[ pappillon @ 24.01.2005. 22:37 ] @
Postovanje, Zovem se Zeljko Mitic i vlasnik sam szr Pappillon u Pancevu. Moja ekipa proizvodi majice i dukserice Zvezde i Partizana (ukupno 14motiva) plus 2 strogo srpska motiva. E sad, kako vec 4 meseca pokusavam da napravim online prodavnicu, a pri tom sam obisao gomile sajtova i foruma, resio sam da ovde postavim pitanje. Mislim da sam pregledao sve forume koje se ticu online trgovine ali nisam nasao sve odgovore pa bih to sumirao na ovom mestu. Za pocetak mozete videti 2 moja proizvoda na sledecim adresama: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAP...0&rd=1&ssPageName=WDVW i http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAP...4&rd=1&ssPageName=WDVW To su majice koje su prosle godine kostale 170din (VPC naravno) a na ebay-u ih prodaju za 12evra!!! Pa sto i ja ne bih uzeo deo tog kolaca ![]() paypal ne podrzava Srbiju ali recimo sajtovi tipa oaza.co.yu ili yu4you.com nude online shopping putem paypala ali su firme registrovali npr u Grckoj ili Holandiji. Kad sam ja uradio to isto, odbili su mi karticu jer ne mogu da provere moju billing adresu sto i nije cudno jer se kartica vodi na deltu. 1. Kako su oni to uradili i kako da uradim to isto? (videla zaba da se konj potkiva pa i onda digla nogu) ![]() Proveravao sam i mnoge druge operatere ali me interesuje vase iskustvo sa njima npr. ccbill.com, 2co.com, bluepay.com, yowcow.com (ovi zadnji preterano proveravaju podatke) i mnogo drugih... Oni podrzavaju SCG 2. Koji biste mi Vi preporucili na osnovu iskustava? CCnow.com nudi i online prodaju licima koja nisu registrovani clanovi. 3. Da li je to pametno? Posta trazi IZUZETNO velike pare za slanje paketa u inostranstvo (cene su na www.posta.co.yu). 4. Kako ste resili taj problem? 5. Treba li na sajtu da stavim samo cenu robe ili i cenu sa troskovima transporta? Kao proizvodjac ne placam porez na materijal ako robu izvozim. 6. Sta je sa carinom? Paypal trazi 30$ da bi novac poslao sa US racuna na racun banke van US. 7. A moze li da prodje fazon tipa ako banka npr. procredit (nije bitno koja) ima filijalu u US, da paypal novac posalje na US racun, a onda se taj novac prebaci u Srbiju? 8. Kako nemam ama bas nikakvog iskustva u pravljenju sajtova, koliko bi me kostalo pravljenje jedne takve prodavnice? Pretezno je ovo pitanje za administatore ovog ili nekog drugog sajta sa online prodajom Ja se izvinjavam zbog necega sto je verovatno vec bilo, ali ipak ne mogu da nadjem sve odgovore, jos manje na jednom mestu. |