne moze da otvori taj device ili nesto tome slicno. |