[ bibby @ 23.01.2005. 21:45 ] @
treba da preradim neki seminarski iz pascala, neke delove sam uspeo, ali u .exe fajlu nisam mogao nesto da promenim, kada ga preimenujem u .txt, uradim to sto treba i ponovo vratim u .exe i pokrenem programcic javlja nesto tipa 'different size...' kako ovo uraditi? hvala.
[ broker @ 23.01.2005. 22:46 ] @
Da nije domaci zadatak u pitanju pa da pomognemo, ovako....
[ bancika @ 24.01.2005. 00:05 ] @
cekaj, cekaj, programi se ne prave tako sto exe preimenujes u txt, promenis, pa vratis nazad...ako imas izvorni kod promeni u njemu pa onda, a ako nemas...onda sigurno postoji dobar razlog za to :)
[ bibby @ 26.01.2005. 22:39 ] @
Citat:
broker: Da nije domaci zadatak u pitanju pa da pomognemo, ovako....

ti mojne smarash, ako oces pomognes - reci, ako neces tishina.
[ bibby @ 26.01.2005. 22:40 ] @
ma postoji tu izvorni kod, ali kada ga promenim, i pokrenem exe javlja 'too much memory' error ili tako nesto.
[ Srki_82 @ 26.01.2005. 23:32 ] @
Pa daj izvorni kod i reci sta treba da se promeni.
[ inpuls023 @ 26.01.2005. 23:54 ] @
skinuti program turbo pascal instaliran na mom racunarau nece da se pokrene prijalvljuje seldece
c:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT the system files is nost suitable ...
[ inpuls023 @ 26.01.2005. 23:56 ] @
ako mozete pomoyite mi da pokrenem pascal pa da i ja pocnem da ga ucim !!
ako ima zanimljivih linkova sa zadacim aposaljie mi
[ Srki_82 @ 27.01.2005. 00:24 ] @
Ako tek pocinjes pocni odmah od Delphi-a.
[ Rapaic Rajko @ 27.01.2005. 09:53 ] @
Citat:
c:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT the system files is nost suitable ...

Ovo sam skoro video kod mog sestrica. U prvi mah mu je TP radio, a posle nije hteo. Dakle, taj fajl je negde SKLONJEN (u neki 'repair' folder, ako se ne varam) pretpostavljam instalacijom neke igre. I posle kazu da su i igre programi...djavola, igre su DRLJACINE od programa; ko ocekuje da mu razvoj lepo radi na masini gde postoje i igre, lud je. Moje misljenje je da je igra pokusala da obrise taj .nt fajl, ali sistem (XP) nije dozvolio...
Sta da radis? Ako sam u pravu, otidji na FindFiles, i obavezno cekiraj 'Show hidden files', i pusti da ti ga sistem pronadje. Zatim fajl prekopiraj u nareceni 'system32' folder (pogledaj poruku o gresci), i TP ce da radi. To sam upravo uradio kod sestrica...

Rajko

P.S. Ako se slucajno NE nadje taj fajl na tvojoj masini, vici...poslace ti bilo ko odavde; to je mali txt fajlic.